Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Προβοκάτσια το video με τους Αλβανούς που καίνε ελληνική σημαία στα Καλάβρυτα

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει στην Ελλάδα το video που δημιούργησαν Αλβανοί και που ισχυρίζονται οτι είναι γυρισμένο στις 21/08/2012 σε πλαγιά του Χελμού.
Πυροβολούν με καλάζνικοφ την Ελληνική σημαία, βρίζουν χυδαία και απειλούν. Το προκλητικό βίντεο υπογράφει η ομάδα ''Motorristat Fierak Albanian Stunt''.
 

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο Νewsit ανώτερος αξιωματούχος της Ιnterpol που θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του "το video σύμφωνα με την εμπειρία μου έχει πιθανότατα γυριστεί στο Κόσσοβο".
Οπως δήλωσε στο Newsit o Δήμαρχος Καλαβρύτων Γιώργος Λαζουράς "το video που αναρτήθηκε προχθές στο διαδίκτυο είναι ιδιαίτερα προσβλητικό για τους Καλαβρυτινούς και για τους Ελληνες γενικότερα. Είναι καταδικαστέο και αποκρουστέο. Πρέπει οι δράστες, οι εκγληματίες αυτής της ανάρτησης να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη και να τιμωρηθούν αυστηρά όπως προβλέπουν οι νόμοι της χώρας μας για τις προσβολές του μεγαλύτερου συμβόλου της χώρας μας, δηλαδή της ελληνικής σημαίας.

Το video αυτο απο την έρευνα που κάναμε δεν έχει γυριστεί εδώ στα Καλάβρυτα και στο Χελμό. Από την πληροφόρησή μας έχει γυριστεί στο εξωτερικό, πιθανότατα στην Αλβανία ή στο Κόσσοβο. Αλλά όπου και να γυρίστηκε προσβάλλει τους Ελληνες .

Κάποιοι Αλβανοί που ζουν σε κοινότητα των Καλαβρύτων και συγκεκριμένα στην Κλειτορία και στη γύρω περιοχή, πήραν αυτό το video που ήταν αναρτημένο στο εξωτερικό και το ανάρτησαν στο youtube (το οποίο κατέβασε το video ως ανάρμοστο). Αυτή η συμπεριφορά τους είναι αποκρουστέα και δεν έχει καμία σχέση με τα Καλάβρυτα" είπε τέλος ο κύριος Λαζουράς.
Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση που είχε το Newsit από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας της οποίας πρώτο μέλημα ήταν να κατέβει το video από το youtube, τα ηλεκτρονικά ίχνη της ανάρτησης εντοπίστηκαν στην Αλβανία. Για το θέμα δεν υπάρχει καμία σύλληψη, συνεχίζεται η έρευνα σε συνεργασία με την Ιnterpol ενώ έχει σχηματιστεί και δικογραφία.

newsit.gr