Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Δείγμα... χαμόγελου! Ισοπαλία - βάλσαμο για Παναθηναϊκό με Τότεναμ

Η εικόνα του “τριφυλλιού” στο δεύτερο ημίχρονο έδειξε πως υπάρχει... ζωή στην ομάδα του Φερέιρα και το 1-1 κόντρα στην Τότεναμ, αλλά και η νίκη της Λάτσιο στο άλλο ματς του ομίλου κράτησε “ζωντανό” τον Παναθηναϊκό στο παιχνίδι της πρόκρισης. Πολύ καλή παρουσία από τον Σεϊταρίδη – Ο Τοτσέ το γκολ των “πρασίνων”
Κόντρα στην φορμαρισμένη Τότεναμ ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε φοβισμένο και επιφυλακτικό, ενώ υστέρησε σε όλους τους επιμέρους τομείς. Η ομάδα του Βίλας-Μπόας επιβλήθηκε στη μεσαία γραμμή, ήταν πάντα μια ταχύτητα πιο γρήγορη σε διεκδικήσεις και μεταβιβάσεις, έδειχνε να έχει πάντα ένα παίκτη… περισσότερο στο γήπεδο.

Οι Άγγλοι όμως δεν “καθάρισαν” το ματς, η ελληνική ομάδα άλλαξε προς το καλύτερο με την είσοδο του Σισοκό στην επανάληψη και ο Τοτσέ μπόρεσε και έκανε τους περίπου 20.000 φιλάθλους της ομάδας να χαμογελάσουν λίγο μετά από πολύ καιρό. Πολύ καλό παιχνίδι από τον Γιούρκα Σεϊταρίδη, που αν και αμυντικά είχε προβλήματα κόντρα στον Μπέιλ, επιθετικά θύμισε παλιές καλές εποχές.

Πλέον οι "πράσινοι" υποδέχονται τη Λάτσιο (νίκησε 1-0 τη Μάριμπορ) την επόμενη αγωνιστική με ανεβασμένη ψυχολογία, γνωρίζοντας πως νίκη τους κρατά στο παιχνίδι για την πρόκριση.
Με το ξεκίνημα του αγώνα οι φιλοξενούμενοι έδειξαν τις διαθέσεις τους, αφού πίεσαν ψηλά τον Παναθηναϊκό, είχαν την κυκλοφορία της μπάλας και προσπάθησαν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στα καρέ του Καρνέζη, κυρίως από τα αριστερά με τους Ντέμπσεϊ και Μπέιλ. Το “τριφύλλι” μπήκε διστακτικά στον αγώνα, δεν ανέβαζε πολλούς παίκτες πάνω απ' την σέντρα και προσπάθησε κυρίως με αντεπιθέσεις να πετύχει κάτι.

Η πρώτη φάση του παιχνιδιού έγινε μόλις στο 2', με την Τότεναμ να ζητά δικαιολογημένα πέναλτι σε χέρι του Πίντο, ενώ μία ακόμη καλή στιγμή ήρθε στο 20' από την πολύ καλή εκτέλεση φάουλ του Ντέμσεϊ. Ο Παναθηναϊκός έδειξε επιθετική διάθεση στην συνέχεια (κυρίως με κάποιες ατομικές προσπάθειες του Κουίνσι), περιόρισε τα... φτηνά λάθη, αλλά ήταν εμφανής η αδυναμία του να κρατήσει τη μπάλα και να δημιουργήσει (ο Ζέκα για ένα ακόμα αγώνα δεν βοήθησε, ενώ ο Σισοκό ήταν στον πάγκο).

Απ' την άλλη οι “πετεινοί” θέλησαν να ελέγξουν τον ρυθμό τους και να χτίσουν με πιο... ορθολογικό τρόπο τις προσπάθειες τους. Πάντως, το γκολ για τους φιλοξενούμενους ήρθε από στημένη φάση στο 35', με την κεφαλιά του Ντόουσον. Το σκορ μέχρι το τέλος του 45λέπτου δεν άλλαξε αφού ο Καρνέζης έδειξε σε αρκετές περιπτώσεις το ταλέντο του.

Με την έναρξη της επανάληψης ο Φερέιρα πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Σισοκό αριστερά στα χαφ, ενώ έβαλε πίσω από τον Τοτσέ (που ήταν απελπιστικά μόνος) τον Χριστοδουλόπουλο. Οι “πράσινοι” έδειξαν περισσότερο πάθος και τσαμπουκά και προσπάθησαν να πιέσουν την άμυνα της Τότεναμ, αφήνοντας όμως κενά στα μετόπισθεν τα οποία όμως δεν τα εκμεταλλεύθηκαν οι φιλοξενούμενοι. Το “τριφύλλι” κυκλοφόρησε την μπάλα, προσπάθησε να δημιουργήσει τις συνθήκες για να φέρει το ματς στα ίσα και το κατάφερε στο 77' με τον Τοτσέ, μετά από υπέροχη μπαλιά του Γιούρκα Σεϊταρίδη.

Ο Παναθηναϊκός τα έδωσε όλα για το γκολ της νίκης, η είσοδος του Μαυρία ήταν ευεργετική (έχασε καλή ευκαιρία στις καθυστερήσεις)\, αλλά το σκορ έμεινε στο 1-1.

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός (Φερέιρα): Καρνέζης, Σεϊταρίδης, Βύντρα, Πίντο, Τριανταφυλλόπουλος, Βιτόλο, Ζέκα, Μαρίνος(46’ Σισοκό), Κουίνσι(93’ Χουχούμης), Χριστοδουλόπουλος(85’ Μαυρίας), Τοτσέ

Στον πάγκο: Κοτσόλης, Φορναρόλι, Μπαρμπαρούσης, Λαγός

Τότεναμ (Βίλας Μπόας): Γιορίς, Ντέμπσεϊ(67’ Σίγκουρτσον), Βερτόνγκεν, Χαντλστόουν(80’ Σάντρο), Λένον(76’ Τάουνσεντ), Μπέιλ, Ντεφόε, Ντεμπελέ, Ντόουσον, Γουόκερ, Κολκέρ

Στον πάγκο: Κουντιτσίνι, Γκαλάς, Φαλκέ, Μέισον

Βαθμολογία

Λάτσιο 4 (1-0)
Μάριμπορ 3 (3-1)
Τότεναμ 2 (1-1)
Παναθηναϊκός 1 (1-4)

Η επόμενη (3η) αγωνιστική

Μάριμπορ-Τότεναμ (20:00)
Παναθηναϊκός-Λάτσιο (20:00)