Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Ασέβεια στη επέτειο του ήρωα Νικηταρά στο Χιλιομόδι .ΑΓΗΜΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΕΚΑΝΕ ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΜΟΛΙΣ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΛΛΙΑΣ ,ΝΙΚΟΣ ΤΑΓΑΡΑΣ ,Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ ΑΛΕΚΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΛΑΚΗΣ ΠΑΠΑΦΩΤΙΟΥ ΠΗΓΑΝ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ ΣΤΕΦΑΝΙ - Γιορτή παρουσία φουσκωτών

Έσχατο σημείο ξεδιαντροπιάς και ασέβειας στη επέτειο του ήρωα Νικηταρά.  Αυτή την φορά μέλη του πυρήνα Κορίνθου της Χρυσής Αυγής., δεν ακολούθησαν την ίδια τακτική όπως και στα Δερβενάκια. Τότε στην επέτειο της ιστορικής μάχης είχαν φωνάξει εν χορώ το σύνθημα “αλήτες , προδότες πολιτικοί”!
Στη χθεσινή εκδήλωση την ώρα που πήγαν να καταθέσουν στεφάνι οι δύο βουλευτές της Ν.Δ Κόλλιας και Ταγαράς, ο δήμαρχος Κορινθίων Αλέκος Πνευματικός και ο αντιπεριφερειάρχης Λάκης Παπαφωτίου ως εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη , το άγημα από τα μέλη του πυρήνα Κορίνθου της Χρυσής Αυγής μετά από παράγγελμα του Βουλευτή τους Στάθη Μπούκουρα έκανε μεταβολή , γυρίζοντας επιδεικτικά τις πλάτες τους στα παραπάνω επίσημα πρόσωπα.
Κατα την τελετή εμφανίστηκαν και 15-20 άγνωστοι στην τοπική κοινωνία φουσκωτοί δίπλα στους επισήμους που προξένησαν  εντύπωση σε όλους τους παρευρισκόμενους.  Όπως  δημόσια κατήγγειλε σε τοπικό τηλεοπτικό κανάλι  ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Στάθης Μπούκουρας ...  “Τοπικός άρχοντας έφερε στο Χιλιομόδι καμιά εικοσαριά μπράβους για να τον προστατεύουν!”, φωτογραφίζοντας εμμέσως πλην σαφώς τον δήμαρχο Κορινθίων . για να τον προστατεύσουν από τυχόν επίθεση που φοβόταν από μέλη της Χρυσής Αυγής.. Εμείς δεν μπορούμε να ισχυριστούμε με σιγουριά ότι την ενέργεια αυτή την έκανε ο δήμαρχος Κορινθίων.
Το γεγονός πάντως είναι ένα : Όποιος και αν προέβη σε αυτή την ακραία ενέργεια φέρνοντας επαγγελματίες ανθρώπους της νύχτας για να τον προστατεύσουν από πιθανή και αόριστη επίθεση εναντίον του, ενώ μπορούσε να εμπιστευτεί την μεγάλη αστυνομική δύναμη που βρισκόταν εκεί, είναι λίαν επιεικώς προκλητικός απέναντι στους δημοκρατικούς θεσμούς της χώρας μας αλλά και ασεβής στην μνήμη ενός ήρωα .
Η τελετή ολοκληρώθηκε χωρίς τελικά να δημιουργηθεί κανένα επεισόδιο αλλά νομίζουμε ότι τα λέει όλα η φράση του μετριοπαθή Κορίνθιου Βουλευτή Κώστα Κόλλια με τον οποίο επικοινωνήσαμε λίγο μετά την τελετή: “Είναι θλιβερό το γεγονός ότι για να τιμήσεις πλέον έναν ήρωα πρέπει να υπάρχουν στην τελετή αρκετοί φουσκωτοί και ισχυρή αστυνομική δύναμη!”

Πληροφορίες από τη sfedona.gr