Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Νικολόπουλος: Χριστιανοδημοκρατικό ξεκίνημα και στη Θεσσαλονίκη - "Δεν άλλαξε το πνευματικό DNA στα Ελληνόπουλα"

Ο συντονιστής του Χριστιανοδημοκρατικού Κινήματος κ. Νίκος Νικολόπουλος προσεκλήθη από μια νεανική επιτροπή πρωτοβουλίας, να ανταλλάξει απόψεις με μια μεγάλη ανήσυχη και με αγωνιστικό και Ελληνορθόδοξο φρόνημα, παρέα φοιτητών.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του βουλευτή, "η συνάντηση κράτησε περισσότερο από τρεις ώρες και κατέληξε στην ομόφωνη και αμετάκλητη απόφαση να προχωρήσουν στην συγκρότηση του πρώτου οργανωτικού πυρήνα του ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ, που σκοπό θα ΄χει την διακίνηση των ιδεολογικών πολιτικών απόψεων του κινήματος, με σκοπό την αναγέννηση της πατρίδας και της κοινωνικής κεντροδεξιάς, καθώς επίσης θα φροντίζει για την συστράτευση νέων στελεχών και φίλων.
Ο Νίκος Νικολόπουλος έμεινε έκπληκτος από την προεργασία που είχαν κάνει αλλά και την αποτελεσματικότητα των νέων της Μακεδονίας και εξέφρασε την χαρά και την ικανοποίηση του λέγοντας: « Έχω πάει τους τελευταίους τέσσερις 4 μήνες σε περισσότερους από τριάντα νομούς. Αυτό που έζησα σήμερα με τα νιάτα των ΑΕΙ της Μακεδονίας με συγκλόνισε και χαλύβδωσε την πίστη μου για την αδήριτη αναγκαιότητα μιας ιδεολογικής της επανατοποθέτησης και την κατάστρωση και την εφαρμογή ενός εθνικού σχεδίου, που θα μας οδηγήσει στο δρόμο της προόδου.
Σήμερα αποδεικνύετε ότι το πνευματικό DNA δεν έχει αλλάξει στη νέα γενιά των Ελλήνων».


ΝΑ ΠΑΡΑΔΟΣΟΥΜΕ ΑΚΕΡΑΙΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Ο τ. Υφυπουργός Εργασίας Νίκος Νικολόπουλος στην εισήγηση του μεταξύ άλλων είπε: «Το ελληνικό κράτος τέθηκε σε τροχιά επίσημης διάλυσης, ενώ η εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας μετατράπηκε και σε πλήρη κατάλυσή της.
Ο Αντώνης Σαμαράς επηρεασμένος από την ‘’αλαζονεία της πολιτικής αυθεντίας’’ και τη ‘’δίψα της εξουσίας’’, αφέθηκε να εκτεθεί σε πρωτόγνωρους κινδύνους, που δεν γνώριζε καν, πως μπορούν να αντιμετωπιστούν.
Αν ακόμη υπάρχει, έστω κι ένας αφελής Έλληνας πολίτης, που επιμένει να ρωτά γιατί τα κάνουν όλα αυτά ενώ ξέρουν- ότι χειροτερεύουν την κατάσταση, θα του επαναλάβω το προφανές. Αυτό που βιώνουμε ως χώρα και λαός δεν είναι μόνον μια αντιλαϊκή πολιτική που γίνεται χειρότερη, αλλά είναι η ρευστοποίηση ολόκληρης της χώρας.
Η κατάσταση της χώρας και του λαού οδηγείται στα άκρα, αφού δεν πρόκειται απλά για θυσίες, αλλά για μαζική εξόντωση.
Ε! λοιπόν αυτό δεν πρέπει να το επιτρέψουμε να συμβεί» και συνέχισε ο Αχαιός πολιτικός.
«Εκείνο όμως που αναδύεται με συγκλονιστικό τρόπο τις τελευταίες ημέρες είναι το μάταιο των τεράστιων πραγματικά και πρωτοφανών προσπαθειών και θυσιών που υποβάλλεται ο Ελληνικός λαός για την έξοδο από την κρίση.
Εκείνο όμως που αναδύεται με συγκλονιστικό τρόπο τις τελευταίες ημέρες είναι το μάταιο των τεράστιων πραγματικά και πρωτοφανών προσπαθειών και θυσιών που υποβάλλεται ο Ελληνικός λαός για την έξοδο από την κρίση. Ο Έλληνας πολίτης έχει υποστεί μια τραγική υποβάθμιση της ζωής του. Η μεσαία τάξη έχει ξεπεράσει το όριο της καταστροφής της, Άνθρωποι πεθαίνουν γιατί δεν τους παρέχεται στοιχειώδεις περίθαλψη. Χιλιάδες άστεγοι και στεγασμένοι σιτίζονται από Εκκλησία και Φιλανθρωπία. Χιλιάδες αυτοκτονούν σε μια χώρα που είχε το χαμηλότερο ποσοστό αυτοκτονιών. Εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες εξαρτώνται για την επιβίωσή τους από την σύνταξη του παππού και της γιαγιάς.
Θυσίες που εξουθενώνουν την κοινωνία που τινάζουν το Ελληνικό Κράτος στον αέρα και οδηγούν , με ηγέτες τους σωτήρες και υπερπατριώτες, το Έθνος στην ανυπαρξία και την λήθη της Ιστορίας.
Και όλα αυτά, κάθε μέρα, μέρα παρά μέρα αποδεικνύονται μάταια».
 
