Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Αφιέρωμα Guardian: «Οι κυβερνήσεις άνοιξαν την πόρτα της Αστυνομίας στη Χρυσή Αυγή» λέει ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.


- Συγκλονιστικές μαρτυρίες ανθρώπων - ελλήνων και αλλοδαπών - που υπέστησαν την βια της Χρυσής Αυγής
- Καταγγέλουν ότι ενώ δέχονταν επίθεση οι αστυνομικοί έδειχναν απάθεια!
- Η ηγεσία της Αστυνομίας μπορούσε να το έχει αποτρέψει, αλλά αποφάσισε να μην το κάνει λέει ανώτερος αξιωματικός
- Το κράτος ήθελε να χρησιμοποιήσει τη Χρυσή Αυγή για δικούς του σκοπούς, λέει
- Στο ντοκιμαντέρ της βρετανικής εφημερίδας χρησιμοποιούνται αποσπάσματα από video ντοκουμέντα του NewsIt
- ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΤΟΥ GUARDIAN

Ένα ντοκιμαντέρ του Guardian σε συνεργασία με τον Άρη Χατζηστεφάνου για τη Χρυσή Αυγή έρχεται να ταράξει τα νερά και αποκαλύπτει πως κυβερνήσεις ετών της επέτρεψαν να παρεισφρήσει στην Ελληνική Αστυνομία.

Υπάρχει δήλωση «βόμβα» ανώτατου αξιωματικού της Ελληνικής Αστυνομίας, που μίλησε υπό το καθεστώς της ανωνυμίας, πως το κράτος ήταν απόλυτα ενήμερο και γνώριζε εδώ και χρόνια για τις δραστηριότητες της Χρυσής Αυγής! Η ΕΥΠ και άλλες υπηρεσίες ασφαλείας τους παρακολουθούσαν στενά, λέει και κατηγορεί τους επικεφαλής της Αστυνομίας πως είχαν την ευκαιρία να απομονώσουν και να απομακρύνουν τους «φύλακες του φασισμού» από το Σώμα, αλλά αποφάσισαν να μην το κάνουν.

Το κράτος ήθελε να κρατήσει τα φασιστικά στοιχεία σε εφεδρεία και να τα χρησιμοποιήσει για τους δικούς του σκοπούς, λέει ο αξιωματικός. Και προσθέτει την εκτίμησή του πως τα μέλη της Χρυσής Αυγής μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν κατά της Αριστεράς, που καλούσε τον κόσμο σε μαζικές διαδηλώσεις κατά των μέτρων λιτότητας.

Ίσως οι νεοφασιστικές ομάδες να έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί ως προβοκάτορες για να προκαλέσουν επεισόδια ανάμεσα στην αστυνομία και διαδηλωτές ή ακόμη και ανάμεσα στους ίδιους τους διαδηλωτές. Ο ίδιος αξιωματικός κατηγορεί τις κυβερνήσεις πως εγκατέλειψαν τους αστυνομικούς, δημιουργώντας έτσι τις κατάλληλες συνθήκες για τη Χρυσή Αυγή να παρεισφρήσει.

Ο Guardian ζήτησε σχόλιο από τον εκπρόσωπο της Αστυνομίας, Χρήστο Μανούρα, ο οποίος αρνήθηκε την ύπαρξη «φυλάκων του φασισμού» στις τάξεις της Ελληνικής Αστυνομίας, λέγοντας πως «καμία παράνομη συμπεριφορά δε θα γινόταν ανεκτή».

Στο ντοκιμαντέρ του Guardian μιλά επίσης ένας ομοφυλόφιλος άνδρας. Με τα χαρακτηριστικά του καλυμμένα, καταγγέλλει ότι δέχτηκε επίθεση από μέλη της Χρυσής Αυγής, ενώ οι αστυνομικοί δεν έκαναν τίποτα για να τον προστατέψουν.

Γίνεται επίσης αναφορά στον ξυλοδαρμό που υπέστη η Λιάνα Κανέλλη από τον Ηλία Κασιδιάρη σε τηλεοπτική εκπομπή, στη διάρκεια της τελευταίας προεκλογικής περιόδου. Η βουλευτής του ΚΚΕ χαρακτηρίζει τη Χρυσή Αυγή «ιδεολογικό και πολιτικό νταβατζή, που υπηρετεί μια αποστολή, την οποία της ανέθεσε το σύστημα».

«Οι μετανάστες ήταν απλά τα πρώτα θύματα της Χρυσής Αυγής, που απειλεί επίσης εργάτες και προσπάθησε να διεισδύσει και στα συνδικάτα», πρόσθεσε η Λιανά Κανέλλη.

«Αν ένας εργοδότης θέλει να σε εκβιάσει, απειλεί να καλέσει τη Χρυσή Αυγή» δηλώνει από την πλευρά του ο Τζαβέντ Ασλαμ, επικεφαλής της πακιστανικής κοινότητας στην Ελλάδα.


ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ VIDEO ΤΟΥ GUARDIAN



newsit.gr