Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

«Ερυθρόλευκο» ποδαρικό στη Βέροια! ΒΕΡΟΙΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-2


Ο Ολυμπιακός πέτυχε στη Βέροια το θετικό ποδαρικό που ήθελε στο νέο πρωτάθλημα, αρχίζοντας νικηφόρα την προσπάθειά του για την υπεράσπιση του τίτλου του και την κατάκτηση του 40ού πρωταθλήματος. Επικράτησε 2-1 της «βασίλισσας του Βορρά», στην πρεμιέρα της Superleague, δείχνοντας τις επιθετικές του αρετές αλλά και την αμυντική του αστάθεια.

Δύο γκολ, δύο δοκάρια και πολλές χαμένες ευκαιρίες για τους «ερυθρόλευκους» του Λεονάρντο Ζαρντίμ, με τον Μασάδο, από τους «νέους», να κλέβει τις εντυπώσεις. Ωστόσο η Βέροια τους προβλημάτισε αρκετά, τόσο στο πρώτο ημίχρονο, όταν θα έπρεπε να προηγηθεί στο 10' με το λανθασμένα ακυρωθέν γκολ του Ιωάννου, όσο και με τις δικές της αξιόλογες ευκαιρίες (και δοκάρι με τον Ολατιάν στο 58'). Οι «νεοφώτιστοι» έδειξαν, πάντως, ότι θα αποτελέσουν πολύ «σκληρό καρύδι» στην έδρα τους. Με αρκετά λάθη οι δύο βοηθοί και προς τις δύο ομάδες όσον αφορά τις υποδείξεις (ή μη) οφσάιντ.
Η Βέροια μπήκε με ενθουσιασμό στο παιχνίδι. Απείλησε στο 2' με τον Μπαργκάν (εντυπωσιακός) και στο 8' με τον Ολαϊτάν και σκόραρε με τον Ιωάννου στο 10', ένα γκολ που ακυρώθηκε λανθασμένα ως οφσάιντ. Μετά το 10λεπτο ο Ολυμπιακός ανέβασε ρυθμούς, με τον Αμπντούν να είναι σε μεγάλα κέφια, τον Ιμπαγάσα να οργανώνει και τον Μασάδο να προσπαθεί να βρει τα «πατήματα», δείχνοντας διάθεση. Επίσης βοήθεια υπήρχε από τις «ανόδους» Τοροσίδη και Χολέμπας.

Ο Ολυμπιακός απείλησε με τον Χολέμπας στο 11', είχε δοκάρι με τον Μοντέστο στο 12', έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Τζιμπούρ στο 19' και τελικά προηγήθηκε με το γκολ του Αλγερινού στο 19'.

Στη συνέχεια έριξε λίγο το ρυθμό, η Βέροια ανέβηκε, «άγγιξε» την ισοφάριση με τον Μπαργκάν στο 23' και την πέτυχε στο 30' με τον Ιωάννου, μετά από λάθος του Κάρολ. Το 1-1 «αφύπνισε» τον Ολυμπιακό, που «πάτησε γκάζι» ξανά. Ο Μασάδο (σταδιακά βελτιώνονταν) απείλησε στο 33', ο Τζιμπούρ στο 34', ο Ιμπαγάσα στο 37', ο Μοντέστο στο 41' και τελικά ο Γάλλος πέτυχε το 2-1 για τους «ερυθρόλευκους», αξιοποιώντας το λάθος του Δασκαλάκη. Το πρώτο 45λεπτο ολοκληρώθηκε με άλλο ένα καλό σουτ του Μασάδο (44').
Στο δεύτερο ημίχρονο ο φρενήρης ρυθμός με τις πολλές ευκαιρίες έπεσε. Η Βέροια έδειξε σημάδια κούρασης, ενώ η αλλαγή τακτικής του 46' (Καλτσάς αντί Γεωργιάδη) ακολουθήθηκε από την αναγκαστική του Καλί στο 48'. Στην άλλη πλευρά, ο Ζαρντίμ έδωσε οδηγία στον Μασάδο να συγκλίνει, κοντά στον Ιμπαγάσα και τον Τοροσίδη να καλύπτει όλη την πλευρά.

Ο Πορτογάλος ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του, βρίσκοντας και χώρους και ήταν ο πρωταγωνιστής, έχοντας δύο πολύ καλές ευκαιρίες (48', 53') και δείχνοντας στοιχεία της ποιότητάς του. Στο ίδιο διάστημα η Βέροια δεν έδειξε να έχει δυνάμεις, αλλά απείλησε με το σουτ-«κεραυνό» του Ολαϊτάν στο 58'.

Ο Ολυμπιακός «απάντησε» άμεσα με το δοκάρι του Ιμπαγάσα στο 60' αλλά στη συνέχεια δεν απείλησε και έτσι η Βέροια, σιγά-σιγά αύξησε τις προσπάθειές της για να ισοφαρίσει. Ο Καλτσάς απείλησε στο 71', ενώ η τεράστια ευκαιρία ήρθε με το άστοχο κοντινό πλασέ του Ιωάννου στο 76'.

Ο Ζαρντίμ «φρέσκαρε» τη μεσοεπιθετική γραμμή με την είσοδο αρχικά του Φουστέρ (72' αντί του Αμπντούν) και στη συνέχεια του Μήτρογλου (82', αντί του Τζιμπούρ), με το 2-1 να μην αλλάζει ως το τέλος και τον Γρέκο να παίρνει, στο τέλος, τα πρώτα του επίσημα λεπτά συμμετοχής.
ΒΕΡΟΙΑ: Δασκαλάκης, Γεωργιάδης (46' Καλτσάς), Σνάουτσνερ, Καλί (48' Τζημογιάννης), Τόμας, Καλογέρης, Γεωργέας, Ολαϊτάν (77' Γκιγέρμε), Μπαρκάν, Ζε Βίτορ, Ιωάννου

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Κάρολ, Τοροσίδης, Χολέμπας, Σιόβας, Κοντρέρας, Μοντέστο (87' Γκρέκο), Μανιάτης, Ιμπαγάσα, Αμπντούν (72' Φουστέρ), Μασάδο, Τζιμπούρ (82' Μήτρογλου).