Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

ΤΡΙΤΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΩ​Ν ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΣΤΑΤ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΤΟΥ 2009


Με νέα Ερώτηση-κόλαφο προς τον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, για την παραποίηση των στατιστικών στοιχείων και το έλλειμμα του 2009, επανέρχεται ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ και μάλιστα αυτές τις μέρες που λαμβάνει χώρα η παραπομπή στη Δικαιοσύνη από τους οικονομικούς Εισαγγελείς κκ Μουζακίτη και Πεπόνη, του επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου.
 
Η Ερώτηση αυτή έρχεται ως συνέχεια της απάντησης που έστειλε μέσω του Υπουργείου Οικονομικών στον Τέρενς Κουίκ ο κατηγορούμενος Πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, σε προηγούμενη Ερώτηση του Βουλευτή Επικρατείας, η οποία ήταν βασισμένη στην τελευταία έκθεση, με νέα πολύ σοβαρά στοιχεία, που δημοσιοποίησε η καθηγήτρια κα Ζωή Γεωργαντά μέσω του attikanea.blogspot.com.

Όπως επισημαίνει ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, στην υπόθεση Γεωργίου δεν μπορεί να μένει σιωπηλός ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, γι’ αυτό και τον ερωτά, εάν αποδέχεται ναι ή όχι το περιεχόμενο της απάντησης που έστειλε ο κατηγορούμενος Πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ στον Τέρενς Κουίκ, με ό, τι αυτό σημαίνει για τον ίδιο τον Υπουργό, καθώς η υπόθεση έχει πάρει πλέον ποινικές διαστάσεις.
Στην ίδια Ερώτηση ο Τέρενς Κουίκ εκφράζει την απορία του προς τον κ. Στουρνάρα για ποιο λόγο το Υπουργείο του μπλοκάρισε για πάνω από δύο μήνες την απάντηση που είχε ετοιμάσει ο Ανδρέας Γεωργίου.


ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ
ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΜΙΑΣ

Την έντονη ανησυχία των κατοίκων του νομού Φθιώτιδας για την περαιτέρω υποβάθμιση του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Λαμίας, που πληρώνει και αυτό τις ανάλγητες επιλογές της τρικομματικής συγκυβέρνησης για περαιτέρω «αναδιοργάνωση» των Μονάδων Παροχής Υπηρεσιών Υγείας, μεταφέρει με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.
Σύμφωνα με την Πολιτευτή Φθιώτιδας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κα Βασιλική Δημητράντζου, στις πληροφορίες της οποίας βασίστηκε και η Ερώτηση του Τέρενς Κουίκ, «οι ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό και υλικοτεχνικό εξοπλισμό είναι τόσο δραματικές», που «ορισμένα τμήματα του νοσοκομείου όπως το μαιευτικό, σταματούν να λειτουργούν το μεσημέρι» ενώ «εάν προκύψει επείγον περιστατικό ή τοκετός, οι ασθενείς προωθούνται σε άλλα νοσοκομεία, όπως αυτό της Λάρισας!».
Με οριστικό κλείσιμο όμως κινδυνεύει και η «πρότυπη» μονάδα εντατικής θεραπείας, που παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις του Διευθυντή της κ. Σφύρα για την οριστική επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει, ουσιαστικά εισπράττει από την Ελληνική Πολιτεία μία απέραντη σιωπή.
Και ενώ η μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Λαμίας κινδυνεύει να βάλει λουκέτο, στερώντας τη δυνατότητα διάσωσης και άλλων θυμάτων τροχαίων στην Εθνική οδό, το νοσοκομείο Λιβαδειάς πρόσφατα εντάχθηκε σε χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα δημιουργίας αντίστοιχου τμήματος με αυτό της Λαμίας!
«Πότε θα εκταμιευθούν τα κονδύλια που απαιτούνται για την άμεση αγορά ή και συντήρηση όλου του υλικοτεχνικού εξοπλισμού του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Λαμίας» ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό ο Τέρενς Κουίκ και ζητά μία ξεκάθαρη απάντηση για το ένα αληθεύει το γεγονός ότι «ο πραγματικός λόγος ένταξης της Μονάδας Παροχής Υπηρεσιών Υγείας της Λιβαδειάς στο προαναφερόμενο πρόγραμμα, είναι η κοινή καταγωγή του Περιφερειάρχη με το Διευθυντή του νοσοκομείου».

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΕΝΣΗΜΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 2013
Την απαράδεκτη αύξηση των ενσήμων του ΙΚΑ που απαιτούνται προκειμένου οι ασφαλισμένοι να τύχουν παροχής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, στηλιτεύει με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Εργασίας Ιωάννη Βρούτση ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

Σύμφωνα με τον Τέρενς Κουίκ, ενώ «για το έτος 2009 ο απαιτούμενος αριθμός ενσήμων ήταν 50 ημέρες εργασίας, τις οποίες ο ασφαλισμένος είχε πραγματοποιήσει είτε κατά το προηγούμενο ημερολογιακό έτος είτε κατά τους τελευταίους 15 μήνες, οι ημέρες αυτές, προσαυξανόμενες κατά 10 ανά έτος, κατάφεραν να φθάσουν τις 100 για το έτος 2013!».
«Στην κορύφωση της οικονομικής κρίσης, σε μία περίοδο βαθιάς ύφεσης για τον ελληνικό λαό, που η οικοδομή έχει εξαφανισθεί, οι επιχειρήσεις κλείνουν η μία μετά την άλλη ακολουθούμενη από το ντόμινο της ανεργίας και η εξεύρεση εργασίας αποτελεί «σκανδαλώδη» εύνοια της τύχης, με απόφαση της Διοίκησης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ τα ένσημα αυξήθηκαν από 50 σε 100!» υπογραμμίζει ο Τέρενς Κουίκ και ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό «τι προτίθεται να πράξει ώστε να υπάρξει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και φροντίδα για όλους τους Έλληνες».