Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Ελληνική τραγωδία .. Βοσνία - Ελλάδα 3 - 1

Απίστευτο γιουχάισμα των Βόσνιων στον Εθνικό Υμνο!

Κάκιστη η Εθνική, έχασε με κάτω τα χέρια 3-1 από την Βοσνία/Ερζεγοβίνη στη Ζένιτσα και παράλληλα πολλές από τις ελπίδες απευθείας πρόκρισης στην τελική φάση του Mundial του 2014.
Στον επονομαζόμενο, από πολλούς, τελικό, στο πιο κρίσιμο (ως τώρα) παιχνίδι της στον 7ο προκριματικό όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2014, η Ελλάδα έκανε το χειρότερό της παιχνίδι. Ετσι, έχασε με 3-1 από την Βοσνία/Ερζεγοβίνη στην Ζένιτσα, με αποτέλεσμα να δει τους Βόσνιους να εδραιώνονται στην κορυφή, στο +3 από το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα που υποχώρησε, ξεκάθαρα πλέον, στη δεύτερη θέση.
Στο πέμπτο ματς στον όμιλο (ολοκλήρωση του πρώτου γύρου), η Ελλάδα γνώρισε την πρώτη της ήττα, παρουσίασε πάρα πολλά προβλήματα στην άμυνα, ιδίως στις «στημένες» φάσεις, με τους Μισίμοβιτς και Ντζέκο να συνεργάζονται άψογα και τον δεύτερο να πετυχαίνει δύο γκολ με κεφαλιές. Ετσι, η πρωτιά του ομίλου, που δίνει την απευθείας πρόκριση, έχει ως φαβορί την Βοσνία/Ερζεγοβίνη, με την Ελλάδα να μένει στο +2 από την τρίτη Σλοβακία.

Ούτε στην… Τουρκία δεν συνέβη κάτι τέτοιο! Ο λόγος για τις σφοδρότατες αποδοκιμασίες των Βόσνιων φιλάθλων, κατά την διάρκεια της ανάκρουσης του Εθνικού ύμνου της Ελλάδας. Είναι γνωστό πως το γήπεδο «κλουβί» της Ζένιτσα αποτελεί μια ιδιαίτερα σκληρή έδρα για κάθε ομάδα που θα δοκιμάσει την τύχη της…
Αυτός είναι, άλλωστε, ο λόγος που επιλέγεται το συγκεκριμένο γήπεδο για τα ματς της Εθνικής Βοσνίας. Όμως οι αποδοκιμασίες που υπήρξαν κατά την διάρκεια της ανάκρουσης του Εθνικού μας ύμνου ήταν… άνευ προηγουμένου!
Για την ακρίβεια, το γιουχάισμα των οπαδών δεν άφησε ούτε καν να… ακουστεί ο Υμνος της Ελλάδας.
Από το πρώτο λεπτό η Βοσνία προσπάθησε να επιβάλλει τον ρυθμό της και να πιέσει την ελληνική άμυνα. Μόλις στο 6ο λεπτό ο Καρνέζης απομάκρυνε δύσκολα την κεφαλιά του Βράνιες και μετά από ένα διάστημα με αρκετά λάθη εκατέρωθεν, η Βοσνία κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκορ με τον Τζέκο να παίρνει την κεφαλιά μετά το φάουλ του Μισίμοβιτς και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα στο 29΄. Πριν προλάβει να συνέλθει η ελληνική ομάδα δέχθηκε και δεύτερο χτύπημα στο 36' σε μια απίστευτη φάση. Ο Τζαβέλλας ανέτρεψε τον Μουίτζα και ο διαιτητής έδωσε το πέναλτι. Ο Καρνέζης απέκρουσε την εκτέλεση του Μισίμοβιτς αλλά στην επαναφορά υπήρξε… αυτοδοκάρι του Τοροσίδη  η άμυνα αδράνησε και από τις κόντρες ο Ιμπίσεβιτς χρίστηκε σκόρερ γράφωντας το 2-0 .
Μετά το 2-0 η εθνική βγήκε μπροστά, απείλησε για πρώτη φορά με το άστοχο σουτ του Χολέμπας στο 39', είχε άλλο ένα από τον Τζιόλη στο 42' και μια κεφαλιά του Κατσουράνη στο 44', αλλά το σκορ δεν άλλαξε ως το ημίχρονο.
Στο δεύτερο ημίχρονο δεν άλλαξαν πολλά πράγματα και οι Βόσνιοι “τελείωσαν” το ματς με μία φάση-καρμπόν του πρώτου γκολ. Φάουλ ο Μισίμοβιτς, κεφαλιά ο Τζέκο και 3-0 στο 53',..
Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε και αφού ο Καρνέζης αποσόβησε το 4-0  σε τετ-α-τετ με τον Στεφάνοβιτς στο 88΄ήρθε ο Γκέκας στις καθυστερήσεις να εκμεταλλευτεί την ασίστ του Σαμαρά και να πετύχει το γκολ της τιμής για την ελληνική ομάδα.
Με αυτό το αποτέλεσμα η Ελλάδα βρίσκεται 3 βαθμούς πίσω από την Βοσνία η οποία υπερτερεί και σε περίπτωση ισοβαθμίας. Υπενθυμίζεται πως ο πρώτος προκρίνεται απευθείας στα τελικά του Μουντιάλ. Οι οκτώ καλύτεροι δεύτεροι παίζουν μπαράζ για τα τέσσερα τελευταία εισιτήρια από την Ευρώπη.

Βοσνία/Ερζεγοβίνη (Σούσιτς): Μπέγκοβιτς, Σπάχιτς, Βράνιες, Μούιτζα (84' Βρσάγεβιτς), Ζουκάνοβιτς, Λούλιτς, Ζαχίροβιτς, Μεντούνιανιν (78' Ράχιμιτς), Μισίμοβιτς, Ιμπίσεβιτς (84' Στεβάνοβιτς), Τζέκο.

Ελλάδα (Σάντος): Καρνέζης, Τοροσίδης, Τζαβέλλας (46' Γκέκας), Αβ. Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Τζιόλης (57' Μανιάτης), Κατσουράνης, Καραγκούνης, Σαλπιγγίδης (73' Χριστοδουλόπουλος), Χολέμπας, Σαμαράς.

Η ΒΑΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ (5 ΑΓΩΝΕΣ)

1. Βοσνία 13 (+15)
2. Ελλάδα 10 (+2)
3. Σλοβακία 8 (+2)
4. Λιθουανία 5 (-3)
5. Λετονία 4 (-3)
6. Λίχτενσταϊν 1 (-13)



* Ο πρώτος προκρίνεται απευθείας στα τελικά του Μουντιάλ. Οι οκτώ καλύτεροι δεύτεροι παίζουν μπαράζ για τα τέσσερα τελευταία εισιτήρια από την Ευρώπη.

Οι επόμενοι αγώνες


7 Ιουνίου
Λιθουανία-Ελλάδα
Λετονία-Βοσνία
Λίχτενσταϊν-Σλοβακία

6 Σεπτεμβρίου
Λίχτενσταϊν-Ελλάδα
Βοσνία-Σλοβακία
Λετονία-Λιθουανία

10 Σεπτεμβρίου
Ελλάδα-Λετονία
Σλοβακία-Βοσνία
Λιθουανία-Λίχτενσταϊν

11 Οκτωβρίου
Ελλάδα-Σλοβακία
Βοσνία-Λίχτενσταϊν
Λιθουανία-Λετονία

15 Οκτωβρίου
Ελλάδα-Λίχτενσταϊν
Λιθουανία-Βοσνία
Λετονία-Σλοβακία