Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Παναθηναϊκή...τραγωδία και γιατρικό δεν έχει – “Κόλλησε” και στην Κρήτη ...



Τι κι αν προηγήθηκε δύο φορές, ο Παναθηναϊκός δεν ήταν ικανός να κρατήσει το προβάδισμα, άφησε άλλους δύο βαθμούς (2-2 με τον ΟΦΗ) και είναι σε απόσταση ρεκόρ από την κορυφή! Αυτή ήταν η 5η του ισοπαλία σε οκτώ αγωνιστικές απέναντι στο μαχητικό ΟΦΗ που άξιζε τον βαθμό.

Μοναδικό κέρδος για τον Φερέιρα ο νεαρος Διαμαντής Χουχούμης, ο οποίος με θράσος στις προωθήσεις και αποτελεσματικότητα στα ανασταλτικά καθήκοντα, έβγαλε την ασίστ στον Τοτσέ στο 0-1 για το «τριφύλλι» και δημιούργησε ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα στο ντεμπούτο του στην Σούπερ Λίγκα.

Ο ΟΦΗ ισοφάρισε με τον Κουτσιανικούλη αλλά ο Παναθηναϊκός αντέδρασε άμεσα και πήρε το προβάδισμα ξανά ένα λεπτό αργότερα με τον Μαυρία. Όμως στο 72' ο Θανάσης Παπάζογλου με έξοχη κεφαλιά χάρισε τη ισοπαλία στον ΟΦΗ
Ο δυνατός άνεμος που φύσαγε στο Ηράκλειο όχι μόνο δυσκόλεψε τις προσπάθειες των παικτών αλλά και προκάλεσε 10λέτπη καθυστέρηση στην έναρξη αφού χρειάστηκε να καθαριστεί ο αγωνιστικός χώρος από τα χαρτάκια που πέταξαν οι οπαδοί.

Ο Παναθηναϊκός ευτύχησε να προηγηθεί στην πρώτη φάση του αγώνα. Ο Σισοκό άνοιξε τη μπάλα στον Χουχούμη, αυτός έκανε την παράλληλη σέντρα από τα αριστερά, ο Τοτσέ πρόλαβε τον στόπερ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Ο Ισπανός επιθετικός σκόραρε για δεύτερο σερί ματς μετά το 1-1 με την Λάτσιο. Αυτό ήταν το δεύτερο του τέρμα στο πρωτάθλημα.

Ο ΟΦΗ μετά το γκολ που δέχτηκε είχε την κατοχή της μπάλας και στο 27' ισοφάρισε σε 1-1. Μετά από γέμισμα του Μονιάκη, ο Παπάζογλου κέρδισε τον Βελάσκες στον αέρα και ο επερχόμενος Κουτσιανικούλης, ξέφυγε από τον Χουχούμη και με κεφαλιά πρόλαβε τον Καρνέζη.

Οι χαρά των γηπεδούχων δεν κράτησε όμως για πολύ. Στο επόμενο λεπτό, ο Ζέκα πάσαρε κάθετα στον Μαρίνο από δεξιά, αυτός γύρισε παράλληλα στον Μαυρία, εκείνος σούταρε, η μπάλα κόντραρε στον Τοτσέ και κατέληξε στα δίχτυα του Γουναρίδη!

Γρήγορη αντίδραση της ομάδας του Φερέιρα στη ισοφάριση του ΟΦΗ, με τους Ζέκα και Μαρίνο να κάνουν αυτό που πρέπει, δηλαδή να βγάζουν κάθετες μπαλιές στην πλάτη της άμυνας. Ο ρυθμός του αγώνα ανέβηκε κατακόρυφα ως το τέλος του πρώτου μέρους με τις δύο ομάδες να προσπαθούν συνεχώς για να πετύχουν κάποιο τέρμα και τον άνεμο να παίζει περίεργα παιχνίδια.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ρυθμός έπεσε λόγω αρκετών λαθών και από τις δύο ομάδες. Ο ΟΦΗ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Στο 63' ο Κουτσιανικούλης βγήκε και πάλι στην πλάτη της άμυνας μόνος απέναντι στον Καρνέζη από πλάγια θέση αλλά καθυστέρησε και ο γκολκίπερ του ΠΑΟ τον έκοψε.

Στο 67' έγινε αναγκαστική αλλαγή για τον Παναθηναϊκό με τον Λαγό να παίρνει τη θέση του τραυματία Πίντο. Δύο λεπτά αργότερα έγινε μια μεγάλη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό. Ο Κουίνσι με εντυπωσιακή προσπάθεια βρήκε τον Σισοκό ο οποίος μπήκε στην περιοχή αλλά είδε τον Κουρδάκη να του παίρνει την μπουκιά από το στόμα την ώρα που ετοιμαζόταν να πλασάρει!

Όμως ο ΟΦΗ ισοφάρισε στο 72'! Ο Ζαχαράκης με ωραία σέντρα βρήκε τον Παπάζογλου ο οποίος με εξαιρετική κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Καρνέζη κάνοντας το 2-2. Τρία λεπτά αργότερα οι Κρητικοί απείλησαν ξανά όταν ο Καρνέζης απέκρουσε δύσκολα το φαλτσαριστό σουτ του Βερόν.

Στο 77' ο Βιτόλο πήρε την πάσα με τον τακουνάκι από τον Τοτσέ βρέθηκε μόνος απέναντι από τον Γουναρίδη τον πέρασε, αλλά αντί να πλασάρει θέλησε να γυρίσει στον Μαρίνο που δεν μπόρεσε να σκοράρει!
ΟΦΗ: Γουναρίδης, Ζαχαράκης, Μονιάκης, Σόουζα, Κουρδάκης, Λαμπρόπουλος (85' Μπανούσης), Ιωαννίδης (46' Βιτώρος), Βερόν, Παπάζογλου (82' Περογαμβράκης), Σίσιτς, Κουτσιανικούλης

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καρνέζης, Σισόκο, Πίντο (66' Λαγός), Βιτόλο, Μαυρίας (61' Κουίνσι), Τοτσέ, Σεϊταρίδης, Ζέκα (78' Χριστοδουλόπουλος), Μαρίνος, Χουχούμης, Βελάσκες