Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Δίκαιη ισοπαλία με «νικητή» “Χ”ορταστικό...ντέρμπι απ΄τα παλιά! Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 2 - 2.

Οι 30.000 θεατές που βρέθηκαν στο Ολυμπιακό Στάδιο παρακολούθησαν ένα γεμάτο φάσεις ματς ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες ελληνικές ομάδες. Αν προσθέσετε πως ο διαιτητής πέρασε απαρατήρητος τότε σίγουρα μπορούμε να μιλάμε για ένα ντέρμπι διαφήμιση του ποδοσφαίρου μας.
Ντέρμπι χορταστικό, με 4 γκολ, καλό θέαμα και ρυθμό στη μεγαλύτερη διάρκειά του, ευκαιρίες εκατέρωθεν και καλό κλίμα (εξαίρεση 2-3 στιγμές με φωτοβολίδες προς τον Κάρολ).
Η ισοπαλία 2-2 «σφράγισε» την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, για την 14η αγωνιστική της Superleague.
Ένα αποτέλεσμα που αφήνει στον Παναθηναϊκό την «πίκρα» ότι βάσει της συνολικής του εμφάνισης, αν μια ομάδα άξιζε τη νίκη ήταν αυτός, απέναντι σε έναν Ολυμπιακό που παρουσιάστηκε κατώτερος της ποιότητας που έχει ως ομάδα. Ανέτρεψε, μεν, με 2 γκολ του Τζιμπούρ (22', 34') το γρήγορο προβάδισμα του Παναθηναϊκού (με τον εξαιρετικό Μαυρία στο 17'), αλλά στη συνέχεια «κάθισε» και μόνο μετά το 2-2 (67' Τοτσέ) αφυπνίστηκε για 10-15 λεπτά.
Κέρδος για τον Παναθηναϊκό η εμφάνιση και η ελπίδα και η προοπτική που δίνει στον κόσμο του, με την αναμόρφωσή του από την έλευση του Χουάν Ραμόν Ρότσα. Κέρδος για τον Ολυμπιακό ότι παρέμεινε αήττητος, στο - θεωρητικά – τελευταίο πολύ δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι του στο πρωτάθλημα (μένουν, βέβαια, οι επισκέψεις σε Νέα Σμύρνη και Τρίπολη) και σαφώς το +16 από τον Παναθηναϊκό και το +8 της κορυφής από τον δεύτερο ΠΑΟΚ. Οι «ερυθρόλευκοι» προχωρούν ακάθεκτοι για τον τίτλο και μπορούν να πιστεύουν βάσιμα ότι μπορούν να τον κατακτήσουν αήττητοι.
Ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και κατάφερε να καρπωθεί την υπεροχή του στο 17΄. Από την εξαιρετική σέντρα του Σπυρόπουλου ο Μαυρίας εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της άμυνα του Ολυμπιακού και με σουτ στην κίνηση άνοιξε το σκορ (διπλό λάθος από Σιόβα-Χολέμπας).
Ωστόσο ο Ολυμπιακός «απάντησε» άμεσα. Αφού «προειδοποίησε» με τον Μανιάτη στο 21', ισοφάρισε στο 22' σε φάση «πάρε-βάλε» με τον δαιμόνιο Αμπντούν να σερβίρει και τον Τζιμπούρ να εκτελεί στο 22΄. Μάλιστα, Αλγερινός με κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Καρνέζη για το 11ο φετινό του γκολ.
. Αμεσα οι «ερυθρόλευκοι» ισορρόπησαν την κατάσταση, την ώρα που ο «πράσινοι», αφού έχασαν τη μεγάλη ευκαιρία με τον Τοτσέ στο 24' (πάνω στη γραμμή έδιωξε ο Φουστέρ), άρχισαν να κάνουν πολλά λάθη, τα περισσότερα αβίαστα.
Ο Ολυμπιακός έκλεισε διαδρόμους, έλεγξε ρυθμό και άφησε την κατοχή στον Παναθηναϊκό, ο οποίος με Σισοκό και Χριστοδουλόπουλο σε κακή μέρα (αλλά και τους Βιτόλο, Σεϊταρίδη), τα περίμενε όλα από τους Μαυρία και Σπυρόπουλο (συχνές προωθήσεις). Οι πρωταθλητές επέλεξαν να «χτυπήσουν» στην αντεπίθεση και σε μία εξ' αυτών, στο 27' «άγγιξαν» το 1-2 με τον Φουστέρ, το οποίο πέτυχαν, τελικά με κεφαλιά του “τρομοκράτη” Τζιμπούρ στο 34' από κόρνερ του Φουστέρ («κοιμήθηκε» η άμυνα του Παναθηναϊκού).   
Μετά την «ανατροπή», ο Ολυμπιακός έδωσε χώρο, αλλά δεν απειλήθηκε (εξαίρεση το κακό κοντρόλ του Ζέκα στο 42'), ενώ ούτε εκείνος μπόρεσε να προβληματίσει τον Καρνέζη.

Ετσι το πολύ καλό από πλευράς ρυθμού πρώτο ημίχρονο έληξε με τον Κάρολ να δέχεται φωτοβολίδα σε προσπάθεια για να εκτελέσει «ελεύθερο» στο 45' (είχαν πέσει στην περιοχή του και άλλες 1-2 με την έναρξη του αγώνα) και τον Ολυμπιακό να προηγείται 2-1. Ο Παναθηναϊκός είχε την κατοχή μπάλας, αμφότερες οι ομάδες αμυντικά προβλήματα, αλλά η ουσία ήταν στον Ολυμπιακό.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός έδωσε χώρο στους γηπεδούχους και προσπάθησε να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις. Ο ρυθμός έπεσε αλλά ο Παναθηναϊκός κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση στο 67΄όταν μετά το λάθος του Χολέμπας ο Μαυρίας έδωσε έτοιμο γκολ για τον Τοτσέ και ο Ισπανός με προβολή έκανε το 2-2.
Στη συνέχεια το ματς πήρε “φωτιά” με τη μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω και τις δύο ομάδες να δημιουργούν ευκαιρίες για να πάρουν τη νίκη. Στο 74΄και στο 76΄ο Φουστέρ δεν μπόρεσε να σημαδέψει σωστά, ενώ ο Πετρόπουλος στο 87΄από πολύ κοντά νικήθηκε από τον Κάρολ.
αλλά και την κακή σέντρα-σουτ του Μαυρία στο 90'+4' και το σουτ του Ζέκα στο 90'+5'.
Το τελικό 2-2 διατηρεί το αήττητο της έδρας του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα, όπως και την διαφορά των δύο ομάδων στους 16 βαθμούς.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καρνέζης, Σεϊταρίδης (84' Μαρίνος), Σπυρόπουλος, Τριανταφυλλόπουλος, Βύντρα, Βιτόλο, Ζέκα, Σισοκό, Μαυρίας, Χριστοδουλόπουλος (87' Σο), Τοτσέ (83' Πετρόπουλος).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Κάρολ, Τοροσίδης, Χολέμπας, Μανωλάς, Σιόβας (90' Κοντρέρας), Μοντέστο (76' Γκρέκο), Μανιάτης, Φουστέρ, Αμπντούν, Ιμπαγάσα (62' Μασάντο), Τζιμπούρ.