Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

ΠEΣY Δυτ. Ελλάδας: «Ντου» φοιτητών και αποχώρηση ΝΔ

«Ντου» στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας όπου συζητιόταν το σχέδιο «Αθηνά» έκαναν φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών. Οι φοιτητές μπήκαν στην αίθουσα των συνεδριάσεων του π.σ. φωνάζοντας συνθήματα, ενώ αντέδρασαν έντονα ότι η παράταξη Παπαναστασίου (ΝΔ) διαφώνησε με την πρόταση να τοποθετηθεί πριν την αντιπολίτευση ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Γ. Παναγιωτάκης. Το θέμα τελικά τέθηκε σε ψηφοφορία, με αποτέλεσμα να πλειοψηφίσει η πρόταση αυτή και να αποχωρήσει η παράταξη Παναστασίου σε ένδειξη διαμαρτυρίας.
Κατά την έξοδό των μελών της παράταξης από την αίθουσα φοιτητές έκαναν μπλόκο στον κ. Παπαναστασίου εμποδίζοντάς τον να φύγει από την αίθουσα, ενώ τον… στόλισαν με βαρείς χαρακτηρισμούς και βρισιές.
Κατσιφάρας: Να αποσυρθεί η «Αθηνά»
Νωρίτερα ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, χαρακτήρισε το σχέδιο άστοχο και άκυρο καθώς, όπως είπε, αποσυντονίζει την κοινωνία, ενώ τόνισε ότι με την εφαρμογή του σχεδίου δεν θα πρέπει να βγει πληγωμένη η παιδεία και η εκπαίδευση.
Ο κ. Κατσιφάρας ζήτησε να πάρει πίσω η κυβέρνηση το σχέδιο «Αθηνά» και να ανοίξει σοβαρός διάλογος. «Πρέπει, είπε χαρακτηριστικά , να σταματήσει το παραγοντιλίκι, να μην κλείσουμε τα μάτια στο τι αφορά τη νεολαία και το μέλλον της εκπαίδευσης. Πρέπει να μην περιορίσουμε τα δημόσια αγαθά και την εκπαίδευση.»
Να σημειωθεί ότι εκτός από τους φοιτητές στην αίθουσα συνεδριάσεων του πρώην εργοστασίου Λαδόπουλου βρέθηκε και αντιπροσωπεία αγροτών της Αχαϊας.
Τη συνεδρίαση παρακολούθησαν οι πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Πατρών, η Διοικούσα του Πανεπιστημίου Δυτικής Στερεάς (Αγρινίου), οι πρόεδροι των ΤΕΙ Πάτρας και Μεσολογγίου, οι βουλευτές των τριών νομών, οι δήμαρχοι των πόλεων, στις οποίες υπάρχουν τμήματα ΑΕΙ ή ΤΕΙ.
Με πληροφορίες από το patrastimes.gr
Δείτε σχετικό video στο aftodioikisi Live