Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

Εκτακτη είδηση. Ο Αναστασιάδης παραιτείται και πάει για εκλογές

images5 250x180 Εκτακτη είδηση. Ο Αναστασιάδης παραιτείται και πάει για εκλογές
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες οι Ευρωπαίοι ζητάνε μέχρι την τελευταία στιγμή τα 9 δισ ευρώ της Λαικής τράπεζας να το φορτωθεί η Τράπεζα Κύπρου.
Ο Αναστασιάδης τους δήλωσε ότι αυτό δεν μπορεί να το δεχτεί. και τους είπε ότι είναι έτοιμος να υποβάλλει την παραιτησή του και να κάνει αμέσως εκλογές
Όπως μεταδίδουν τα κυπριακά ΜΜΕ, ο Νίκος Αναστασιάδης επικοινώνησε το απόγευμα με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων της Λευκωσίας, προκειμένου να τους ενημερώσει για το πως έχουν εξελιχθεί μέχρι αυτή τη στιγμή οι διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της συνεδρίασης του Eurogroup.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν έχει τεθεί θέμα αναδιάρθρωσης και για την Τράπεζα Κύπρου, όπως επέμενε χθες βράδυ το ΔΝΤ, δηλαδή συγχώνευσης της Τράπεζας με το “καλό” κομμάτι που θα προκύψει από το “σπάσιμο” της Λαϊκής Τράπεζας.
Η συνεδρίαση του Eurogroup, όπως μεταδόθηκε επισήμως από τις Βρυξέλλες, θα ξεκινήσει στις 21.00, δηλαδή με καθυστέρηση δυο ωρών, σε σχέση με την προγραμματισμένη έναρξή του στις 19.00.
Η αναβολή αυτή οφείλεται στις διαβουλεύσεις που συνεχίζονται σε διάφορα επίπεδα.
Σύμφωνα με πληροφορίες από τις Βρυξέλλες, κατά τη διάρκεια των συζητήσεων που είχε με τον Χέρμαν Φαν Ρόμπεϊ, τον Ζοζέ Μπαρόζο, την Κριστίν Λαγκάρντ και τον Μάριο Ντράγκι, ο Νίκος Αναστασιάδης “απείλησε” ευθέως με παραίτησή του από την Προεδρία της Δημοκρατίας, και προκήρυξη άμεσων, νέων εκλογών στην Κύπρο.