Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

ΠΑΣ για Football League! - ΑΕΚ στον... γκρεμό


Οι παίκτες του ΠΑΣ Γιάννινα γνώριζαν ότι αν καταφέρουν να νικήσουν την ΑΕΚ μετά τη χθεσινή γκέλα του Παναθηναϊκού, βγάζουν τους «πράσινους» εκτός διεκδίκησης της 5ης θέσης που οδηγεί στα πλέι οφ και δεν άφησαν την ευκαιρία να πάει χαμένη!
Οι Ηπειρώτες ήταν καλύτεροι και δίκαια έφτασαν στη νίκη επί της Ενωσης, που μπαίνει πάλι σε (μεγάλες) περιπέτειες μετά το 2-0 των «Ζωσιμάδων» και δίνουν τελικό παραμονής την Κυριακή με τον Πανθρακικό στο ΟΑΚΑ. Η ομάδα του Χριστόπουλου έφτασε λοιπόν στο «χρυσό τρίποντο» που τους διατηρεί σε θέση οδηγού όσον αφορά στο 4ο και τελευταίο εισιτήριο των πλέι οφ, καθώς ξέφυγαν με 3 βαθμούς κι από την Ξάνθη.
Από την άλλη, η ΑΕΚ ήταν σαν να μην κατέβηκε ποτέ στο ματς… Το πείραμα του Λίνεν με την αλλαγή σε πρόσωπα και σχήμα απέτυχε παταγωδώς και η ομάδα του «κατάφερε» να μην κάνει ούτε σουτ στο πρώτο ημίχρονο. Στο β' μέρος άλλαξε πρόσωπα και σχήμα, η ΑΕΚ βελτιώθηκε κάπως ανασταλτικά, αλλά στο δημιουργικό κομμάτι παρέμεινε ανύπαρκτη.Ο ΠΑΣ Γιάννινα μπήκε αποφασισμένος να επιβάλει τον ρυθμό του και το κατάφερε με τη σέντρα. Οι Ηπειρώτες είχαν περισσότερο πάθος και το έδειξαν εν αντιθέσει με τους «κιτρινόμαυρους» που δεν κατάφεραν ούτε στιγμή να φανούν στο γήπεδο, με το πλάνο του Λίνεν να αποτυγχάνει παταγωδώς…
Οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή, γύριζαν τη μπάλα γύρω από την περιοχή του Κωνσταντόπουλου, ωστόσο, μέχρι το 25' δεν είχαν καταφέρει να πατήσουν περιοχή και απειλούσαν με σουτ εκτός περιοχής. Από τα μισά του ημιχρόνου και μετά ανέβασαν την απόδοσή τους κι έκλεισαν ακόμα περισσότερο την ΑΕΚ, που δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα και έφτασαν στο γκολ στο 35' με τον Κοροβέση να εκμεταλλεύεται την αδυναμία των αμυντικών της Ενωσης να απομακρύνουν τη μπάλα κι έπειτα από διαδοχικές καραμπόλες πλάσαρε από κοντά για το 1-0.
Με την ώθηση του πρώτου τέρματος οι Ηπειρώτες φόρτσαραν για το δεύτερο γκολ, το οποίο ήρθε τέσσερα λεπτά αργότερα. Ο Κοροβέσης από εκτελεστής έγινε δημιουργός, περνώντας εξαιρετική κάθετη πάσα στον Γεωργίου που κινήθηκε σε θέση φορ και πλάσαρε σωστά τον κίπερ της ΑΕΚ για να κάνει το 2-0 και να βάλει φωτιά στους Ζωσιμάδες!
Με την έναρξη της επανάληψης, η εικόνα της ΑΕΚ βελτιώθηκε κάπως στο αμυντικό κομμάτι, ωστόσο, στο δημιουργικό η κατάσταση παρέμεινε ίδια, με την Ενωση να μην μπορεί. Από την άλλη, ο ΠΑΣ συνέχισε να φτάνει με μεγαλύτερη ευκολία στα καρέ του Κωνσταντόπουλου, ωστόσο, δεν κατάφερε να γίνει απειλητικός.Στο 79' ο ΠΑΣ έφτασε μια ανάσα από το τρίτο γκολ, όμως η εκτέλεση φάουλ του Ντε Βινσέντι σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Αραμπατζή. Το υπόλοιπο του αγώνα απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα με τους γηπεδούχους να διατηρούν χωρίς ιδιαίτερη πίεση το προβάδισμα που απέκτησαν από το πρώτο ημίχρονο, να ετοιμάζουν βαλίτσες για Ευρώπη και την ΑΕΚ να πηγαίνει για τον τελικό των τελικών με τον Πανθρακικό την άλλη Κυριακή στο ΟΑΚΑ για να παραμείνει στην κατηγορία.
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Φεγκρούς, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Κολοβέτσιος, Πάντος, Τσουκαλάς, Λίλα, Κοροβέσης (90+2' Γιάκος), Ντε Βινσέντι, Γεωργίου (81' Βίλα), Ίλιτς (89' Ντάσιος).
ΑΕΚ: Κωνσταντόπουλος (75' λ.τ. Αραμπατζής), Τσουμάγκας (46' Βλάχος), Τσούπρος, Κουτρουμπής, Τσουκαλάς, Μητρόπουλος, Φέτσης (46' Φουρτάδο), Ρίκκα, Γκερέιρο, Καραλής, Πετρόπουλος.