Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Στο δρόμο της...σωτηρίας- Πρώτο “διπλό” για ΑΕΚ με... τεσσάρα στη Βέροια

Πήρε μπροστά με τον Γερμανό της... (photos)
Η ΑΕΚ είχε πετύχει 4 γκολ σε 10 ματς και για αυτό παράπαιε στην τελευταία θέση της βαθμολογίας. Σήμερα πέτυχε 4 σε ένα ματς(!) και πανηγύρισε στη Βέροια τη νίκη (4-0), την πρώτη της εκτός έδρας και τη δεύτερη συνολικά στο πρωτάθλημα!

Βέβαια, το «τρίποντο» δεν ήταν αρκετό για να την ξεκολλήσει από την τελευταία θέση της βαθμολογίας. Ωστόσο, η καλή εμφάνιση και η ευχέρεια στο σκοράρισμα δίνουν ψυχολογία στην ομάδα του Έβαλντ Λίνεν που έχει στο ΟΑΚΑ τις επόμενες εβδομάδες τον Λεβαδειακό και τον ΠΑΣ Γιάννινα, με στόχο να κερδίσει θέσεις και να διώξει από πάνω της το «φάντασμα» του υποβιβασμού.
Σε αυτές τις «περιπέτειες» παραμένει η Βέροια, που έχει να πανηγυρίσει από τις 30 Σεπτεμβρίου(!) και στο σημερινό κρίσιμο ματς, είχε όλες κι όλες δύο τελικές προσπάθειες! Να σημειωθεί πάντως πως έπαιζε με δέκα παίκτες από το 56' λόγω αποβολής του Καφέ.
Ήταν η φάση στην οποία η ΑΕΚ έγραψε το 3-0. Ο αρχηγός της Βέροιας και πρώην «κάπτεν» της Ένωσης, ανέτρεψε στην περιοχή τον Φουρτάδο, ο οποίος σκόραρε, αλλά ο Βοσκάκης σωστά διέκοψε τη φάση και έδειξε το πέναλτι, με την απευθείας κόκκινη πάντως να ήταν υπερβολική...

Ο Γκερέιρο εκτέλεσε εύστοχα την εσχάτη των ποινών και έβαλε το «κερασάκι στην τούρτα» που είχαν ετοιμάσει από το πρώτο ημίχρονο οι Κατίδης (19' ) και Φούντας (24'). Ο πρώτος σκόραρε με απευθείας εκτέλεση φάουλ από μακριά, με την μπάλα να μπερδεύει τον Λόπεζ, ο οποίος προ του Φουρτάδο δεν βγήκε, και την είδε να καταλήγει στα δίχτυα του...
Ο μέχρι πρότινος κορυφαίος πορτιέρο της Βέροιας έχει ευθύνη, μεγαλύτερη, στο δεύτερο γκολ της ΑΕΚ, όταν ο Φούντας έκλεψε την μπάλα στη μεσαία γραμμή και σούταρε προς το τέρμα, βλέποντας τον Λόπεζ εκτός... τόπου και χρόνου!
Το 4-0 έγινε λίγο πριν από το φινάλε με τον 19χρονο Σταμάτη, που πέρασε αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο και με ωραίο πλασέ, μετά από εξαιρετική μπαλιά του Κοδρέρο, πέτυχε το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα. Να σημειωθεί πως στο 31' η ΑΕΚ είχε και δοκάρι, σε σουτ του Κοδρέρο, όταν η μπάλα κόντραρε στον Αμαραντίδη, βρήκε δοκάρι και έφυγε κόρνερ...

Η ΑΕΚ πανηγύρισε νίκη με διαστάσεις θριάμβου μαζί με 1.000 και πλέον οπαδούς της που βρέθηκαν στη Βέροια και δείχνει, μετά και τις καλές εμφανίσεις με ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, πως γυρίζει σελίδα...
ΒΕΡΟΙΑ: Λόπεζ, Γεωργιάδης, Καλί, Ορέστες, Αμαραντίδης, Ζε Βιτόρ (46' Καλογέρης), Καφές, Ολαϊτάν, Μπάργκαν, Καλτσάς (79' Μπελόν), Ιωάννου (46' Κόστλι).

ΑΕΚ: Κωνσταντόπουλος, Κοντοές, Κορδέρο, Φούντας, Κατίδης (84' Αρκούδας), Γκερέιρο (9' Κοτσαρίδης), Φουρτάδο (70' Σταμάτής), Λαγός, Φέτσης, Βλάχος, Κουτρουμπής.