ΤΟ ΧΡΕΟΣ Σ΄ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΓΙΑΤΡΕΙΑ
Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ Βουλευτής εξ΄ άλλου αναφερόμενος στην απόφαση του Eurogroup τόνισε:
«Το Ελληνικό δημόσιο χρέος ‘’σκαρφαλώνει’’ και πλησιάζει το 350 δις ευρώ. Δεν χρειάζεται να είναι κανείς οικονομολόγος ή ειδικός για να το αντιληφθεί ότι αυτό το χρέος είναι αδύνατο να εξοφληθεί, ούτε λόγος γι’ αυτό. Είναι όμως εξίσου αδύνατο ακόμα και να εξυπηρετηθεί, από πλευράς τόκων και χρεολυσιών.
Το χρέος σε αυτό το μέγεθος δεν ‘’παίρνει γιατρειά’’ και όσο υφίσταται θα τραβάει, σα βαρίδι ασήκωτο, την Ελλάδα στον πάτο.
 
Η ΕΚΤΑΜΙΕΥΣΗ ΑΠΟΚΤΑ ΝΟΗΜΑ ΜΟΝΟΝ ΜΕ ΑΠΟΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ 50% ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ
«Όσο αυτό το χρέος είναι σε αυτά τα ύψη, δεν έχει νόημα να συζητάμε για δόσεις, για ανάσες, για αναστροφή της ύφεσης, για μεταρρυθμίσεις και όλα όσα παλεύουμε.
Μόνον μια απομείωση του χρέους της τάξεως του 50% είναι η πλέον λογική πρόταση.
Έτσι και μόνο έτσι αποκτά νόημα η εκταμίευση της τρέχουσας δόσης που θα είναι μια ανάσα για να συνεχίσουμε, αυτή την επώδυνη προσπάθεια. Είναι απλό. Μόνη της η δόση, θα μας δώσει λίγους μήνες ζωής.
Μαζί με την απογείωση του χρέους θα μας δώσει μια ευρύτερη προοπτική.
 
Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΝ ΝΑ ΖΗΣΕΙ
«Να είμαστε έτοιμοι για το αύριο… και γι΄ αυτό είμαστε παρόντες στο πατριωτικό σημερινό προσκλητήριο.
Ζούμε σε μια εποχή μεγάλων αλλαγών. Αυτό μάλλον το συνειδητοποιούμε όλοι πια. Η κρίση κάποια στιγμή θα τελειώσει και μια νέα εποχή θα ξεκινήσει.
Εν τω μεταξύ όμως, θα έχουν αλλάξει πάρα πολλά.
Για να προκύψει το νέο όραμα, απαιτούνται νέα ζητούμενα και νέα στοιχήματα, τα οποία θα κληθούμε να κερδίσουμε.
Η μοίρα μας ανέκαθεν ήταν δύσκολη, αλλά την έκαναν ακόμη δυσκολότερη οι πολλές άφρονες πολιτικές.
Η αναζήτηση των αιτιών έχει μεγάλη αξία, αλλά εν πάση περιπτώσει, όλοι το γνωρίζουμε, ότι τα όσα έγιναν δεν αλλάζουν. Αλλάζουν μόνο αυτά που πρόκειται να γίνουν».
 
ΝΑ ΞΑΝΑΧΤΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ
Γι΄ αυτό είπε ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ Βουλευτής, καταλήγοντας, «πρέπει να ξέρουμε πως θα ξαναχτίσουμε τον τόπο μας.
Τους τρόπους με τους οποίους θα αποφύγουμε τα λάθη του παρελθόντος, ώστε να παραδώσουμε στις νεότερες γενιές ακέραιη την ελπίδα για ένα καλύτερο τόπο.
Γι’ αυτό δεν έχει σημασία μόνο να αναζητούμε την πρόσκαιρη επιβίωση, ούτε να συζητάμε μόνο τη δόση.
Μεγαλύτερη σημασία έχει να ψάχνουμε τις ιδέες, που θα μας φέρουν νέο πλούτο, τους τρόπους με τους οποίους θα στήσουμε ένα καλύτερο κράτος και μια πιο δίκαιη χώρα, στην οποία θα αμείβονται οι πραγματικά εργαζόμενοι και όχι οι… αεριτζήδες.
Αν ο καθένας μας, αρχίσει να σκέφτεται το αύριο, με αισιοδοξία και πείσμα, τότε όχι μόνο θα είμαστε «έτοιμοι» στο τέλος της κρίσης, αλλά θα ξεμπερδέψουμε με αυτό το… χτικιό μια ώρα νωρίτερα».

thebest.gr