Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Ο Π. Κουρουμπλή​ς ζητά εισαγγελικ​ή παρέμβαση για τις πρακτικές των πολυεθνικώ​ν του φαρμάκου

Με ερώτηση που κατέθεσε σήμερα προς τον Υπουργό Υγείας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Π. Κουρουμπλής ζητά την άμεση εφαρμογή της υπουργικής απόφασης με αριθμό ΦΕΚ 2719 Β΄/8-10-2012, με την οποία οι φαρμακευτικές εταιρείες υποχρεούνται να παρέχουν πίστωση διάρκειας τουλάχιστον δύο μηνών στα φαρμακεία, στους φαρμακεμπόρους και στους συνεταιρισμούς.
Οι πρακτικές των πολυεθνικών φαρμακευτικών εταιρειών που προκαλούν τεχνητές ελλείψεις φαρμάκων θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές ανθρώπων είναι απαράδεκτες. Ιδιαίτερα όταν οι εταιρείες αυτές έχουν εισπράξεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ τα τελευταία χρόνια και, εκμεταλλευόμενες την αδυναμία του φορολογικού συστήματος, φοροαποφεύγουν συστηματικά. Επιτέλους, οφείλουν οι κύριοι των εταιρειών αυτών να γνωρίζουν και οφείλει το πολιτικό σύστημα να τους καταστήσει σαφές ότι υπάρχει ευνομούμενο κράτος.
Για το θέμα αυτό ο Παναγιώτης Κουρουμπλής ζήτησε συνάντηση με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, καθόσον πιστεύει ότι υπάρχουν και ποινικές ευθύνες, λόγω έκθεσης σε κίνδυνο της ζωής των ασθενών.