Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Γερμανίδα προσέφυγε στη Χάγη για εγκλήματα κατά της Ελλάδας

Sarah luiza

Η Γερμανίδα ακτιβίστρια Sarah Luzia Hassel-Reusing προσέφυγε ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης, επικαλούμενη εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας με αφορμή την κατάρρευση του ελληνικού συστήματος υγείας.
Η Hassel-Reusing, που είναι γνωστή στον Ο.Η.Ε. για τον αγώνα της υπέρ των κοινωνικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, υπέβαλε προσωπικά στις 21.11.2012 προσφυγή 30 σελίδων και πολυσέλιδων παραρτημάτων με αποδεικτικό υλικό, αναφερόμενη και σε προηγούμενη κατηγορία που είχε υποβληθεί από τους κ.κ. Γιώργο Τράγκα, Αντώνιο Πρέκα, Παναγιώτη Τζένο και Δημήτριο Κωνσταντάρα κατά των Christine Lagarde, Jose Manuel Barroso, Herman van Rompuy, Angela Merkel και Wolfgang Schäuble για υποψία διάπραξης εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, σύμφωνα με το άρθρο 7 της Συνθήκης της Ρώμης.
Κατά την Γερμανίδα ακτιβίστρια, η κατηγορία που υποβλήθηκε με ελληνική πρωτοβουλία, εξηγεί εκτενώς την ζημία που υπέστη το ελληνικό σύστημα υγείας και την σχετική ερμηνεία της Συνθήκης της Ρώμης. Η δική της προσφυγή δεν ονοματίζει τους δράστες, αλλά υποδεικνύει πού αυτοί μπορούν να ανευρεθούν. Εστιάζει στη ζημία στην υγεία Ελλήνων, η οποία προκλήθηκε από περικοπές στο σύστημα υγείας και από λιμοκτονία (άρθρο 7, παρ. 1 εδ. κ’ της Συνθήκης της Ρώμης. Για τον σκοπό αυτό, το έγγραφό της εξετάζει τους όρους που επιβλήθηκαν από την τρόικα, οι οποίοι, κατ’ αυτήν, οδήγησαν σε ανθρωπιστική καταστροφή, μεταξύ άλλων μέσω και της στέρησης φαρμάκων ζωτικής σημασίας.
Η εκτενής προσφυγή δεν περιορίζεται στα πέντε πρόσωπα που ονοματίζονται από την ελληνική αντίστοιχη, αλλά υποδεικνύει και εκείνους που συμβούλευσαν στη λήψη των αποφάσεων. Επιπλέον, προτείνει να ελεγχθούν πρόσωπα από το περιβάλλον της Goldman Sachs, της Bilderberg, και της Deutsche Bank.
Παρότι από τώρα φαντάζεται κανείς ποια θα είναι η έκβαση τόσο της ελληνικής όσο και της γερμανικής προσφυγής, είναι ενδιαφέρον να παρατηρήσει κανείς την εξέλιξη της υπόθεσης για να διαπιστώσει σε πιο στάδιο και με ποιο αιτιολογικό θα απορριφθούν τελικά οι κατηγορίες.

ysterografa.gr