Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Σουλτς: Δεν είναι υπεύθυνη για όλα τα δυσάρεστα η Μέρκελ

schulze
Ο Σοσιαλδημοκράτης πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς υποστήριξε σήμερα από το Παρίσι ότι η Άγκελα Μέρκελ δεν πρέπει “να καθίσταται υπεύθυνη για όλα” μετά τις έντονες επικρίσεις που έχουν εκφραστεί στη Γαλλία για την Γερμανίδα καγκελάριο.
“Όπως το βλέπω εγώ, δεν υπάρχει γαλλογερμανική αντιπαράθεση”, είπε ο Σουλτς μετά από μακρά συνομιλία που είχε με τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ. Οι σχέσεις της Γαλλίας με τη Γερμανία και του Ολάντ με την Μέρκελ είναι “αρκετά σταθερές”, πρόσθεσε.
“Το να καθίσταται η Άγκελα Μέρκελ υπεύθυνη για όλα τα δυσάρεστα στην Ευρώπη το βρίσκω άδικο. Γύρω από το τραπέζι στις Βρυξέλλες δεν κάθεται μόνο η Άγκελα Μέρκελ, υπάρχουν και άλλοι 26 ηγέτες κυβερνήσεων”, υπογράμμισε.
Όταν ρωτήθηκε για το σχέδιο κειμένου του γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος που χαρακτηρίζει την Μέρκελ “καγκελάριο της λιτότητας” ο Σουλτς αρνήθηκε να σχολιάσει τους χαρακτηρισμούς που αποδίδει το γαλλικό κόμμα στην καγκελάριο.
“Είναι γνωστό ότι είμαι Σοσιαλδημοκράτης, επομένως δεν είμαι οπαδός της Άγκελα Μέρκελ, όμως δεν μπορούμε να την καθιστούμε υπεύθυνη για όλα” στην Ευρώπη, επέμεινε.

ysterografa.gr