Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Ένταση επικράτησε στο αποψινό δημοτικό συμβούλιο του δήμου Κορινθίων.

 Έντονες ήταν οι αποδοκιμασίες των συγκεντρωμένων πολιτών στο Δημοτικό Συμβούλιο Κορίνθου για την μεταφορά 400 περίπου λαθρομεταναστών στο στρατόπεδο Κορίνθου
Το παρόν έδωσαν οι τέσσερις βουλευτές Κορινθίας, φορείς της πόλης καθώς και κάτοικοι της περιοχής. Επίσης παραβρέθηκε και ο πρώην Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης ο οποίος και τοποθετήθηκε για το σοβαρό αυτό πρόβλημα
Ο Π. Μπεγλίτης στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Κορινθίων για να «δικαιολογηθεί» ο ίδιος κάποια στιγμή άρχισε να τα «ρίχνει» στον Κ. Κόλλια και τον Β. Νανόπουλο για τις ενέργειές του να κρατήσουν το στρατόπεδο ανοικτό, φρενάροντας υποτίθεται τις διαδικασίες που ο ίδιος είχε δρομολογήσει!!! (να αποδοθεί ο χώρος στην τοπική κοινωνία)
 Όσοι άκουσαν αυτά που έλεγε ο κ. Μπεγλίτης το μόνο που έκαναν ήταν να εξαγριωθούν ακόμα περισσότερο μαζί του! Οι κάτοικοι της περιοχής τα έχωσαν (όχι άδικα) στον Π. Μπεγλίτη την ώρα που πήγε να μιλήσει θεωρώντας τον υπεύθυνο που έκλεισε το στρατόπεδο το οποίο αυτή τη στιγμή έχει μετατραπεί σε κέντρο μεταναστών.
 
Α. Πνευματικός: «Ρε να πεις την μάνα σου και τον πατέρα σου»
Κάποιος από τους κατοίκους μίλησε απότομα και στον δήμαρχο Κορινθίων κ. Α. Πνευματικό αποκαλώντας τον «ρε». Ο κ. Πνευματικός του είπε: «Ρε να πεις την μάνα σου και τον πατέρα σου» και ακολούθησε πανδαιμόνιο.

Στο μεταξύ όπως αναγράφει το fedona.gr , πληθαίνουν οι πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο δήμαρχος Κορινθίων Αλέκος Πνευματικός όχι μόνο γνώριζε για την μετατροπή του στρατοπέδου σε κέντρο κράτησης λαθρομεταναστών , αλλά είχε συμφωνήσει κιόλας. Μάλιστα κάποιοι επιμένουν μετά βεβαιότητος ότι ο Αλέκος Πνευματικός έχει συνυπογράψει επί πρωθυπουργίας Παπαδήμου για την άσχημη για την πόλη εξέλιξη αυτή.
Οι πληροφορίες αυτές ισχυροποιούνται ακόμα περισσότερο όταν ο Αλέκος Πνευματικός εδώ και καιρό “κάνει το κορόιδο” στις πληροφορίες για την σημερινή εξέλιξη χωρίς αν υπάρχει πουθενά μια δήλωσή του για διάψευση των πληροφοριών αυτών!
Ακόμα και πριν λίγες μέρες δεν συμμετείχε στην σύσκεψη του Επιμελητηρίου , αδιαφορώντας προκλητικά στην σοβαρή και ενδεδειγμένη πρωτοβουλία του προέδρου του Επιμελητηρίου Βασίλη Νανόπουλου. Ούτε  παρουσιάστηκε στην έκτακτη σύσκεψη με όλους τους Βουλευτές και φορείς στο Επιμελητήριο.
Αντίθετα εκεί ήσαν παρόντες και έδειξαν το πραγματικό ενδιαφέρον τους ο Κώστας Γιώτης και ο Ηλίας Χριστάκης από την αντιπολίτευση μαζί με αρκετούς συνεργάτες τους.

Πάντως ο Δήμαρχος Κορίνθιος εκτεθειμένος μπροστά στις ραγδαίες αυτές εξελίξεις αναγκάστηκε να καλέσει το χθεσινοβραδυνό έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο το οποίο ήταν “εκρηκτικό” από κάθε άποψη και “εφιαλτικό” για την στάση του Δημάρχου και της παράταξής του.
Αυτά σε γενικές γραμμές έγιναν στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου σχετικά με το καυτό θέμα του στρατοπέδου της Κορίνθου…που μετατράπηκε τελικά σε κέντρο μεταναστών.

Σε ανακοινωσή της η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Κορίνθου αναφέρει μεταξύ άλλων:
«Η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Κορίνθου καταγγέλλει τη μετατροπή του στρατοπέδου Κορίνθου κυριολεκτικά μέσα σε μία νύχτα σε ναζιστικής έμπνευσης στρατόπεδο συγκέντρωσης όπου ήδη έχουν φυλακιστεί 400 μετανάστες. Καταγγέλλουμε το ρατσιστικό πογκρόμ «Ξένιος Δίας» που ξεκίνησε και στην πόλη μας και δήλώνουμε ξεκάθαρα: κανένα στρατόπεδο συγκέντρωσης ποτέ και πουθενά. Αρνούμαστε να ξαναζήσουμε τη φρίκη του φασισμού. Είναι βολικό για εκείνους να τρωγόμαστε μεταξύ μας, να κατηγορεί ο ένας τον άλλο. Λέμε όχι στον κοινωνικό κανιβαλισμό. Να πολεμήσουμε την εξαθλίωση, όχι τους εξαθλιωμένους»!
Επίσης ο  Δημήτρης  Σιάτος πολιτευτής τού Νομού Κορινθίας με τους Ανεξάρτητους Έλληνες καταδικάζει την απόφαση  για το κλείσιμο του στρατοπέδου της Κορίνθου και την μετατροπή του συγκεκριμένου χώρου από στρατόπεδο νεοσυλλέκτων σε στρατόπεδο συγκέντρωσης λαθρομεταναστών».