Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Επική ανατροπή στο Δερβένι. Έχανε με 1 – 3 μέχρι το 78’, ο Αστέρας .νίκησε με 4 - 3 τον ΠΑΣ Κλένια!!!

 
 Eπική ανατροπή πέτυχε στο Γήπεδο «Κώστας Βυζάς» ο Αστέρας Δερβενίου, αφού αν και έχανε με 1 – 3 μέχρι το 78’, από τον ΠΑΣ Κλένια κατόρθωσε μέσα σε 12 λεπτα να πετύχει τρία τέρματα και να πάρει το τρίποντο με σκορ 4 – 3.
Ο αγώνας ήταν εξαιρετικός, γιατί ο αντίπαλος εμφανίστηκε στο γήπεδο του Δερβενίου ιδιαίτερα ανταγωνιστικός και κράτησε ζωηρό το ενδιαφέρον των φιλάθλων. Και αυτό, διότι ο Αστέρας παρότι ήταν πίσω στο σκορ στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα (το ημίχρονο τελείωσε με 0 – 2), έπαιζε ψυχωμένα και διατηρούσε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Ήταν καλύτερος του αντιπάλου του και ανταμείφθηκε στο τέλος, μιας και το νικητήριο τέρμα το πέτυχε στις καθυστερήσεις του αγώνα. Η δυστοκία που εμφανίζει στο τελείωμα των φάσεων, είναι ζήτημα που ταλανίζει την ομάδα από την αρχή του πρωταθλήματος, γιατί ενώ ετοιμάζει τις φάσεις, δεν τις ολοκληρώνει σωστά. 

Ο ΠΑΣ Κλένια δημιούργησε τέσσερες ευκαιρίες (οι τρεις ήταν προσωπικά αμυντικά λάθη των Κολιμάδη, Γιαννακόπουλου και Γιαννόπουλου) και πέτυχε τρία τέρματα, κόντρα στη ροή του αγώνα. Είχε λοιπόν αέρα δύο τερμάτων, αλλά πλήρωσε την κακή αμυντική λειτουργία του στο τελευταίο δεκάλεπτο, όταν η πίεση που εξασκούσε ο Αστέρας από την αρχή του αγώνα, βρήκε επιτέλους ολοκλήρωση.
Ο  ΠΑΣ Κλένια άνοιξε το σκορ μόλις στο 2’ με τον νεαρό Παπαχρήστου να σκοράρει σχεδόν εξ επαφής με κεφαλιά, μετά από κόρνερ, καθώς ο Κολιμάδης και ο Γιαννακόπουλος δεν υπολόγισαν σωστά την πορεία της μπάλας και άφησαν στο δεύτερο δοκάρι  Η ομάδα της Κλένιας στο 42’ με πέναλτι που υπέπεσε ο Γιαννόπουλος σε διεκδίκηση της μπάλας με το Μπαλτζή και με τον τελευταίο να το εκτελεί έγραψε το 0–2.
Στο β’ μέρος ο αγώνας συνεχίστηκε στο ίδιο μοτίβο, με τον Αστέρα να έχει την κατοχή της, να κερδίζει με πάθος όλες τις προσωπικές μονομαχίες και με τη βοήθεια των φιλάθλων του να προσπαθεί να φτάσει στην επίτευξη ενός τέρματος. Τελικά αυτό ήρθε στο 65’, όταν μετά από κεφαλιά πάσα του Δημόπουλου, ο Τόλιας νίκησε το Παναγιωτόπουλο με νέα κεφαλιά από τη μικρή περιοχή. Όλα έδειχναν ότι η ισοφάριση ήταν κοντά, αλλά στο 74’και πάλι κόντρα στη ροή του αγώνα, ο ΠΑΣ Κλένια έκανε το 1 – 3. Ήταν ένα κόρνερ που εκτελέστηκε με πάσα . Η σέντρα βγήκε στο 2ο δοκάρι και από εκεί ο Μπαλάφας νίκησε στον αέρα τους αμυντικούς και τον Κολιμάδη που έκανε λανθασμένη έξοδο.
Εδώ φάνηκε το μεγάλο πάθος που διακατείχε τους παίκτες του Αστέρα. Άρχισαν μανιασμένες επιθέσεις και η περιοχή των φιλοξενούμενων πήρε φωτιά. Τελικά στο 78’ ήρθε με περιπετειώδη τρόπο το 2 – 3. Βέβαια για να καταλήξει η μπάλα στα δίχτυα για το τέρμα αυτό, συνέβησαν τα εξής στην ίδια φάση: ο τερματοφύλακας Παναγιωτόπουλος απέκρουσε δύο συνεχόμενες φορές σχεδόν εξ επαφής τα σουτ του Μυργιώτη και του Αντωνόπουλου, ο Σεννής στη συνέχεια με το σώμα του πάνω στη γραμμή του τέρματος σταμάτησε το σουτ του Δημόπουλου, η μπάλα πήρε ύψος και ο Τόλιας με κεφαλιά την έστειλε στο οριζόντιο δοκάρι, για να έρθει ο Φωλιάς στην επαναφορά της με νέα κεφαλιά να τη στείλει στα δίχτυα. Ακολούθησε μια τεράστια ευκαιρία του ΠΑΣ Κλένια με τον Μπαλτζή που εκμεταλλευόμενος κακή συνεννόηση του Γιαννακόπουλου με τον Κολιμάδη, βρέθηκε μόνος μέσα από την περιοχή αλλά το πλασέ του αποκρούστηκε από τον Κολιμάδη. Έτσι στο 85’ ο Αναγνωστόπουλος, που προηγούμενα είχε σπαταλήσει μοναδική ευκαιρία σουτάροντας τεχνικά μεν αλλά αδύναμα χαρίζοντας εύκολη απόκρουση στον Παναγιωτόπουλο, πέτυχε εξαιρετικό τέρμα πλασάροντας από μέσα αριστερά στην απέναντι γωνία. Ακολούθως ο Μυργιώτης έπιασε “τζούφια” κεφαλιά σε σέντρα του Μερκούρη, που με η συμμετοχή του έδωσε νέο αέρα στη δεξιά πλευρά του Αστέρα και στην αντεπίθεση ο Θ. Γεώργαρης του ΠΑΣ Κλένια βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ, αλλά πλάσαρε άουτ. Τελικά στο 91’ ο Μυργιώτης μετά από ολέθριο λάθος του Παναγιωτόπουλου, που έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του σε σέντρα του Δημόπουλου, πέτυχε το τελικό 4 – 3 με κοντινό σουτ.
Ο διαιτητής κ. Λάσκος σε δύσκολο αγώνα υπέπεσε σε μικρολάθη κυρίως στις διεκδικήσεις στο χώρο του κέντρου. Οι βοηθοί κκ. Σεφέρης και Φούκης είχαν κατά κανόνα σωστές υποδείξεις.
ΑΣΤΕΡΑΣ: Κολιμάδης, Μαστρογιαννόπουλος, Γιαννακόπουλος, Γιαννόπουλος, Μετεβελής, Φωλιάς, Αναγνωστόπουλος, Αντωνόπουλος, Κουτρούλης (43’ Δημόπουλος), Μυργιώτης, Τόλιας (83’ Μερκούρης).

ΚΛΕΝΙΑ: Παναγιωτόπουλος, Μπαλάφας Π.Β., Μπαστούνης, Παπαχρήστου, Γεώργαρης Σ., Σενής, Γεώργαρης Χ., Μακρής, Σκούρτης, Ζήσης, Μπαλτζής