Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Κώστας Κόλλιας: «Μεγάλες προοπτικές για τα κορινθιακά προϊόντα στις αγορές της Κίνας»


Συνάντηση με τον Πρεσβευτή της Κίνας κ. Ντου Κιουέν είχε ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας, στα πλαίσια συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας με τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, στην οποία συμμετέχει. Ο κ. Κόλλιας απηύθυνε πρόσκληση στον Πρεσβευτή να επισκεφθεί την Κορινθία, στην οποία ο κ. Κιουέν ανταποκρίθηκε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Μετά το πέρας της συνεδρίασης ο κ. Κόλλιας δήλωσε:

«Είχα την τιμή να γνωρίσω από κοντά τον Πρεσβευτή της Κίνας στη χώρα μας, κύριο Ντου Κιουέν, κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας, η οποία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Προέδρου της Επιτροπής κ. Ντόρας Μπακογιάννη. Στα πλαίσια της συζήτησης, είχα την ευκαιρία να αναφερθώ στην ιδιαίτερη πατρίδα μας, την Κορινθία και να απευθύνω πρόσκληση στον κ. Κιουέν να επισκεφθεί το Νομό μας.

Η Κίνα είναι μία από τις μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου και μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές, η οποία μάλιστα εκδηλώνει μεγάλο ενδιαφέρον για τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα. Η Κορινθία έχει την τύχη να παράγει τέτοια προϊόντα, και ιδιαιτέρως λάδι, επιτραπέζια σουλτανίνα και κρασί, προϊόντα με παγκόσμια αναγνωρισιμότητα, για τα οποία η Κίνα αναδεικνύεται σε βασικό εισαγωγέα, με τεράστιες βεβαίως προοπτικές.

Σε αυτά τα προϊόντα αναφέρθηκα απευθυνόμενος στον κ. Πρέσβη, επισημαίνοντας επιπλέον τον φυσικό πλούτο, καθώς και το μεγάλο τουριστικό και αρχαιολογικό ενδιαφέρον της περιοχής μας, καλώντας τον να επισκεφθεί την Κορινθία και να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι τα πλεονεκτήματα και τις προοπτικές που ανοίγονται για μια στενότερη εμπορική συνεργασία.

Ο κ. Κιουέν ανταποκρίθηκε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και, ως εκ τούτου, θα επικοινωνήσω άμεσα με την Πρεσβεία, τους παραγωγικούς φορείς της Κορινθίας και την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, προκειμένου να απευθύνουμε και σε θεσμικό πλέον επίπεδο μία επίσημη πρόσκληση. Θεωρώ ότι οι δυνατότητες για τα ποιοτικά κορινθιακά προϊόντα είναι απεριόριστες. Η συνάντηση με τον εκπρόσωπο μίας από τις μεγαλύτερες οικονομίες και αγορές του κόσμου θα δώσει την ευκαιρία να αξιοποιήσουμε αυτές τις δυνατότητες και να θεμελιώσουμε για την οικονομία της Κορινθίας μία σοβαρή και μακροπρόθεσμη προοπτική ανάπτυξης και ευημερίας.»