Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

"Αιμορραγεί" η κυβέρνηση - Από 179 βουλευτές έχει μείνει με 164 μετά και τις διαγραφές Βουδούρη και Μουτσινά από την ΔΗΜΑΡ


- Οι βουλευτές Οδυσσέας Βουδούρης και Πάρις Μουτσινάς τέθηκαν εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας με απόφαση του Φώτη Κουβέλη
- Ζητούσαν εκτός των άλλων την παραπομπή σε προανακριτική του
Ευάγγελου Βενιζέλου
- Η κυβέρνηση έχει χάσει σε 6 μήνες 15 έδρες!
- Προβληματισμένος ο πρωθυπουργός
Αντώνης Σαμαράς μετά τις τελευταίες εξελίξεις
Σε πονοκέφαλο για τον Αντώνη Σαμαρά και τους άλλους δυο εταίρους εξελίσσεται η αιμορραγία βουλευτών και το γεγονός ότι οι ανεξάρτητοι βουλευτές αυξάνονται και πληθύνονται στην Βουλή.
Όταν σχηματίσθηκε η τρικομματική κυβέρνηση, μετά τις εκλογές του Ιουνίου, είχε συνολικά 179 βουλευτές.
129 έδρες είχε η ΝΔ
33 έδρες είχε το ΠΑΣΟΚ
17 έδρες είχε η ΔΗΜΑΡ

Από τον Ιούνιο όμως του 2012 μέχρι σήμερα, δηλαδή σε διάστημα 6 μηνών, έχουν χαθεί 15 έδρες με αποτέλεσμα να έχουν μείνει 164 βουλευτές στον κυβερνητικό συνασπισμό.
Το τελευταίο κεφάλαιο στο σήριαλ, γράφτηκε σήμερα με την διαγραφή των Οδυσσέα Βουδούρη και Πάρι Μουτσινά από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΔΗΜΑΡ. Οι δυο βουλευτές επι της ουσίας δεν είχαν στηρίξει καμία απόφαση της κυβέρνησης και του κόμματός τους το τελευταίο διάστημα με αποτέλεσμα να εξωθήσουν τον Φώτη Κουβέλη στην διαγραφή τους.

Πλεον η ΝΔ έχει μείνει με 125 έδρες μετά τις διαγραφές των: Νίκου Νικολόπουλου, Θοδωρή Σολδάτου, Νίκου Σταυρογιάννη και Γιώργου Κασαπίδη.
Στο ΠΑΣΟΚ, έχουν μείνει με 25 έδρες μετά τις διαγραφές ή την ανεξαρτητοποίηση των: Κώστα Σκανδαλίδη, Ιωάννη Κουτσούκου, Μάρκου Μπόλαρη, Αντζελας Γκερέκου, Θόδωρου Παραστατίδη, Μιχάλη Κασσή, Ανδρέα Λοβέρδου και Μίμη Ανδρουλάκη.
Στην ΔΗΜΑΡ έχουν μείνει με 14 βουλευτές μετά την διαγραφή του Γιάννη Μιχελογιαννάκη και τις σημερινές διαγραφές των Οδυσσέα Βουδούρη και Πάρι Μουτσινά.

newsit.gr