Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΓΑΖΩΡΟΥ - «Τεσσάρα» στις Σέρρες, διακοπές στον Βόλο - Δεν... Χασομέρησ(ε) η Λάρισα, 1-0 τον Παναιτωλικό

Η επιβλητική νίκη του Εθνικού Γαζώρου απέναντι στον Φωκικό του Κριστόφ Βαζέχα, H νίκη της ΑΕΛ στο Αγρίνιο , αλλά και το επεισοδιακό παιχνίδι του Ολυμπιακού Βόλου με την Καλλιθέα, όπου παρέστη και ο Αχιλλέας Μπέος, ξεχώρισαν από την 5η αγωνιστική της Football League.
 



«Τεσσάρα» στις Σέρρες, διακοπές στον Βόλο
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ - ΚΑΛΛΙΘΕΑ 1-1 (41' Κόλεφ - 70' Φαρινόλα)
Παρόντος Αχιλλέα Μπέου και με 20λεπτη καθυστέρηση για τη λήξη, Ολυμπιακός Βόλου και Καλλιθέα αναδείχθηκαν ισόπαλοι. Το παιχνίδι στιγματίστηκε από τρεις διακοπές, εξαιτίας ενός πανό που αναρτήθηκε στο γήπεδο και είχε αναφορές στην αντιπαλότητα των οπαδών των γηπεδούχων με αυτούς της Νίκης Βόλου.
Ο διαιτητής ζήτησε να αποσυρθεί, το πανό όμως έκανε διαρκείς... επανεμφανίσεις, με αποτέλεσμα να διακοπεί ο αγώνας ξανά και ξανά. Αγωνιστικά οι Βολιώτες προηγήθηκαν, αλλά δεν κατάφεραν να πάρουν το «τρίποντο» και παραμένουν κάτω από την Καλλιθέα στη βαθμολογία.
Ολυμπιακός Βόλου (Γιώργος Βαζάκας): Γκίτκος, Καρράς, Κατσιαρός, Γκότοβος, Στογιάνοφ, Τσιάτσιος, Πινδώνης, Παππάς, Ογιαρντίμπε, Γιενκά, Κόλεφ.
Καλλιθέα (Νίκος Παντέλης): Κατσούλης, Αρβανίτης, Φέρειρα, Σταύρου, Μουσταφίδης, Ατματζίδης, Καλτσάς, Ρουσσάκης, Φαρινόλα, Ντακόλ, Ντα Σίλβα.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΓΑΖΩΡΟΥ - ΦΩΚΙΚΟΣ 4-0 (17' Γκόγκας, 22' Μπεκιάρης, 47', 70' Ζιγκερίδης)
«Ανεμος» ο Εθνικός Γαζώρου, σκόρπισε τον Φωκικό, καταγράφοντας την πρώτη φετινή του νίκη. Η ομάδα του Κριστόφ Βαζέχα, αν και ξεκίνησε με δύο επιτυχίες τη σεζόν, αγνοεί τη νίκη στα τελευταία τρία παιχνίδια, μετρώντας δύο σερί ήττες.
Εθνικός Γαζώρου (Παναγιώτης Διλμπέρης): Αποστολίδης, Κοσμίδης (76' Παπάζογλου), Κουκόλης (75' Καρυπίδης), Καπίας, Μερεσιώτης, Μουσικάκης (67' Νίρλας), Ζιγκερίδης, Γεωργιάδης, Μπεκιάρης, Ναλμπάντης, Γκόγκας.
Φωκικός (Κριστόφ Βαζέχα): Γεωργίου, Κωστόπουλος, Χαλούλος, Εσόνο, Τετέ, Σκαρίμπας (56' Αμπντουραχμάνι), Ν' Γκουέμ, Μπουλούλης, Ευσταθίου (46' Λουκίνας), Ταμπάκης (76' Γεωργουσόπουλος), Γκόμεζ.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ - ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 1-0 (65' Ιορδανίδης)
Μεγάλη νίκη πέτυχε η Αναγέννηση σε βάρος του Πανσερραϊκού, τον οποίο και υποχρέωσε στην πρώτη του φετινή ήττα. Σκόρερ του μοναδικού τέρματος της αναμέτρησης ο Ιορδανίδης με εκτέρλεση φάουλ στο 65ο λεπτό ενώ με 10 παίκτες έμειναν οι Σερραίοι στο τελευταίο 10λεπτο, λόγω αποβολής του Καρακώστα.
Αναγέννηση Γιαννιτσών (Νίκος Παναγιωτίδης): Λαμπάκης, Καρπαθάκης (48' Χατζόγλου), Σερέτης (85' λ.τ Σιδηρόπουλος), Φελίπε (46' Μπαξεβάνος), Σπαθάρας, Καρακάσογλου, Ιορδανίδης, Στεφανίδης, Τσιάμης, Σκέμπης, Φάμπιο.
Πανσερραϊκός (Μιχάλης Γρηγορίου): Λουσινί, Κιάσσος, Καψάλης (76' Τσούτσης), Μπριλάκης, Καρακώστας, Σιάκκας, Ράνιτς, Ανάκογλου, Κόντος (75' Τσαούσης), Μπονέρης (65' Γκουγκουλιάς), Μπανγκουρά.

