Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

5 κιλά εκρηκτικά εναντίον της εισαγγελέως της υπόθεσης Παναγόπουλου - Ισχυρότατη έκρηξη στο Χαλάνδρι

Αμμωνιοδυναμίτιδα, ένα πολύ ισχυρό εκρηκτικό χρησιμοποίησαν οι δράστες εναντίον της Π. Καλαϊτζή, της εισαγγελέως στην υπόθεση Παναγόπουλου
Η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή, που στο σημείο όπου τοποθετήθηκε η βόμβα, στο πάρκινγκ της μονοκατοικίας της εισαγγελέως στο Χαλάνδρι, άνοιξε κρατήρας πλάτους ενός μέτρου.
Η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που από το ωστικό κύμα υπήρξαν ζημιές και σε διπλανά σπίτια, αλλά και σε αυτοκίνητα που ήταν παρκαρισμένα στο δρόμο.
Ευτυχώς λόγω της ώρας, ήταν δύο τα ξημερώματα όταν έγινε η έκρηξη , δεν υπήρχε κανείς στην αυλή του σπιτιού ή στο δρόμο και έτσι δεν υπήρξαν θύματα.
Η κ. Καλαϊτζή ήταν η εισαγγελέας στην υπόθεση της απαγωγής του επιχειρηματία Π. Παναγόπουλου, ωστόσο κανείς δεν γνωρίζει ποιοι ήταν οι λόγοι που την έβαλαν στο στόχαστρο των δραστών.
Στο σημείο έχουν σπεύσει αστυνομικοί που έχουν αποκλείσει την περιοχή σε αρκετή απόσταση από το σπίτι της εισαγγελέως στην οδό Κουντουριωτών στο Χαλάνδρι σε μια προσπάθεια να περισυλλέξουν όλα τα υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού για ανάλυση.
Το γεγονός ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί στο πάρκινγκ όπως και σε άλλες επιθέσεις εναντίον δικαστικών λειτουργών οδηγεί τους αστυνομικούς στο συμπέρασμα πως οι άγνωστοι ήθελαν να στείλουν ένα “μήνυμα” κάνοντας επίδειξη ισχύος.
Σύμφωνα με πηγές του newsit οι ειδικοί της αστυνομίας δεν έχουν βρει παρά ελάχιστα υπολείμματα του μηχανισμού. Όλα οδηγούν στο συμπέρασμα ότι οι δράστες χρησιμοποίησαν βραδύκαυστο φιτίλι για να πυροδοτήσουν την αμμωνιοδυναμίτιδα.
Το προηγούμενο “χτύπημα” εναντίον δικαστικού λειτουργού είχε γίνει τον περασμένο Σεπτέμβριο στο Χολαργό με τους δράστες να τοποθετούν βόμβα στην πυλωτή της πολυκατοικίας που διαμένει η εισαγγελέας Ιωάννα Χατζάκη. Οι άγνωστοι και τότε είχαν χρησιμοποιήσει δυναμίτη με βραδύκαυστο φιτίλι. Οι αστυνομικοί αναζητούν ομοιότητες στα δύο χτυπήματα, καθώς όλα δείχνουν πως υπάρχει σπείρα που δέχεται ... παραγγελίες για τοποθέτηση βομβών.