Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Δράσεις κοινωνικής πολιτικής στο Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης

Η μεγάλη οικονομική κρίση, εξελίσσεται ραγδαία σε ανθρωπιστική κρίση, με μεγάλα ποσοστά ανεργίας, φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού.
Ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης αποφάσισε και υλοποιεί δράσεις κοινωνικής μέριμνας και αλληλεγγύης., για να διατηρήσει την κοινωνική συνοχή και να ανακουφίσει τους συμπολίτες μας.
  1. Λειτουργία του ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΥΚΙΑΣ για παιδιά με ειδικές ανάγκες. Προσφέρει πολύτιμες κοινωνικές και εκπαιδευτικές υπηρεσίες σε ολόκληρη τη Δυτική Κορινθία.
  2. Ίδρυση και λειτουργία ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ. Συγκεντρώνουμε και μοιράζουμε τρόφιμα, φάρμακα, ρούχα, παπούτσια, παιχνίδια, βιβλία κ.λ.π. σε απόρους συμπολίτες μας.
  3. Ίδρυση και λειτουργία του ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ στο Ξυλόκαστρο και στο Δερβένι, για τη δωρεάν παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας και συμβουλευτικής υποστήριξης σε ψυχοκοινωνικά προβλήματα.
  4. α) ΚΑΜΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ, β) ΜΕΙΩΣΗ ΚΑΤΑ 50% ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ για τους απόρους, πολύτεκνους, μονογονεϊκές οικογένειες και ΑΜΕΑ (άτομα με αναπηρία).
  5. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΤΕΛΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ από την 1-1-2012 για την οικονομική ανακούφιση των αγροτών μας, που βιώνουν δραματική μείωση των εισοδημάτων τους.
  6. α) ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΠΟΣΙΜΟΥ ΝΕΡΟΥ κατά 10% (στις κλίμακες από 30-100 m³), β) μείωση του τιμολογίου κατανάλωσης πόσιμου νερού έως 80% για το Δερβένι και τις παραλιακές Τοπικές Κοινότητες της Δημοτικής Ενότητας Ευρωστίνης (Λυγιά, Στόμι, Σαρανταπηχιώτικα, Λυκοποριά), γ) οι επαγγελματίες εστιάτορες, ξενοδόχοι και χώροι μαζικής εστίασης εφόσον πληρώνουν έγκαιρα τους λογαριασμούς τους θα έχουν έκπτωση 15%, δ) μείωση κατά 50% των δημοτικών τελών για τους απόρους, πολύτεκνους, μονογονεϊκές οικογένειες και ΑΜΕΑ.
  7. α) ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΤΕΛΩΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ (μείωση από 3,5%-17% για τη Δημοτική Ενότητα Ξυλοκάστρου - εκτός της πόλης του Ξυλοκάστρου - και μείωση από 14,5%-20% για το Δερβένι και τη Δημοτική Ενότητα Ευρωστίνης), β) μείωση των τελών κατάληψης κοινόχρηστων χώρων και πεζοδρομίων για τα ψυγεία των περιπτέρων και των καταστημάτων (μείωση από 18%-22%).
  8. ΔΩΡΕΑΝ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ (μετρήσεις οστικής πυκνότητας, ημερίδα για τη σωστή διατροφή και την πρόληψη του σακχαρώδους διαβήτη κ.λ.π.).
Τηλέφωνα Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης:
α. Δημοτική Ενότητα Ξυλοκάστρου: 2743 360201
β. Δημοτική Ενότητα Ευρωστίνης: 2743 360101