Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Η «Σταχτοπούτα» πάει... Ξυλόκαστρο - Δερβένι


Δύο θεατρικές βραδιές για τα παιδιά φιλοξενεί την Πέμπτη 9 Αυγούστου, στις 9:15 το βράδυ, στο Ανοιχτό θέατρο «Βασίλης Γεωργιάδης» στο Ξυλόκαστρο, και την Κυριακή 12 Αυγούστου, στις 9:30 το βράδυ, στο Θεατράκι Γυμνασίου Δερβενίου, ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης: σε συνεργασία με την παιδική σκηνή του θεάτρου «Αποθήκη» παρουσιάζει για τους μικρούς του επισκέπτες τη θεατρική παράσταση Η Σταχτοπούτα... και η Ιστορία της του Περό Σαρλ.
Λίγα λόγια για το έργο...
Φιλοδοξία του σκηνοθέτη μέσα από το συγκεκριμένο έργο, είναι να «φωτίσει» την αξία της καλοσύνης. Η έννοια της καλοσύνης και της αγνότητας του χαρακτήρα συμβολίζεται μέσα από το πρόσωπο της Σταχτοπούτας. Η απληστία, η κακία και η ματαιοδοξία μέσα από τα πρόσωπα της Μητριάς και των δύο κοριτσιών της, ενώ η Νεραϊδονονά συμβολίζει την μοίρα που καθορίζει και ανταμείβει το καλό και το δίκαιο. Έτσι, η γλυκιά και γνωστή σε όλους Σταχτοπούτα, γίνεται μέσα από μια «μαγική» παράσταση, ο τρόπος να δούμε με αισιοδοξία τα πράγματα!
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Σκηνοθεσία & θεατρική διασκευή: Γιάννης ΚόκκινοςΧορογραφίες: Ζωή Σαρίδου
Σκηνικά: Πολυάνα Δημητροπούλου
Κουστούμια: Εύη ΜπαράκουΜουσική: Μιχάλης ΚόκκινοςΕιδικές Κατασκευές: Θεόδωρος ΚόκκινοςΥποδήματα: ΗΛΙΟΔΕΡΜΑΦωτογραφίες: Απόστολος ΚαζακίδηςΕγγραφή Μουσικής: STUDIO ΕRΑ
ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Ελένη Τριανταφύλλου , Ηλίας Νάκος, Νικολέττα Κοφινά, Μιχάλης Κόκκινος,
Ηλίας Παγούρας, Κατερίνα Μπιμπή, Βασιλική Αλεξοπούλου
Γενική Είσοδος 10 ευρώ.