Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Σύμβουλος της αλβανικής κυβέρνησης ο Τόνι Μπλερ

Tony-Blair-Edi-Rama
Ακόμη και για τα… άλλα ήθη που παραδοσιακά επικρατούν στην πολιτική ζωή της Μεγάλης Βρετανίας, ο Τόνι Μπλερ μοιάζει να έχει ξεπεράσει πλέον κάθε όριο.
Ο άλλοτε πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, που αν είχε αποφύγει το “αυτογκόλ” του πολέμου στο Ιράκ, ενδεχομένως… θα κυβερνούσε μέχρι και σήμερα, ακολουθεί τα τελευταία χρόνια διεθνή καριέρα, είτε ως ομιλητής σε πανεπιστήμια, είτε ως σύμβουλος εταιρειών.
Αυτή τη φορά ωστόσο το παράκανε, καθώς συμφώνησε να αναλάβει πολιτικός σύμβουλος της επόμενης κυβέρνησης της Αλβανίας, εφόσον οι κάλπες επιβεβαιώσουν τα προγνωστικά που θέλουν τον ηγέτη του Σοσιαλιστικού Κόμματος Έντι Ράμα να κερδίζει τις εκλογές, και να αναλαμβάνει καθήκοντα πρωθυπουργού.
Η συμφωνία επισφραγίστηκε σε συνάντηση των δυο ανδρών στο σπίτι του Τόνι Μπλερ στο κεντρικό Λονδίνο, και θεωρείται γερό χαρτί στα χέρια του Έντι Ράμα, καθώς η Αλβανία επιθυμεί να μπει σε ενταξιακή στην Ευρωπαϊκή Ένωση τροχιά, και ο πρώην πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας μπορεί να λειτουργήσει ως ο καλύτερος πρεσβευτής για τα Τίρανα.

ysterografa.gr