Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Δημαιρεσίες: Ποιοι εξελέγησαν σε δήμους, περιφέρειες στην Πελοπόννησο

Στις κάλπες προσήλθαν σήμερα 9.257 δημοτικοί σύμβουλοι και 713 περιφερειακοί σύμβουλοι προκειμένου να εκλέξουν τα νέα συλλογικά όργανα δήμων και περιφερειών των οποίων η θητεία θα λήξει στις 31/08/2014, βάσει του «Καλλικράτη» και της υπουργικής απόφασης που εξεδόθη στα τέλη του περασμένου χρόνου.
Στις δημαιρεσίες:
- τα 325 δημοτικά συμβούλια της χώρας εξέλεξαν νέα προεδρεία του Σώματος καθώς και νέα μέλη και τα αναπληρωματικά μέλη της επιτροπής ποιότητας ζωής και της οικονομικής επιτροπής, ενώ
- τα 13 περιφερειακά συμβούλια εξέλεξαν επίσης νέα προεδρεία καθώς και νέα μέλη και τα αναπληρωματικά μέλη της οικονομικής επιτροπής.
Ενδεικτικά αποτελέσματα στην Πελοπόννησο:

ΠΕΣΥ Δ. Ελλάδας: Παραμένει στην προεδρία ο Κ. Καρπέτας
Ο Κώστας Καρπέτας επανεξελέγη πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, κατά τη διάρκεια των δημαιρεσιών για τα νέα συλλογικά όργανα, με 44 ψήφους υπέρ, 5 λευκά και 2 αποχές. Νέος αντιπρόεδρος του Σώματος εξελέγη ο περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος, με 42 ψήφους υπέρ, 7 λευκά και 2 αποχές. Γραμματέας του περιφερειακού συμβουλίου επανεξελέγη ο Κώστας Παπακωνσταντίνου, με 39 ψήφους υπέρ, 9 λευκά, 2 αποχές και ένα ψηφοδέλτιο άκυρο. Πριν από την ψηφοφορία ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας ευχαρίστησε το σύνολο των παρατάξεων του Σώματος για την γόνιμη συνεισφορά τους στον πολιτικό διάλογο, για την εποικοδομητική τους κριτική και την εν γένει παρουσία τους που συνέτεινε στο υψηλό επίπεδο λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου

Δ. Άργους – Μυκηνών :
Εξέλεγησαν: •Προεδρείο Δημοτικού Συμβουλίου Βασιλόπουλος Θεόδωρος, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Κουτσούρης Βασίλειος, Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Κωτσοβός Σωτήριος, Γραμματέας Δημοτικού Συμβουλίου.

Δήμο Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων
 Η Εκλογή μελών Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου (για το χρονικό διάστημα από 1/1/2013 έως τη λήξη της δημοτικής περιόδου):
-Πρόεδρος: Νικολάου Σπυρίδων
-Αντιπρόεδρος: Πέρρας Σωτήριος
-Γραμματέας: Φίλης Παναγιώτης

Δ.Σ. Πατρέων: Επανεξελέγη ο Κώστας Μπουρδούλης

Δημαιρεσίες σήμερα και στο δημοτικό συμβούλιο Πατρέων για την εκλογή νέου προεδρείου του Σώματος και μελών της οικονομικής και της επιτροπής ποιότητας ζωής. Πρόεδρος επανεξελέγη ο Κώστας Μπουρδούλης και αντιπρόεδρος ο Γιώργος Καυκάς. Η Τασία Μανωλοπούλου εξελέγη γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου Πατρέων.

Δ.Σ. Πύργου: Αντιπαράθεση και αναβολή στην εκλογή γραμματέα!

