Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

H ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ KONTA ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Η Λαϊκή Συσπείρωση χαιρετίζει το δίκαιο αγώνα των φτωχομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων που βρίσκονται στα μπλόκα του Μοριά  και ολόκληρης της χώρας που συντονισμένα και με ενιαία αγωνιστική δράση και αιτήματα παλεύουν να μείνουν στα χωριά τους, να καλλιεργούν τα χωράφια τους και να φροντίζουν τα κοπάδια τους.

Καταγγέλλουμε την άρνηση του Πρωθυπουργού να συναντηθεί με τους εκπροσώπους των αγροτών .Φέρεται με υποτιμητικό τρόπο προς τη φτωχή αγροτιά την ίδια στιγμή που  επιδεικνύει μεγάλη εκτίμηση προς την πλουτοκρατία, όπως δείχνουν οι συχνές συναντήσεις του με τους εκπροσώπους των βιομηχάνων.

Τα λαϊκά στρώματα πληρώνουν τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης προκειμένου να διασωθούν τα κέρδη των βιομηχάνων  - εφοπλιστών – τραπεζιτών – μεγαλεμπόρων. Αυτή είναι η ουσία της πολιτικής που ακολουθούν οι πολιτικοί εκπρόσωποι τους, όσα κόμματα αποδέχονται τον μονόδρομο της Ε.Ε, την ΚΑΠ, που δεν βάζουν στο στόχαστρο τον πραγματικό ένοχο που είναι η καπιταλιστική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής η οποία γεννάει τέτοιες κρίσεις. Το κάθε συγκεκριμένο πρόβλημα σχετίζεται με την πολιτική των ντόπιων και ξένων μονοπωλίων, της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής.  Προοπτική για το αγροτικό κίνημα δεν υπάρχει χωρίς να στρέφει τα πυρά του ενάντια στην ΚΑΠ, την Ε.Ε και τις αποφάσεις της, τη στενά συνδεδεμένη μαζί της κυβερνητική πολιτική.

Η προοπτική του αγώνα δεν είναι ζήτημα απλής εναλλαγής , καλύτερης ή χειρότερης διαχείρισης στα πλαίσια της Ε.Ε. Καλύτερων ή χειρότερων όρων δανεισμού. Μικρότερου ή μεγαλύτερου κουρέματος του χρέους. Η επίθεση θα οξυνθεί με την εφαρμογή των μέτρων της νέας ΚΑΠ 2014-2020, με την δραστική μείωση των επιδοτήσεων και τους νέους φραγμούς στην παραγωγή προϊόντων,  αλλά και την διεύρυνση των εισαγωγών χωρίς δασμούς από τρίτες χώρες (Μαρόκο, Τυνησία, Αίγυπτο κτλ).

Την ώρα που η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ με στήριγμα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης των πλουτοκρατών έχει επιστρατεύσει το ψέμα, τη συκοφαντία, τη βία και τη καταστολή για να τρομοκρατήσει τους αγροτοκτηνοτρόφους, οι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης βάλαμε τα προβλήματά τους στη συνεδρίαση του Περιφερειακό Συμβούλιο  Πελοποννήσου και ζητήσαμε να βγει ψήφισμα συμπαράστασης, όμως οι δυνάμεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ το αρνήθηκαν γιατί πάγια θέση τους είναι να στηρίζουν την κυβερνητική πολιτική, την πολιτική προς όφελος των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, όπως άλλωστε συχνά δηλώνουν, είναι ξεκάθαρα απέναντι στα προβλήματα των αγροτοκτηνοτρόφων. Δεν είναι με τους αγροτοκτηνοτρόφους  και εκείνοι που λένε υποκριτικά ότι τους στηρίζουν ενώ πίνουν νερό στην Ε.Ε. και την αντιαγροτική  πολιτική της.

Η πολιτική της Ε.Ε. που χρόνια τώρα συνδιαμόρφωσαν και εφάρμοσαν οι ελληνικές κυβερνήσεις και συγκυβερνήσεις, μας έφερε εδώ, η καινούρια Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) είναι αυτή που ξεκληρίζει παραπέρα τους αγρότες.

Καλούμε τους αγροτοκτηνοτρόφους να μαζικοποιήσουν ακόμη περισσότερο τα μπλόκα , να στήσουν καινούρια.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τη νεολαία και τα άλλα λαϊκά στρώματα να δυναμώσουν κι άλλο την αγωνιστική στήριξή τους στον αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς, γιατί χωρίς την ικανοποίηση των αιτημάτων που έχουν οι αγρότες στις κινητοποιήσεις τους είναι βέβαιο ότι δεν θα μπορέσουν να ξεκινήσουν τη νέα καλλιεργητική χρονιά που αρχίζει σε λίγο αλλά και γιατί έχουν κάθε συμφέρον να μην παραδοθεί παραπέρα η διατροφή τους στις πολυεθνικές  με τα γνωστά διατροφικά σκάνδαλα.

Μόνο η αγωνιστική αλληλεγγύη των λαϊκών στρωμάτων μπορεί να σηματοδοτήσει την εξέλιξη μιας άλλης πορείας που θα στηρίζει την αγροτική παραγωγή, τη φτωχομεσαία αγροτιά, ενάντια στις επιδιώξεις του μεγάλου κεφαλαίου, των επιχειρηματικών ομίλων και της Ε.Ε.