Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Πήρε το κύπελλο ο Ολυμπιακός στο Βραχάτι!

{images:title}
Την κατάκτηση του League Cup στο Βόλεϊ Ανδρών για πρώτη φορά στην ιστορία του, πανηγυρίζει ο Ολυμπιακός που επικράτησε 3-0 της Κηφισιάς στον τελικό που έγινε στο Βραχάτι.
Ο Ολυμπιακός νίκησε την Κηφισιά με 3-0 και έβαλε στην πλούσια τροπαιοθήκη του τον πρώτο τίτλο League Cup. Στον τελικό του 2ου League Cup «Νίκος Σαμαράς» που έγινε στο κατάμεστο «Γ.Τριαντάφυλλος» του Βραχατίου ο Ολυμπιακός νίκησε την Κηφισιά 3-0 σετ με MVP τον Μπόγιαν Γιορντάνοφ (Ολυμπιακός) και καλύτερο λίμπερο τον Γιώργο Στεφάνου. Άξια φιναλίστ η Κηφισιά που πάλεψε τον αγώνα, πίεσε τον Ολυμπιακό και οι παίκτες της επιβραβεύτηκαν με δύο τίτλους. Ο βραζιλιάνος Ιγκόρ Ντε Σόουζα αναδείχτηκε καλύτερος επιθετικός και ο Δημήτρης Νικολάκης καλύτερος πασαδόρος.
Στο πρώτο σετ ο Ολυμπιακός ήταν ανώτερος και επιβλήθηκε 25-21. Στο δεύτερο η Κηφισιά ανέβασε στροφές και παρουσιάστηκε περισσότερο ανταγωνιστική, αλλά δεν κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσια, μια και οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν στην κατάκτηση του σετ του με 25-23. Στο τρίτο, οι Πειραιώτες επιβεβαίωσαν την υπεροχή τους, παίρνοντας και την κούπα με 25-17.
Ο προπονητής του Ολυμπιακού Δημήτρης Καζάζης που κατέκτησε και τον πρώτο τίτλο στην προπονητική του καριέρα μιλώντας στην συνέντευξη Τύπου αφιέρωσε την επιτυχία στη μνήμη του Νίκου Σαμαρά:
«Το τελευταίο πράγμα που έχει σημασία ήταν ότι είναι ο πρώτος μου τίτλος σαν προπονητής. Η διοργάνωση ήταν αφιερωμένη στον Νίκο Σαμαρά που δυστυχώς δεν είναι πια κοντά μας. Έγιναν ωραία παιχνίδια και βγήκαν σημαντικά συμπεράσματα. Τέτοιες διοργανώσεις βοηθάνε τους παίκτες αλλά και εμάς τους προπονητές. Συγχαρητήρια την Κηφισιά έκανε πολύ μεγάλη έκπληξη που απέκλεισε τον Εθνικό και σήμερα ήταν πολύ ανταγωνιστική. Όσο για την ομάδα μου πήραμε το πρώτο τιτλο της χρονιάς και μάλιστα χωρίς να χάσουμε σετ στην διοργάνωση.
Αυτό σίγουρα ανεβάζει την αυτοπεποίθηση μας καθώς είχαμε κάποια απρόβλεπτα προβλήματα τελευταία. Τέτοιες νίκες ανεβάζουν και την ψυχολογία των παικτών».
Για τη συνέχεια: «Τώρα έχουμε δύο παιχνίδια όπου θα προσπαθήσουμε να λύσουμε τα προβλήματα και να συνεχίσουμε για το Κύπελλο. Ο ημιτελικός με τον Παμβοχαϊκό είναι δύσκολος αλλά αν είμαστε όλοι καλά νομίζω δεν θα έχουμε πρόβλημα».
Ο κεντρικός του Ολυμπιακού Νίκος Σμαραγδής μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου δήλωσε:
«Δεν θα σταθώ στα αγωνιστικά. Δεν είναι ώρα για πολλά λόγια. Η διοργάνωση είναι αφιερωμένη στην μνήμη τυ Νίκου Σαμαρά. Θα ήθελα να είχε δοθεί το όνομα του στο Λιγκ Καπ αλλά να ήταν εδώ και να γιόρταζε μαζί μας. Μπράβο στην ΕΣΑΠ που το διοργάνωσε με τόση επιτυχία».

Τα σετ: 25-21, 25-23, 25-17.
ΑΟ ΚΗΦΙΣΙΑΣ (Αρσενιάδης): Νικολάκης, Καλαϊτζίδης 2π., (1/3, 1 μπλοκ), Ντε Σόουζα Σοάρες 19 (19/39), Σαρικεϊσογλου 9 (9/19), Παπαγγελόπουλος 9 (6/9, 3 μπλοκ), Δεληπρίμης 6 (4/18, 1 μπλοκ, 1 άσσος) / Ταμπουρατζής (λ. - 67% υπ.), Βλαχάκης, Μπέλλος, Καριπίδης, Βλαχάκης. Δεν αγωνίστηκε: Κοντός (λ).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Καζάζης Δημ.): Χριστοφιδέλης 10π. (8/18 επ., 2 μπλοκ), Φιλίποφ 8 (5/8, 2 μπλοκ, 1 άσσος), Κοκκινάκης 8 (7/15, 1 άσσος), Γιορντάνοφ 17 (16/32, 1 μπλοκ), Σμαραγδής 10 (5/8, 3 μπλοκ), Παπαδόπουλος 8 (5/8, 2 μπλοκ, 1 άσσος) / Στεφάνου (λ. - 44% υπ., 44% άριστες), Μαρούλης, Ποτότσνικ, Σωτηρίου, Μάρκου. Δεν αγωνίστηκε: Γιούρισιτς.