Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Forza (Ρότσα)... Παναθηναϊκός!

Forza (Ρότσα)... Παναθηναϊκός!
Ντρίμπλες, κάθετες, ευκαιρίες, γκολ και... μπαλάρα! Όσα δεν έκανε ο Παναθηναϊκός σε 18 επίσημα ματς, τα έκανε με τον Ρότσα ισοπεδώνοντας τον ΠΑΟΚ που γλίτωσε με 2-0.
Διάθεση, πάθος, ψυχή ήταν ορισμένα από τα χαρακτηριστικά που έλειπαν από τον Παναθηναϊκό τον προηγούμενο καιρό...
Οι «πράσινοι» τα κατέθεσαν απόψε στο ΟΑΚΑ και πανηγύρισαν τη νίκη επί του ΠΑΟΚ  παίζοντας εξαιρετικά στο β' ημίχρονο, που ήταν και μονόλογος.
Δυο κάθετες πάσες βγήκαν στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΟΚ όμως ο Κουμάλο πρόλαβε και τις δυο φορές τον Τοτσέ.
Στο δίλεπτο 28'-30' το ματς πήρε φωτιά, με τον Καρνέζη αρχικά να λέει «όχι» στον Σαλπιγγίδη κι εν συνεχεία σε κόντρα του Παναθηναϊκού από δεξιά με Κουίνσι και πάσα του Μαυρία στον Τοτσέ τον Χακόμπο να κάνει την απόκρουση του αγώνα! Στην επόμενη φάση ο Ρομπέρ σούταρε από τα 30 μέτρα, η μπάλα έσκασε μπροστά στον Καρνέζη κι ο διεθνής κίπερ έδιωξε ενστικτωδώς τη μπάλα!
Οι δυο ομάδες συνέχισαν να βγάζουν φάσεις, με τον Παναθηναϊκό να πιέζει στο φινάλε του ημιχρόνου, χωρίς ωστόσο να βρει δίχτυα, ενώ στο 45' οι «πράσινοι» ζήτησαν πέναλτι σε τζαρτζάρισμα του Τοτσέ με τον Κατσικά με τον Τριτσώνη να δείχνει σωστά «παίζεται».
Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά στην επανάληψη κι ευτύχησε να προηγηθεί στο 51ο λεπτό. Ο Ζέκα έκανε πολύ ωραία το «1-2» με τον Τοτσέ, μπήκε από δεξιά στην περιοχή και με συρτό διαγώνιο σουτ νίκησε τον εξαιρετικό Χακόμπο για το 1-0!
Παρά τις διορθωτικές κινήσεις του Δώνη, ο ΠΑΟΚ δεν έβρισκε τρόπο, ούτε να κρατήσει, ούτε να κυκλοφορήσει τη μπάλα, αλλά ούτε και να πατήσει με αξιώσεις στην περιοχή του Καρνέζη.
Στο 73' ο Κουίνσι έχασε σπουδαία ευκαιρία να καθαρίσει το ματς, καθώς βγήκε τετ α τετ με τον Χακόμπο, όμως ο κίπερ του «δικέφαλου» πραγματοποίησε εκ νέου εξαιρετική επέμβαση.
Λίγο έλειψε να το πληρώσει το «τριφύλλι» στην αμέσως επόμενη φάση με τον Σάλπι να κάνει σέντρα από δεξιά και τη μπάλα να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι του Καρνέζη, στην πρώτη φάση του ΠΑΟΚ στο β' μέρος.
Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Ρότσα έριξε στο ματς τον Πετρόπουλο αντί του Τοτσέ, που μπορεί να μην βρήκε δίχτυα παρά τις ευκαιρίες που του δόθηκαν, ωστόσο, έφτιαξε το γκολ.
Η σεμνή τελετή έλαβε τέλος με το πέναλτι που καταλόγισε ο Τριτσώνης σε μαρκάρισμα του Γιάννου στον Κουίνσι και το εκτέλεσε εύστοχα ο Βιτόλο! Οι του ΠΑΟΚ διαμαρτυρήθηκαν έντονα για το πέναλτι με τον Δώνη να είναι έξαλλος!

Ωστόσο, ο πιο έξαλλος απ' όλους ήταν ο Χακόμπο που έκανε χειρονομίες, κλωτσούσε κι έβριζε όποιον έβλεπε μπροστά του και ειδικά τους Τριτσώνη και Αλεξέα! Με τον Δώνη να έχει κάνει και τις τρεις αλλαγές στο τέρμα κάθισε ο Γιάννου.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καρνέζης, Σισοκό (85' Μαρίνος), Βιτόλο, Μαυρίας (65' Φορναρόλι), Τοτσέ, Σεϊταρίδης, Βύντρα, Ζέκα, Σπυρόπουλος, Βελάσκες, Κουίνσι
ΠΑΟΚ: Χακόμπο, Σταφυλίδης, Κατσικάς, Ρομπέρ (65' Γιάννου), Σαλπιγγίδης, Φωτάκης, Λάζαρ (56' Λίνο), Κάτσε, Κουμάλο, Αθανασιάδης, Ετο (46' λ.τ. Κωνσταντινίδης)