Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Το έφερε Τούμπα ο ΠΑΟΚ


Ούτε οι εικόνες ντροπής πριν τη σέντρα του αγώνα, ούτε το ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ πτόησαν τον ΠΑΟΚ που επικράτησε με 2-1 της Ραπίντ, αν και αγωνίστηκε για 20 λεπτά με 10 παίκτες και πήρε προβάδισμα πρόκρισης στους ομίλους του Europa League.
Στο τέλος της ημέρας οι άνθρωποι του Δικεφάλου του βορρά έχουν αγωνιστικούς λόγους να χαμογελούν, όμως σίγουρα δεν μπορούν να ξεχάσουν τα σοβαρά επεισόδια εντός αγωνιστικού χώρα, περίπου μισή ώρα πριν τη σέντρα του ματς. Ο ΠΑΟΚ που κινδυνεύει με βαριά καμπάνα έκανε σούπερ ανατροπή και έχει κάθε λόγο να πιστεύει ότι θα προκριθεί και φέτος στους ομίλους του Europa League.

Η Ραπίντ είχε ξεκάθαρα αμυντικούς προσανατολισμούς και είχε κλειστεί στα καρέ της. Το κακό όμως για τον ΠΑΟΚ έγινε στην πρώτη ουσιαστικά ευκαιρία των Αυστριακών.Ο πιο επικίνδυνος παίκτης τους ο Άλαρ, με ωραία προσπάθεια νίκησε την άμυνα του δικεφάλου και τον Γλύκο στο 24'.
Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Αθανασιάδης έχασε τεράστια ευκαιρία να φέρει το ματς στα ίσα όταν βρέθηκε μόνος του απέναντι από την εστία μετά την πάσα του Ρομπέρ, αλλά αστόχησε, ενώ και στο 62΄ στάθηκε άτυχος όταν η κεφαλιά του σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.
Όμως 7 λεπτά αργότερα ο επιθετικός του ΠΑΟΚ ήταν πιο τυχερός. Μετά τη σέντρα του Λόρενς (στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα) ο Αθανασιάδης έστειλε τη μπάλα πρώτα στο δοκάρι και στη συνέχεια στα δίχτυα της Ραπίντ.
Ο ρυθμός ήταν με το μέρος των γηπεδούχων όμως στο 73΄ ο Λάζαρ είδε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και άφησε την ομάδα του με 10 παίκτες.
Ο ΠΑΟΚ δεν πτοήθηκε ούτε από την αποβολή και στο 83΄ ο Κατσικάς με πανέμορφο σουτ έδωσε τη νίκη και το προβάδισμα πρόκρισης στην ομάδα του.
ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κατσικάς, Λίνο, Κουμαλο, Γεωργιάδης (68' Λόρενς), Ρομπερ (46' Φωτάκης), Λαζάρ, Κάτσε, Έττο, Αθανασιάδης, Γιάννου (46' Σαλπιγγίδης).
Ραπίντ Βιέννης: Κενιγκσχόφερ, Σονλέιτνερ, Κάτζερ, Γκέρσον, Σιμπελσμπέργκερ, Χέικινεν, Χόφμαν (77' Κούλοβιτς), Ιλντίζ, Γκροζουρεκ (65' Σράμερ), Μπουργκστάλερ, Άλαρ (82' Μπόιντ).