Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Τσίπρας: Η κυβέρνηση… έχει καταργηθεί

Alexis-Tsipras-interview
Εφ’ όλης της ύλης ήταν η συνέντευξη Τύπου την οποία παραχώρησε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας, επιχειρώντας να ορθώσει ένα πολιτικό και επικοινωνιακό ανάχωμα, τόσο απέναντι στην αποψινή σύσκεψη αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου μεταξύ του Αντώνη Σαμαρά, του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Φώτη Κουβέλη, όσο και σε σχέση με την επανάληψη των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους επικεφαλής της τρόικας.
Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης υποστήριξε ότι ουσιαστικά η κυβέρνηση… έχει καταργηθεί, και αντί να κυβερνά, ασκεί αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ δεσμεύτηκε ότι μια μελλοντική κυβέρνηση της Αριστεράς δεν θα συνθηκολογήσει με τα Μνημόνια, και δεν θα συναινέσει στη διάλυση της κοινωνίας.
Ο Αλέξης Τσίπρας έστρεψε τα πυρά του και κατά της τρόικας, κάνοντας λόγο για “συμμορία με κοστούμια”, τόνισε ότι “το νόμισμα δεν αποτελεί επίκεντρο της πολιτικής, αλλά το αν θα έχουμε λιτότητα ή όχι”, πρόσθεσε ότι το ζήτημα δεν είναι αν θα σώσουμε το ευρώ, αλλά την Ελλάδα μέσα στο ευρώ, και άφησε αιχμές για όσους χρησιμοποιούν το παράδειγμα της Κύπρου ως αντιπαράδειγμα, λόγω της δύσκολης θέσης στην οποία έχει περιέλθει η Λευκωσία.
Σύμφωνα με τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, η διαδικασία των αποκρατικοποιήσεων θα πρέπει να απασχολήσει τη Δικαιοσύνη, ενώ τόνισε ότι από την κυβερνητική πλειοψηφία επιχειρείται να “φορτωθούν” τα πάντα για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου.
Άφησε δε ανοιχτό το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας για τη συγκρότηση κυβέρνηση, και με πολιτικές δυνάμεις που δεν κινούνται στον χώρο της Αριστεράς και της Κεντροαριστεράς.

Video


ysterografa.gr