Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Νέα Δημοκρατία: Μόνο θλίψη προκαλεί ο εκβιασμός που επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ στους χιλιάδες μαθητές των Πανελληνίων εξετάσεων και τις οικογένειές τους


Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με τις συνεχείς δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Μόνο θλίψη προκαλεί ο εκβιασμός που επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ στους χιλιάδες μαθητές των Πανελληνίων εξετάσεων και τις οικογένειές τους.
Με αδίστακτο τρόπο, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ υποκινούν την ομηρία των μαθητών και δεν διστάζουν (όπως ο κ. Κουράκης στο ραδιόφωνο real fm) να εκστομίσουν φράσεις όπως “για μας πρώτα είναι ο εκπαιδευτικός και μετά ο μαθητής”.
Και αυτή ακριβώς είναι η διαφορά μας:
Για τον ΣΥΡΙΖΑ προτεραιότητα αποτελεί το “ΟΧΙ σε όλα” και το μικροκομματικό συμφέρον στην πλάτη της κοινωνίας, ενώ για μας προτεραιότητα είναι η ίδια η κοινωνία, το δημόσιο συμφέρον και η προστασία των μαθητών και των οικογενειών τους!
Η Ελληνική κοινωνία, πλέον, τους έχει καταλάβει!».

 
Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ηρακλείου, κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, για τις απεργιακές κινητοποιήσεις της ΟΛΜΕ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

  «Οι αποφάσεις της ΟΛΜΕ βρίσκουν απέναντι την κοινωνία, δεν ταιριάζουν σε εκπαιδευτικούς και σίγουρα βρίσκουν αντίθετη την πλειονότητά τους. Αποτελούν αντιγραφή χρεοκοπημένων συνδικαλιστικών πρακτικών, που αγνοούν τον αγώνα και την αγωνία εκατοντάδων χιλιάδων μαθητών και των οικογενειών τους.
Πρακτικές και παρωχημένες νοοτροπίες τύπου ΣΥΡΙΖΑ, που εκφράζουν ακόμα και στελέχη της ΔΑΚΕ, δεν έχουν θέση στη Νέα Δημοκρατία. Εξάλλου, η Φιλελεύθερη Ιδεολογία σημαίνει να υπηρετείς το δημόσιο συμφέρον και την κοινωνία και όχι να την εκβιάζεις».