Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

Με "σχεδιαστή" τον Καπούς και "εκτελεστή" τον Μυργιώτη , ο Αστέρας 3 - 0 τον Ηρακλή Λεχαίου

lexaio entosΟ Αστέρας Δερβενίου παίζοντας κατά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο,  νίκησε εύκολα στο γήπεδό του , το "ΚΩΣΤΑΣ ΒΥΖΑΣ" με σκορ 3 – 0 τον εκ των ουραγών της βαθμολογίας Ηρακλή Λεχαίου και αναρριχήθηκε στην 5η θέση της βαθμολογίας.
 
Ο Αστέρας άνοιξε το σκορ στο 11’ όταν ο Καπούς από τ’ αριστερά ξεπέρασε στην ταχύτητα τον Τσιφλιτάκο, μπήκε στην μεγάλη περιοχή και από τη γραμμή του άουτ γύρισε τη μπάλα στο ύψος του πέναλτι,  όπου καιροφυλακτούσε ο Μυργιώτης και κεραυνοβόλησε τον τερματοφύλακα Στρατόπουλο. Ο σκόρερ του Αστέρα αλλα και πρώτος του πρωταθλήματος στο 18’ από πολύ κοντά, αλλά λίγο πλάγια μέσα από την μικρή περιοχή σούταρε στο κάθετο δοκάρι, μετά από πάσα και πάλι του Καπού. Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, παρότι ο Αστέρας είχε την πρωτοβουλία στις κινήσεις,  δεν δημιουργήθηκαν φάσεις παρά μόνο ένα καλό σουτ του Μετεβελή που έφυγε ελάχιστα άουτ.
Στο β’ μέρος ο αγώνας συνεχίστηκε στο ίδιο μοτίβο. Στο 53’ ο Πεθαίνος, από τ’ αριστερά, ολιγώρησε όταν βρέθηκε πολύ κοντά στην εστία του Ηρακλή και χάλασε μια μπαλιά του Μετεβελή. Στο 67’ οι παίκτες του Αστέρα συνδυάστηκαν από δεξιά και ο τελικός παραλήπτης Αναγνωστόπουλος σέντραρε στην καρδιά της άμυνας του Ηρακλή, όπου ο Μυργιώτης νίκησε στον αέρα όλους τους αντιπάλους του και με κεφαλιά από πέτυχε το 2 – 0. Ο Αντωνόπουλος, στη συνέχεια, προσπάθησε ανεπιτυχώς με δύο καλά σουτ να διευρύνει το σκορ, αλλά ο Στρατόπουλος επενέβη σωστά. Τελικά στο 83’ σε κόρνερ του Καραγιαννίδη ο Καπούς έδωσε νέα ασίστ, αυτή τη φορά με το κεφάλι, στον Γιαννόπουλο, ο οποίος σχεδόν εξ’ επαφής σκόραρε με κεφαλιά.
Διαιτήτευσε ο κ. Καρακάσης, ο οποίος παρά την αρχική δυσπιστία από πλευράς Αστέρα για τη διαιτησία του σε προηγούμενο αγώνα, τα πήγε αρκετά καλά. Τον βοήθησε σε αυτό η εξέλιξη του αγώνα και η διάθεση των παικτών των δύο ομάδων. Ο βοηθός του κ. Χρυσάνθου ήταν αλάνθαστος, σε αντίθεση με τον κ. Ευθυμίου, που υπέπεσε σε ένα φοβερό λάθος σταματώντας με οφσάιντ τον Αναγνωστόπουλο που έφυγε από πίσω καλυπτόμενος τουλάχιστο δύο μέτρα και στέρησε στον Αστέρα το τέρμα που πέτυχε ο Μυργιώτης στην εξέλιξη της φάσης.
ΑΣΤΕΡΑΣ: Κολιμάδης, Αναγνωστόπουλος, (75' Ρούτσης), Πεθαίνος (55’ Καραγιαννίδης), Γιαννακόπουλος, Γιαννόπουλος, Φωλιάς, Μετεβελής, Αντωνόπουλος, Παπαδημητρίου (68’ Κουτρούλης), Μυργιώτης, Καπούς.
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ:Στρατόπουλος, Νούλας Δ., Χόντια, Τσιφιλιτάκος, Μέμικο Σπ., Ζυκάι, Ιορντάν, Ποτήρης Π., Παινέσης, Ποτήρης Πετ., Τσοχαντάρης Έπαιξαν και οι: Μπουλντάς, Ποτήρης