Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση ή εθνικιστικ​ό χάος…

Και όμως έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο. Η Ελλάδα, το λίκνο της δημοκρατίας. Η χώρα στην οποία αναπτύχθηκε η ελεύθερη σκέψη. Ο τόπος που γεννήθηκε ο διάλογος και η πρόοδος μέσα από συγκλίσεις και συμφωνίες, να αποτελεί την αφορμή για μια νέα παγκόσμια ρύθμιση. Όχι όμως ως πρότυπο. Αλλά ως παράδειγμα προς αποφυγή. Ως η κεκρόπορτα των άκρων.
Η Ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας τοποθετείται πλέον στο κέντρο της συζήτησης για το μέλλον της Ευρώπης. Το παρών της Ευρώπης και το μέλλον της Ελλάδας αλλάζουν δραστικά. Το πολιτικό προσωπικό της χώρας όμως απουσιάζει από τις διαδικασίες για την λήψη των αποφάσεων. Τα κόμματα της χώρας βυθισμένα στην πολιτική εσωστρέφεια της αναξιοπιστίας, μοιράζουν ευθύνες και όχι τις δυνάμεις τους προς τον κοινό σκοπό.
Ο διάλογος και η ελεύθερη σκέψη περιορίζονται στα όρια του λαϊκισμού και της βαρβαρότητας. Αποστεωμένη πολιτικά η χώρα μας βρίσκεται μέσα στην δίνη αυτή αντιμέτωπη με μια επείγουσα αναγκαιότητα. Να διαμορφώσει μια πολιτική προσέγγιση που θα κάνει διακριτό ένα μακρόπνοο στρατηγικό σχεδιασμό στους πολίτες, που νιώθουν τις στερήσεις τους χαμένες. Και ταυτόχρονα να διεκδικήσει την θέση της στο τραπέζι των εξελίξεων, με ένα Ευρωπαϊκό αρραγές μεταρρυθμιστικό πρόσωπο, ανεξαρτήτου πολιτικής ιδεολογίας. Να δημιουργήσει δηλαδή ένα πολιτικό συγκριτικό πλεονέκτημα που θα ανατρέψει την κατάπτωση της εικόνας της χώρας στην διεθνή κοινότητα.
Μέσα σε αυτό τον Ελληνικό και Ευρωπαϊκό πολιτικό χειμώνα, το επόμενο Σαββατοκύριακο 1 & 2 Δεκεμβρίου η ΔΡΑΣΗ διοργανώνει ένα συνέδριο για συνεργασία και σύμπραξη του ευρύτερου μεταρρυθμιστικού χώρου στη χώρα μας.Προωθεί μια πρωτοβουλία διαλόγου, σύγκλισης και συμφωνίας στο βασικό πολιτικό σκοπό ενδυνάμωσης του Ευρωπαϊκού προορισμού της χώρας. Σε μια κοινωνική σύγκλιση και συμφωνία που θα φέρει την Ελλάδα στο τραπέζι των αποφάσεων, μέσα από ένα πολιτικό συγκριτικό πλεονέκτημα μεταρρυθμίσεων
 
info@politicsonline.gr