Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

«ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΟΥΜΕ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΈ; ΝΑ ΜΑΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΚΛΕΙΣΤΟΙ;» - ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΩΣΤΑ ΤΖΑΒΑΡΑ


Ο κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, απηύθυνε σήμερα Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012, την εξής δημόσια επιστολή στον αναπληρωτή Υπουργό Πολιτισμού και βουλευτή ΝΔ Κώστα Τζαβάρα:

«Κύριε Υπουργέ,

Ως γνωστόν έχω αναλάβει και την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση της Σάμου, όπου οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δεν εξέλεξαν βουλευτή.

Επειδή η Βουλή είναι κλειστή αυτές τις πρώτες εβδομάδες του Αυγούστου, δεν θα ακολουθήσω τη διαδικασία της κοινοβουλευτικής Ερώτησης, αλλά - και λόγω του επείγοντος της υπόθεσης - προτιμώ να σας απευθύνω δημόσια επιστολή, ώστε:
*Και εσείς να δράσετε άμεσα

*Και οι Έλληνες πολίτες να μάθουν γιά μία ακόμα φορά, το τρόπο που λειτουργεί το ελληνικό κράτος με την ανοχή των πολιτικών.

Και μιλάμε για το αθάνατο Ελληνικό κράτος, που ξαναχτύπησε αυτή τη φορά στη Σάμο.

Με βάση ηλεκτρονικό μήνυμα που μου απέστειλε σήμερα ο πολιτευτής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στη Σάμο, δημοσιογράφος Γιώργος Γαρυφάλλου, ο ίδιος ενημερωθήκε από το τουριστικό πρακτορείο ByShipTravel, (εκφράζοντας την διαμαρτυρία του) για τις γραφειοκρατικές συνθήκες που εξακολουθούν να υπάρχουν και μας κρατούν πολλά χρόνια ακόμα πίσω, στη προσπάθεια που γίνεται για την προσέλκυση τουριστών στη Σάμο.

Ένα κομμάτι της προσπάθειας αυτής που έχει πολύ καλά αποτελέσματα τα τελευταία 3-4 χρόνια, είναι να γίνει το νησί της Σάμου σταθμός κρουαζιέρας με την έλευση καλής ποιότητας κρουαζιερόπλοιων.

Για πρώτη φορά το γερμανικό κρουαζιερόπλοιο BERLIN θα προσεγγίσει για μερικές ώρες τη Σάμο τη Δευτέρα 13 Αυγούστου στις 4.30 το απόγευμα.

Στο πλοίο αυτό θα επιβαίνουν υψηλού επιπέδου τουρίστες, οι οποίοι μέσω της εταιρίας εξέφρασαν την επιθυμία να επισκεφθούν για 1 ώρα το Αρχαιολογικό Μουσείο και τον Αρχαιολογικό χώρο του Ηραίον.

Λόγω όμως του ωραρίου (απογευματινό) και της δυσκολίας που υπήρχε με τους υπαλλήλους που θα πρέπει να απασχοληθούν αυτή την εξτρα ώρα στους συγκεκριμένους αρχαιολογικούς χώρους, οι Γερμανοί τουρίστες πέραν των εσόδων με τα εισιτήρια που θα κοπούν, δήλωσαν πως αναλαμβάνουν και το κόστος υπερωριακής απασχόλησης των υπαλλήλων!

Η εταιρεία έστειλε έγγραφο στην ΚΑ Εφορία  Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων στη Σάμο, γνωστοποιώντας την πρόθεση των επιβατών του πλοίου και η απάντηση δια στόματος της προϊσταμένης της υπηρεσίας κυρίας Βιγλάκη ήταν απίστευτη:

«Δεν είναι δυνατό να ικανοποιηθεί το αίτημα γιατί ….δεν έχει υπογραφεί η κοινή υπουργική απόφαση που καθορίζει την υπερωριακή απασχόληση των υπαλλήλων»!!!

Το μόνο που μπορεί να προκαλέσει αυτή η εξέλιξη είναι  ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ.