Ένταση σημειώθηκε στις δημαιρεσίες του δημοτικού συμβουλίου Πύργου με αφορμή την εκλογή του γραμματέα. Αφού πρώτα εξελέγησαν πρόεδρος ο κ. Καννής με την πρώτη ψηφοφορία (20 σταυροί, 6 λευκά και 3 παρών) και αντιπρόεδρος η κ. Αγγελακοπούλου με σχετική πλειοψηφία (με 12 ψήφους ύστερα από τρεις ψηφοφορίες), στο ζήτημα της εκλογής του γραμματέα ο επικεφαλής της μείζονος πλειοψηφίας Γαβρίλης Λιατσής, επικαλέστηκε το άρθρο 63 του νόμου 3052/2010 και ισχυρίστηκε ότι σε περίπτωση που δεν προτείνει η ελάσσων μειοψηφία γραμματέα, αυτός εκλέγεται από τη μείζονα.
Ο προεδρεύων του δημοτικού συμβουλίου, κ. Καράμπελας, επικαλούμενος τον ίδιο νόμο διαφώνησε λέγοντας ότι ο γραμματέας εκλέγεται από την πλειοψηφία. Κάπου εκεί η… σπίθα έγινε φωτιά, και οι δύο άνδρες ήρθαν σε έντονη λεκτική αντιπαράθεση. Όταν ζητήθηκε η άποψη του κ. Καννή ως νομικού, ο ίδιος έκανε λόγο για διφορούμενη και όχι σαφή διατύπωση του νόμου, κάτι που άλλωστε είχε οδηγήσει την Περιφέρεια στο να αποδεχθεί την εκλογή γραμματέσα και από τις δύο περιπτώσεις. Ο δήμαρχος Μάκης Παρασκευόπουλος επισήμανε ότι σύμφωνα με την ΤΕΔΚ η πλειοψηφία είναι αυτή που εκλέγει γραμματέα, εφόσον δεν προτείνεται από την ελάσσονα μειοψηφία.
Εντέλει, αποφασίστηκε η διακοπή της συνεδρίασης για την εκλογή γραμματέα και να ζητηθεί πρώτα γνωμοδότηση από το Υπουργείο Εσωτερικών και τη Νομική Υπηρεσία της ΚΕΔΚΕ σχετικά με συγκεκριμένο ζήτημα.


Τα αποτελέσματα των δημαιρεσιών στους δήμους της Ηλείας

Ανανέωση στο προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου Ήλιδας, όπου μετά τις δημαιρεσίες που προβλέπει ο «Καλλικράτης», μέχρι τις 31/08/2012, στο «τιμόνι» του Σώματος θα είναι ο Απόστολος Λιώσης που εξελέγη πρόεδρος. Αντιπρόεδρος εξελέγη ο Παναγιώτης Παναγιωτάρας (παράταξη Κότσυφα) και γραμματέας η Βασιλική Λάβδα (παράταξη Λυμπέρη). Αρνητική στάση και λευκό σε όλη τη διαδικασία ψήφισε η «Λαϊκή Συσπείρωση» και ο εκπρόσωπός της Άγγελος Κολόσακας.
Στους υπόλοιπους δήμους της Ηλείας:
Στο Δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης, στη θέση του προέδρου παρέμεινε ο Βασίλης Τσιρίκος όπως και ο αντιπρόεδρος Διονύσης Μάλλιαρης και ο γραμματέας ο Δημήτρης Βραχνής.
Στο Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, παρέμεινε ο ίδιος πρόεδρος άλλαξαν ο αντιπρόεδρος και ο γραμματέας. Έτσι τον πρόεδρο Θεόδωρο Παπαηλιού πλαισιώνουν η αντιπρόεδρος Μαρία Πατσή (παράταξη Δρακόπουλου) και ο γραμματέας Πανάγος Παντελάκος (επικεφαλής παράταξης).
Στο Δήμο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, άλλαξαν όλες οι θέσεις του προεδρείου. Στη θέση του απερχόμενου προέδρου Θανάση Σκουμπούρη, αναλαμβάνει καθήκοντα ο απερχόμενος αντιδήμαρχος Βασίλης Διαμαντόπουλος. Τον πλαισιώνουν ο αντιπρόεδρος Γιώργος Τουρής (πρώην γραμματέας) και ο γραμματέας Γιώργος Χατζόπουλος (πρώην αντιπρόεδρος).
Στο Δήμο Ζαχάρως, το προεδρείο παρέμεινε το ίδιο. Πρόεδρος ο Νίκος Χαραλαμπόπουλος, αντιπρόεδρος το Γιώργος Ζάγκος και γραμματέας ο Μιλτιάδης Ψαρρός.
Στο Δήμο Πηνειού, άλλαξαν τα δύο από τα τρία πρόσωπα. Νέος πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου αναδείχθηκε ο Θεόδωρος Λούρμπας, αντιπρόεδρος ο Γιώργος Κολοκατίνης και γραμματέας συνεχίζει η Παναγιώτα Γεωργοπούλου.

aftodioikisi.gr