Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΝΥΧΤΑ ΣΤΟ ΠΕΝΤΕΣΚΟΥΦΙ ΜΕ ΗΡΩΙΚΕΣ ΜΑΧΕΣ ΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΚΟΝΤΡΑ ΣΕ ΕΝΑ ΠΥΡΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ 15 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ

f12 ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΝΥΧΤΑ ΣΤΟ ΠΕΝΤΕΣΚΟΥΦΙ ΜΕ ΗΡΩΙΚΕΣ ΜΑΧΕΣ ΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΚΟΝΤΡΑ ΣΕ ΕΝΑ ΠΥΡΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ 15 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ
Δραματική η χθεσινή νύχτα στην ευρύτερη περιοχή του Σπαθοβουνίου όπου πριν 30 περίπου ώρες ξέσπασε η μεγάλη φωτιά και με την βοήθεια των ανέμων πήρε γρήγορα ανεξέλεγκτες διαστάσεις.
Η στροφή των ανέμων σε νότιους λίγο πριν νυχτώσει , έφερε το μεγάλο μέτωπο στην περιοχή πεντεσκούφι.
Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχυμένες από Αθήνα και από άλλους νομούς της Πελοποννήσου και προσπαθούν να κρατήσουν το τεράστιο μέτωπο 15 περίπου χιλιομέτρων ώστε να μην εξαπλωθεί ακόμα περισσότερο.
Ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Γιώργος Δέδες βρίσκεται συνεχώς στο μέτωπο της φωτιάς μαζί με τους αξιωματούχους της Πυροσβεστικής και συντονίζουν επί τόπου την μάχη κατά της μεγάλης φωτιάς . Σε συνομιλία που είχαμε μαζί του λίγο πριν τα μεσάνυχτα μας περιέγραψε και ο ίδιος την δραματική κατάσταση που υπάρχει στο Πεντεσκούφι.
Όπως μας είπε η καταστροφή είναι τεράστια και οι ελπίδες όλων είναι να μην δυναμώσουν τη νύχτα οι άνεμοι στην περιοχή ώστε να μπορέσουν οι επίγειες δυνάμεις να “κρατήσουν” την φωτιά περιμένοντας με το πρώτο φως της ημέρας τα αεροπλάνα .
Αν όλα πάνε καλά τότε με την επέμβαση των πυροσβεστικών αεροπλάνων υπάρχουν βάσιμες ελπίδες ότι σύντομα εντός της σημερινής μέρας θα τεθεί η φωτιά τουλάχιστον υπό μερικό έλεγχο.
Με την προϋπόθεση πάντα ότι δεν θα υπάρξει σημαντική ενίσχυση των ανέμων!
Λίγο πριν νυχτώσει το μεγάλο φωτεινό σύννεφο καπνού που δημιουργήθηκε από την αναζωπύρωση της φωτιάς ήταν ορατό σε όλη την παραλιακή Κορινθία.
Αξίζει να σημειώσουμε από νωρίς χθες το μεσημέρι διακόπηκε η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα της Εθνικής οδού Κορίνθου-Τρίπολης και η κυκλοφορία διεξάγετο από την παλαιά εθνικό οδό Κορίνθου-Καλαμάτας μέσω Χιλιομοδίου.
Αργά το βράδυ γύρω στα μεσάνυχτα η κυκλοφορία στον Ν.Α.Α.Κ.Τ.Κ. από το 84,500 χλμ. (ΚΟΜΒΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ) έως το 100 χλμ. (ΚΟΜΒΟΣ ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ), αποκαταστάθηκε και διεξάγεται κανονικά και στους δυο κλάδους κυκλοφορίας.
Άμεση ενημέρωση για τις αιτίες και τα πορίσματα των πυρκαγιών ζητά με επιστολές του από τους Υπουργούς Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης ο Πέτρος Τατούλης
Άμεση ενημέρωση για τα πορίσματα των αρμοδίων υπηρεσιών για τις πυρκαγιές, καθώς και την απόδοση των ευθυνών στους υπαιτίους ζητά με επιστολές του στους Υπουργού Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη κο Δένδια Νικόλαο και Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κο Ρουπακιώτη Αντώνιο ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης με αφορμή την εκδήλωση των πυρκαγιών στην Πελοπόννησο.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου στις επιστολές προς τους δύο νέους Υπουργούς ζητά την παρέμβαση και την άμεση συνεργασία τους προκειμένου να διερευνηθούν τα συχνά περιστατικά εκδήλωσης πυρκαγιάς που παρατηρούνται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου κα τα οποία απειλούν ανθρώπινες ζωές και καταστρέφουν περιουσίες συμπολιτών μας.
“Η πολιτεία θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα αυστηρή προς τους υπαίτιους των πυρκαγιών για τον κίνδυνο που προκαλούν στις ζωές των συμπολιτών μας, αλλά και για την καταστροφή των περιουσιών τους εν μέσω οικονομικής κρίσης, κάτι που αποτελεί και το τελειωτικό πλήγμα στους πληγέντες συμπολίτες μας” σημειώνει στις επιστολές του ο Πέτρος Τατούλης καταλήγοντας ότι “Πέραν των κινδύνων αυτών η κινητοποίηση των επίγειων και εναέριων μέσων για την κατάσβεση των πυρκαγιών αποτελεί ιδιαίτερα σημαντικό κόστος που επιβαρύνει τη χώρα μας τις δύσκολες οικονομικά συνθήκες που αντιμετωπίζουμε”.

sfedona.gr