Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Κατατέθηκε η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για προανακριτική επιτροπή - Βενιζέλος: «πολιτικό ρεσάλτο» η πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ «ακραία εκδήλωση πολιτικού τυχοδιωκτισμού»


tsiprasΚατατέθηκε στη Βουλή το απόγευμα της Δευτέρας (7/1) η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής για τη λίστα Λαγκάρντ.
Για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου αναφέρεται ότι ζητάται η διερεύνηση τυχόν τέλεσης τεσσάρων αδικημάτων: Της παράβασης καθήκοντος, της απιστίας περί την υπηρεσία, της υπεξαγωγής εγγράφου και της πλαστογραφίας.
Οπως αναμενόταν ζητάται και η διερεύνηση τυχόν τέλεσης των παραπάνω αδικημάτων, πλην του αδικήματος της πλαστογραφίας, για τον Ευάγγελο Βενιζέλο.
Στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ γίνεται αναλυτική αναφορά στο ζήτημα της παραγραφής των αδικημάτων, καθώς όπως επισημαίνεται η κοινοβουλευτική περίοδος της διάρκειας δύο ημερών της βουλής δεν αποτελεί τακτική σύνοδο, και δεν υπολογίζεται στην προσθεσμία του άρθρου 86. Άρα κατά τον ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει θέμα παραγραφής των αδικημάτων.

Στο μεταξύ οξεία επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για την απόφασή του να προχωρήσει στην πρόταση προανακριτικής επιτροπής για το θέμα της «λίστας Λαγκάρντ», συμπεριλαμβάνοντας και τον ίδιο, εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, με δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη.
Ο Ευ. Βενιζέλος χαρακτήρισε «πολιτικό ρεσάλτο» την πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε πως αποτελεί «ακραία εκδήλωση πολιτικού τυχοδιωκτισμού», σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «επιχειρεί να ρίξει την κυβέρνηση με την κίνησή του αυτή και να οδηγήσει τη χώρα στο χάος». Τόνισε δε ότι «είναι λάθος επιλογή, έξι μήνες μετά τις εκλογές, να συγκρούεται με την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, με το ΠΑΣΟΚ και μαζί μου».