Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Επιτέλους νίκησε στο Περιστέρι ο Παναθηναϊκός!

Νίκη επιβίωσης! (pics)

Την πρώτη του νίκη μετά τις 2 Δεκεμβρίου πανηγύρισε ο Παναθηναϊκός, ο οποίος επικράτησε με 2-1 μέσα στο Περιστέρι του Ατρόμητου και ανέβηκε στην 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα.. Ζέκα και Μπουμσόνγκ τα γκολ των «πράσινων» με το δεύτερο να είναι οφσάιντ (σ.σ. έστω και οριακά), αλλά την ομάδα του Φάμπρι να είναι έστω και ελαφρώς καλύτερη, έστω κι αν χαράμισε ένα ολόκληρο ημίχρονο.
Οπως και να 'χει το «τριφύλλι» πήρε μια πολύ σημαντική νίκη. Τόσο οσον αφορά την ψυχολογία, αλλά και την ουσία, καθώς έμεινε «ζωντανό» στο κυνήγι της 5άδας, δηλαδή της Ευρώπης. Από την άλλη ο Ατρόμητος έδειξε και πάλι το γνωστό συμπαγές του πρόσωπο, χωρίς όμως να είναι δημιουργικός, ενώ στο πρώτο γκολ πλήρωσε το τραγικό λάθος του Γιαννούλη και στο δεύτερο την ασταθή απόκρουση του Ιτάνζ.
Οι δύο ομάδες έδωσαν μεγαλύτερη βαρύτητα στην άμυνα και αυτό είχε ως αποτέλεσμα ένα από τα χειρότερα ημίχρονα του φετινού πρωταθλήματος. Στο ντεμπούτο του με την φανέλα του Παναθηναϊκού ο Καζιγιάμα δεν μπόρεσε να βοηθήσει επιθετικά την ομάδα του και το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε χωρίς καμία αξιόλογη φάση μπροστά από τις δύο εστίες.
Στο δεύτερο μέρος οι “πράσινοι” κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα στο 60ο λεπτό από το τραγικό λάθος του Γιαννούλη με τον Τοτσέ να σερβίρει έτοιμο γκολ στον Ζέκα. Στη συνέχεια το παιχνίδια κάπως βελτιώθηκε με τους φιλοξενούμενους να φτάνουν και σε δεύτερο γκολ με τον Μπουμσόνγκ στο 78΄, ενώ ο Ατρόμητος το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει στις καθυστερήσεις με τον Καραμάνο.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Ιτάνζ, Σκόνδρας, Φυτανίδης, Ταυλαρίδης, Γιαννούλης, Πίτου Γκαρσία, Δημούτσος, Ιγκλέσιας (68’ Ουντότζι), Επστάιν, Σουμπίνιο (56’ Μπρίτο), Κούτσι (79’ Καραμάνος).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καρνέζης, Σεϊταρίδης, Βύντρα, Μπουμσόνγκ, Σπυρόπουλος (46’ Μαρίνος), Βιτόλο, Σο, Ζέκα, Σισοκό (89’ Φουρλάνος), Καζιγιάμα (65’ Μαυρίας), Τοτσέ.