Κύριε Υπουργέ, ζητώ την άμεση παρέμβασή σας για να λυθεί το θέμα αυτό στη Σάμο, που δεν έχει την πολυτέλεια να διώχνει τουρισμό και μάλιστα σε μία περίοδο, όπως της φετινή, όπου ο τουρισμός  έχει δραματική μείωση.

Και να μη ξεχνάμε ένα βασικό αξίωμα. Ο ευχαριστημένος τουρίστας και θα ξανάρθει και θα διαφημίσει τη πατρίδα μας σε συμπολίτες ή φίλους του.

Ο απογοητευμένος θα κάνει ακριβώς το αντίθετο.

Στο χέρι σας να διαλέξετε τί θα πράξετε ως απάντηση στην επιστολή μου.


Τέρενς Κουίκ

Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ»


ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ  ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΣΤΗ ΣΑΜΟ

«ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ Η ΛΟΓΙΚΗ ΜΕ ΗΧΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ»


Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ ο οποίος έχει και την κοινοβουλευτική ευθύνη για την εκλογική περιφέρεια της Σάμου, έκανε την εξής δήλωση:
«Αργά σήμερα το απόγευμα, Τετάρτη 9 Αυγούστου 2012, δόθηκε λύση στο θέμα που κατήγγειλα με τη δημόσια επιστολή μου προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Πολιτισμού Κώστα Τζαβάρα, σε σχέση με το κρουαζιερόπλοιο Μπερλίν και την απογευματινή λειτουργία, για μία μόνο μέρα, του Αρχαιολογικού Μουσείου της Σάμου και του Ηραίου αρχαιολογικού χώρου.

Πληροφορήθηκα ότι υπήρξε παρέμβαση του αρμόδιου Υπουργείου προς την ΚΑ Εφορία Αρχαιοτήτων η οποία είχε ως αποτέλεσμα, με την επίλυση των γνωστών γραφειοκρατικών αναχωμάτων, να δώσει τη δυνατότητα στους υπαλλήλους, φύλακες και επιτηρητές, να εργαστούν πέρα από το ωράριό τους ώστε και οι δύο αυτοί αρχαιολογικοί χώροι να δεχθούν τους ξένους τουρίστες που θα καταπλεύσουν στη Σάμο.

Μάλιστα, το σημαντικότερο είναι ότι οι υπάλληλοι αυτοί, με την προφορική επίλυση των γραφειοκρατικών αγκυλώσεων, αποφάσισαν να εργαστούν αφιλοκερδώς μη αποδεχόμενοι την καταβολή των υπερωριών τους που τους έδιναν οι Γερμανοί τουρίστες, οι επιβαίνοντες του κρουαζιερόπλοιου Μπερλίν.

Τους συγχαίρω για την αντίδρασή τους.

Από κει και πέρα, όμως, το Υπουργείο Πολιτισμού θα πρέπει να δώσει μία οριστική λύση, ώστε κυρίως τη θερινή περίοδο με τις αυξημένες απαιτήσεις του τουρισμού και οι αρχαιολογικοί χώροι να μένουν ανοικτοί όλες τις ώρες που πρέπει, αλλά και οι υπάλληλοι να έχουν τις νόμιμες υπερωριακές απολαβές τους όπου χρειάζεται.

Τέλος, οφείλω να καταγράψω και την εντυπωσιακή αντίδραση των Ελλήνων της Γερμανίας.

Μόλις πληροφορήθηκαν από το διαδίκτυο το τι συνέβαινε στη Σάμο, «έσπασαν» τα τηλέφωνα τόσο στο Υπουργείο, όσο και στις αρμόδιες Αρχές της Σάμου, ζητώντας να μην δίνουμε δικαιώματα στους Γερμανούς και μάλιστα τέτοιες εποχές που η Ελλάδα υποφέρει από τα Μνημόνια που απαίτησαν οι πολιτικοί τους.

Ο δικαιολογημένος εγωισμός των Ελλήνων της Ομογένειας και το φιλότιμο των εργαζομένων στους αρχαιολογικούς χώρους της Σάμου έδωσαν μαθήματα σε ένα πολιτικό κατεστημένο που πελαγοδρομεί μέσα στο τέλμα της δικής του γραφειοκρατίας».