Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Τα... βλέμματα σε Κομοτηνή και ΟΑΚΑ

«Δεν είναι μήνυμα στον Τζιμπούρ»
Με τρεις αναμετρήσεις ξεκινά το Σάββατο η 19η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Ξεχωρίζουν η δοκιμασία του Ολυμπιακού στην Κομοτηνή και η “μάχη” για το... τρίποντο και την παραμονή στο ΟΑΚΑ ανάμεσα σε ΑΕΚ και ΟΦΗ.
Με ανεβασμένο ηθικό, μετά και την ισοπαλία στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό, ο φορμαρισμένος Πανθρακικός υποδέχεται, στην Κομοτιμή, τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό. Έχοντας πλέον εδώ και μία αγωνιστική τον Αντώνη Νικοπολίδη στον πάγκο τους, οι “ερυθρόλευκοι” θέλουν να συνεχίσουν τα νικηφόρα αποτελέσματα, ικανοποιώντας παράλληλα και τους οπαδούς τους με το ποδόσφαιρο τους. Οι Πειραιώτες πάντως θα στερηθούν σε αυτό τον εκτός έδρας αγώνα τις υπηρεσίες του Αριέλ Ιμπαγάσα. Ο έμπειρος μεσοεπιθετικός ένιωσε ενοχλήσεις στην γάμπα (από χτύπημα που δέχθηκε στο ματς με τον ΠΑΣ) και έμεινε εκτός πλάνων του Αντώνη Νικοπολίδη. Γιά τον σημερινό αγώνα του Ολυμπιακού , στην Θράκη, ο Αντώνης Νικοπολίδης επέλεξε τους εξής 19 ποδοσφαιριστές : Κάρολ, Μέγιερι, Αμπντούν, Κοντρέρας, Ντιακιτέ, Τζιμπούρ, Φέισα, Φετφατζίδης, Γκρέκο, Χολέβας, Μασάντο, Μανιάτης, Μανωλάς, Μήτρογλου, Μοδέστο, Πάντελιτς, Παπάζογλου, Πίνο, Σιόβας.
Όσον αφορά την ομάδα της Κομοτηνής, ο Παύλος Δερμιτζάκης, δεν θα έχει στη διάθεσή του τους Μπαϊκαρά και Λουσέρο, οι οποίοι έχουν συμπληρώσει κίτρινες κάρτες και θα εκτίσουν την ποινή τους. Ωστόσο, ο Έλληνας τεχνικός μπορεί να υπολογίζει στο τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας, Χρήστο Τζάνη. Ο αγώνας αρχίζει στις 5,15 το απόγευμα και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά απο το NS2
Tην ίδια ώρα , στη Νέα Σμύρνη , ο Πανιώνιος θέλει να βάλει "φρένο” στην κάτω βόλτα που έχει πάρει, υποδέχεται μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις του πρωταθλήματος, τον Λεβαδειακό. Οι “κυανέρυθροι” μετρούν εφτά αγωνιστικές χωρίς νίκη και χαρακτηρίζουν την συγκεκριμένη αναμέτρηση... κομβικής σημασίας. Mετά τους εδώ και καιρό τραυματίες Λαμπρόπουλο, Κουλουχέρη και Κούρο, στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος ήρθε να προστεθεί και ο Ρόκας που αποκλείστηκε από την αποστολή, λόγω ισχυαλγίας.
Απ' την άλλη, οι Βοιωτοί θα ταξιδέψουν με πολύ καλή ψυχολογία στη Νέα Σμύρνη με σκοπό να διεκδικήσουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα που θα τους διατηρήσει σε ευρωπαϊκή τροχιά. Ο τεχνικός της ομάδας, Γιώργος Παράσχος, δεν μπορεί να υπολογίζει στους Κόρμπο και Μουλόπουλο, οι οποίοι έχουν συγκεντρώσει από τέσσερις κίτρινες κάρτες και θα εκτίσουν την ποινή τους. Ο αγώνας θα μεταδοθεί τηλεοπτικά απο το NS3.

