Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Το σχέδιο Σαμαρά για τις εκλογές του… 2016

Antonis-Samaras-early-election
Η συνέντευξη την οποία παραχωρεί σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς στο “Πρώτο Θέμα” είναι γεμάτη ειδήσεις. Για το πως βλέπει ο Πρωθυπουργός τις εξελίξεις στη χώρα, μετά τη θετική για την Ελλάδα απόφαση του Eurogroup, και τη διασφάλιση της παραμονής της Ελλάδας στην ευρωζώνη. Για τις άμεσες κινήσεις τις οποίες προγραμματίζει η κυβέρνησή του, τόσο σε επίπεδο πολιτικής στρατηγικής, όσο και σε επίπεδο ανακούφισης των κοινωνικών στρωμάτων που θίγονται.
Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον ωστόσο βρίσκεται στη θεώρηση του Πρωθυπουργού για τις ισορροπίες που διαμορφώνονται στη χώρα μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων, όπως τουλάχιστον τις προσδιορίζουν οι δημοσκοπήσεις που διενεργούνται, και φέρνουν τον ΣΥΡΙΖΑ στην πρώτη θέση, καθώς και τη Χρυσή Αυγή εξαιρετικά ενισχυμένη.
“Οι δημοσκοπήσεις έχουν σχετική αξία αυτή την εποχή, πέντε μόλις μήνες μετά τις εκλογές, και με τις επόμενες πολλά χρόνια μπροστά. Εμείς βρισκόμαστε στις πιο δύσκολες στιγμές μας, κρατάμε όμως τις δυνάμεις μας. Η αντιπολίτευση βρίσκεται στην καλύτερη στιγμή της, και όμως δεν κερδίζει έδαφος, σχεδόν τίποτα. Πρώτα κερδίζεις τις μάχες ουσίας της πολιτικής, και ύστερα κερδίζεις τις μάχες εντυπώσεων. Αυτή η σειρά δεν αντιστρέφεται.Γιατί οι εντυπώσεις είναι εφήμερες και αφορούν μόνο τις δημοσκοπήσεις της στιγμής, ενώ η ουσία διαρκεί και αφορά τις τύχες της χώρας για πολλά χρόνια”, αναφέρει χαρακτηριστικά ο Αντώνης Σαμαράς.
Η συγκεκριμένη αποστροφή του Αντώνη Σαμαρά αποκαλύπτει ουσιαστικά και τον βαθύτερο πολιτικό σχεδιασμό του Πρωθυπουργού για εκλογές το… 2016, τότε δηλαδή που ολοκληρώνεται συνταγματικά η εντολή την οποία έλαβε από τον ελληνικό λαό στις εκλογές του Ιουνίου του 2012.
Μέχρι τότε, η κυβέρνηση έχει στη διάθεσή της χρόνο για να κεφαλαιοποιήσει τη μεγάλη αλλαγή που αναμένει η χώρα, έπειτα από την αποφυγή της χρεοκοπίας. Την επιστροφή στην ανάπτυξη, την ανάσχεση στην εκτόξευση της ανεργίας, και την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Ένα πλήρες “πακέτο” απέναντι στον… λαϊκισμό. Που ο Αντώνης Σαμαράς προσδοκά ότι θα αποτιμηθεί αναλόγως από τον ελληνικό λαό, όταν στηθούν οι επόμενες κάλπες.

ysterografa.gr