ΚΑΛΛΟΝΗ - ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ 0-2 (30' Φλίγκος, 87' Γιάκομπ)
Σπουδαίο «διπλό» στην έδρα της, μέχρι πρότινος, πρωτοπόρου απέσπασε η Νίκη Βόλου, περνώντας στην κορυφή της βαθμολογίας. Παρουσία περίπου 2.500 οπαδών της γηπεδούχου, η ομάδα του Περικλή Αμανατίδη πήρε τη νίκη χάρη στα γκολ των Φλίγκου και Γιάκομπ. Στο 88' αποβλήθηκε ο Γκονζάλες της Καλλονής για χτύπημα εκτός φάσης στον Ουέλινγκτον.
Καλλονή (Τίμος Καβακάς): Μάππας, Σερφά, Χωριανόπουλος (66' Γάλας), Αναστασιάδης, Κώτσιος, Σιλιγαρδάκης (81' Γκόβας), Μαρσέλο, Μανούσος (72' Μανουσάκης), Γκονζάλες, Λεοζίνιο, Καζάκης.
Νίκη Βόλου (Περικλής Αμανατίδης): Καρακούτσης, Ψιάνος, Μήτσης, Ριζόγιαννης, Κυριάκος, Βέρτζος, Σαμαράς, Τάσιτς (70' Πουρτουλίδης), Τάντιτς (78' Ουέλινγκτον), Σκούφαλης (84' Γιάκομπ), Φλίγκος.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ 0-0
Σε μια αναμέτρηση που ζητούμενο και για τους δυο αντιπάλους ήταν να «ζευγαρώσουν» τις νίκες στο φετινό πρωτάθλημα, η τελική ισοπαλία καμία ευχαρίστηση δεν προσέφερε τόσο στον γηπεδούχο Απόλλωνα, όσο και στον φιλοξενούμενο Ηρακλή Ψαχνών.
Απόλλων Σμύρνης (Αλέκος Βοσνιάδης): Κοτταράς, Κωνσταντίνου (68' Χατζηζήσης), Χιντζίδης, Ιασωνίδης, Δεληζήσης, Τσεμπερίδης, Καμαρά, Τσιλιγκίρης, Διαμάντης, Διαμαντίδης (60' Καραμαλίκης), Μανιάς.
Ηρακλής Ψαχνών (Βασίλης Βούζας): Σικαλιάς, Ζουλιώτης, Μπακομήτρος, Ρεπετσάς, Τάουερ, Βανγκελί (61' Χαϊκάλης), Κονέ, Ιακωβάκης (80' Ρούτσης), Ποκόνγκ (88' Τζάκης), Λιόσης, Σέγκος.

ΝΕΑ ΚΑΒΑΛΑ-ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ 1-1 (10' Ντιέ - 80' Μπέκα)
Χωρίς νικητή έληξε και η αναμέτρηση στην Καβάλα. Ένα δεκάλεπτο μετά τη σέντρα οι γηπεδούχοι σκόραραν, ένα δεκάλεπτο πριν από τη λήξη οι φιλοξενούμενοι απάντησαν και έτσι το 1-1 γράφτηκε τελικό αποτέλεσμα. Για τον Θρασύβουλο είναι μόλις ο δεύτερος φετινός βαθμός, για την Καβάλα μόλις η δεύτερη φετινή ισοπαλία.
Καβάλα (Κώστας Βασιλακάκης): Αποστολίδης, Γελαδάρης, Τριποτσέρης, Ντιέ, Παγώνης, Μαραγκός, Αναστόσοπουλος (87' Ποσίνγκοβιτς), Μπρατσιάνι, Χλωρός, Ντος Σάντος (83' Μιγιάτοβιτς), Μοκάκε.
Θρασύβουλος (Στάθης Σταθόπουλος): Σταυριανός, Σταυροθανασόπουλος, Ντα Κόστα (64' Παπανίκου), Πλαβούκος, Σύρος, Πάνος, Τζιωρτζιόπουλος, Κεϊτά, Ανδρίκος, Αγκόλι (53' Μπέκα), Σκόνδρας (77' Σερέπας).