Η μάχη για την παραμονή “φουντώνει” όλο και περισσότερο και μία από τις πιο σημαντικές αναμετρήσεις της αγωνιστικής είναι αυτή ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ. Ο “δικέφαλος” που έρχεται από θετικά αποτελέσματα (εντός έδρας νίκη με Ξάνθη και ισοπαλία με Άρη στο Βικελίδης) έχει δυο σερί ματς στην έδρα του και θέλει πάση θυσία το “τρίποντο” κόντρα στους Ηρακλιώτες, έτσι ώστε να καταφέρει να προσθέσει άλλους τρεις βαθμούς στην προσπάθεια του να ξεφύγει από τη ζώνη του υποβιβασμού.
Με τους τιμωρημένους Βλάχο και Τσούπρο εκτός αποστολής, όπως και τον τραυματία Γιάγκο ο Έβαλντ Λίνεν επέλεξε να πάρει στην αποστολή 18 ποδοσφαιριστές. Εκτός για ακόμη ένα παιχνίδι έμειναν οι Κατσικοκέρης, Φουρτάδο και Τσίτας.
Με σύστημα 4-4-2 σε ρόμβο αναμένεται να παρατάξει ο Έβαλντ Λίνεν την ΑΕΚ . Ο Γερμανός εμπιστεύεται αυτή τη διάταξη και θα τη διατηρήσει, όπως φάνηκε και στην προπόνηση  (έγινε υπό καταρρακτώδη βροχή) της Παρασκευής, όπου χρησιμοποίησε τους "βασικούς" τους Αρκούδα, Κουτρουμπή, Μπουγαΐδη, Τσουμάγκα από δεξιά προς αριστερά στην άμυνα, ενώ στον χώρο του κέντρου ο Μητρόπουλος ήταν το "καθαρό" αμυντικό χαφ, με τους Κορδέρο, Ρίκκα μπροστά τους. Ο Γκερέιρο ήταν ο επιτελικός μέσος και οι Πετρόπουλος, Φούντας το δίδυμο στην επίθεση
Ο Γερμανός συμπεριέλαβε στην αποστολή για το παιχνίδι με τους Κρητικούς τους εξής 18 παίκτες,  Κωνσταντόπουλος, Αραμπατζής, Κορδέρο, Κατίδης, Γκερέιρο, Παυλής, Ρίκκα, Σταματής, Φούντας, Φέτσης, Πετρόπουλος, Τσουμάγκας, Μπουγαΐδης, Καραλής, Αρκούδας, Μητρόπουλος, Κουτρουμπής, Τσουκαλάς.αφήνοντας εκτός τους τιμωρημένους Τσούπρο, Βλάχο, τον Γιάγκο που είναι τραυματίας και τους Κατσικοκέρη, Φουρτάδο, Τσίτα.
Οι Κρητικοί έρχονται από δυο θετικά εντός έδρας αποτελέσματα και θέλουν να φύγουν από το ΟΑΚΑ με βαθμό-βαθμούς και έτσι να συνεχίσουν να μην αγχώνονται για θέματα... παραμονής. Ο τεχνικός της ομάδας, Γιάννης Πετράκης, δεν μπορεί να υπολογίζει στον Γιώργο Ιωαννίδη, ο οποίος δεν ξεπέρασε τις ενοχλήσεις στον προσαγωγό, όπως και στους Χαριτωνίδη, Γιαγκιόζη και τον τιμωρημένο Παπάζογλου. Ο αγώνας αρχίζει στις 7,30 το απόγευμα και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά απο το NS2.

Το πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής

Σάββατο, 26 Ιανουαρίου 2013
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 17:15 NS2
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 17:15 NS3
A.E.K. - Ο.Φ.Η. 19:30 NS2

Κυριακή, 27 Ιανουαρίου 2013ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΒΕΡΟΙΑ 15:00 NS1
Π.Α.Ο.Κ. - SKODA ΞΑΝΘΗ 17:15 NS2
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ - ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ 17:15 NS1
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 19:30 NS1

Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2013ΚΕΡΚΥΡΑ - ΑΡΗΣ 19:30 NS1