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ- ΛΑΡΙΣΑ 0-1 (60' Χασομέρης)
Μπορεί ο Παναιτωλικός να είχε τις κλασικότερες ευκαιρίες να πάρει το «τρίποντο» στον αγώνα κόντρα στην ΑΕΛ, ωστόσο οι «βυσσινί» εκμεταλλεύτηκαν την καλύτερη ευκαιρία τους για να φύγουν με τους τρεις βαθμούς από το Αγρίνιο. Στον έναν βαθμό από την κουρφή μείωσε τη διαφορά η ΑΕΛ, αφού πέρασε νικηφόρα από την έδρα του Παναιτωλικού με 1-0. Οι γηπεδούχοι είχαν τις ευκαιρίες, ωστόσο δεν κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ, ούτε στο σουτ του Κουτσοσπύρου στο 14', ούτε στην σέντρα - σουτ του Γκόλια που βρήκε στο δοκάρι του Σέρεμετ στο 30'. Στο 54' ο Κουτσοσπύρος και πάλι είδε την τύχη να μην είναι με το μέρος του, όταν την κεφαλιά που επιχείρησε κόντραραν πάνω στη γραμμή οι αμυντικού της ΑΕΛ. Στο 60' η ομάδα του Ζιώγα πήρε κεφάλι στο σκορ, όταν ο Τσιάρας έκανε τη σέντρα και ο Χασομέρης με κεφαλιά «ψαράκι» νίκησε τον Τακίδη. Ο Φαβάλι προσπάθησε να απαντήσει στο 65', όμως έδιωξε την εκτέλεση φάουλ που επιχείρησε ο Σέρεμετ και στο 76' σημειώθηκε η τελευταία ουσιαστικ΄καλή φάση του ματς, όταν ο Ζουρούδης έκανε το σουτ, όμως απομάκρυνε ο Τακίδης. Η ΑΕΛ έφτασε τους 9 βαθμούς, ούσα στην 6η θέση, ενώ ο Παναιτωλικός είναι στην 8η με 7 βαθμούς.
Παναιτωλικός (Νίκος Καραγεωργίου): Τακίδης, Μπακάκης, Γκόλιας, Ακουάρο, Ιωάννου (74' Μπογκντάνοβιτς), Κούσας, Μητρόπουλος, Σφακιανάκης (67' Γιάνεφ), Φαβάλι, Πασάς (67' Μύγας), Κουτσοσπύρος.
Λάρισα (Μιχάλης Ζιώγας): Σέρεμετ, Παπαγεωργίου, Παγώνης, Ραπτάκης, Σκόνδρας, Τσιάρας, Νεμπεγλέρας, Ζεκίνια, Χασομέρης (80' Δεινόπαπας), Φρανκού (69' Καρανίκας), Τσίγκας (64' Ζουρούδης).

Τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής:


Παναχαϊκή - Βύζας Μεγάρων 2-1 (47' Μπρέσκα, 93' Μαπούκου - 12' Βελέτης)
Πιερικός - Εργοτέλης 1-1 (55' πεν. Γιαζιτζόγλου - 26' Ζαχόρα)
Αναγέννηση Γιαννιτσών - Πανσερραϊκός 1-0 (65' Ιορδανίδης)
Απόλλων Σμύρνης - Ηρακλής Ψαχνών 0-0
Εθνικός Γαζώρου - Φωκικός 4-0
Καλλονή - Νίκη Βόλου 0-2
Καβάλα - Θρασύβουλος 1-1
Ολυμπιακός Βόλου - Καλλιθέα 1-1
Παναιτωλικός - ΑΕΛ 0-1
Δόξα Δράμας - Αναγέννηση Επανομής ανεβλήθη