Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

ΕΚΑΝΕ... ΣΕΦΤΕ Ο ΑΣΤΕΡΑΣ - Οι χίλιοι πρώτοι βαθμοί!

Οι χίλιοι πρώτοι βαθμοί!
Ο Αστέρας Τρίπολης πανηγυρίζει από χθες το βράδυ μία ιστορική όσο και... περιπετειώδη πρόκριση στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League, που πέραν αυτής καθαυτής της επιτυχίας των Αρκάδων εμπεριέχει και... προεκτάσεις για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Σε επίπεδο βαθμών, βεβαίως, αφού με τις δύο ισοπαλίες της ομάδας του Σάκη Τσιώλη, τόσο στο Μπακού πριν από οχτώ μέρες όσο και τη χθεσινή, ο Αστέρας πρόσφερε τους πρώτους χίλιους βαθμούς όσον αφορά τη συγκομιδή της χώρας μας στα ευρωπαϊκά Κύπελλα.

Διόλου ευκαταφρόνητη η εν λόγω προσφορά από τους Αρκάδες, οι οποίοι βεβαίως στις αναμετρήσεις με τη Μαρίτιμο στις 2 και 9 Αυγούστου θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν κι άλλους πόντους.

Μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι δεν έχουν μπει σε θέση... εκκίνησης, όσον αφορά τα δικά τους παιχνίδια, ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός (την επόμενη εβδομάδα, μαζί με τον Αστέρα) και αργότερα ο Ατρόμητος στα πλέι οφ του Europa League.


Ο Αστέρας Τρίπολης έγραψε ιστορία! Στο πρώτο της ευρωπαϊκό ταξίδι, η ομάδα του Σάκη Τσιώλη ξεπέρασε το εμπόδιο της Ιντερ Μπακού στην ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι (4-2) μετά το τελικό 1-1 (σ.σ.: με το ίδιο σκορ έληξε το α' ματς) και πήρε το εισιτήριο για τον γ' προκριματικό γύρο του Europa League, εκεί που καλείται να αντιμετωπίσει την πορτογαλική Μαρίτιμο.

Με το ξεκίνημα του αγώνα οι Αζέροι προσπάθησαν να πάρουν γήπεδο και να επιτεθούν με τον Αστέρα να τους δίνει χώρο και να ψάχνει την κόντρα. Πράγματι, η Ιντερ προσπάθησε να πάρει τα ηνία του αγώνα και να επιτεθεί, όμως στο πρώτο 45λεπτο το κατάφερε με αξιώσεις μόνο μια φορά, όταν στο 7' ο Σουτζ πήρε ωραία κάθετη πάσα, βρέθηκε σε θέση βολής, όμως το βολέ του έφυγε ψηλά άουτ.

Οι Αρκάδες προσπάθησαν να ισορροπήσουν και τα κατάφεραν. Σ' ένα δίλεπτο μάλιστα κατάφεραν να δημιουργήσουν κινδύνους στην άμυνα της Ιντερ με διαδοχικά κόρνερ και σ' ένα εξ αυτών ο Γκεορφκιέφσκι έδιωξε πάνω στη γραμμή την κεφαλιά του Μπαρτολίνι (9').
Το συγκρότημα του Σάκη Τσιώλη δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα στην αναχαίτιση του αντίπαλου, ούτε όμως φόρτσαρε για να κυνηγήσει το γκολ που θα του έδινε σαφές προβάδισμα πρόκρισης. Κάπως έτσι λοιπόν φτάσαμε στην ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Στην επανάληψη ο ρυθμός του αγώνα ανέβηκε και οι δυο ομάδες είχαν πολύ καλύτερη εικόνα σε σχέση με το α' μέρος.


Ο Αστέρας Τρίπολης ήταν καλύτερος, ωστόσο, δυο… αχρείαστα κόρνερ, ένα από τον Αμπντουλαγιέ κι ένα από τον Γιαλούση έδωσαν την ευκαιρία στις δυο ομάδες να σκοράρουν.

Αρχικά οι Αρκάδες πήραν το προβάδισμα έπειτα από εκτέλεση κόρνερ και σουτ του Ναβάρο από το ύψος της περιοχής (68'), όμως οι Αζέροι ισοφάρισαν δυο λεπτά πριν το φινάλε με την κεφαλιά του Σουτζ έπειτα από εκτέλεση κόρνερ.

Συνολικά οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι και ίσως άξιζαν κάτι παραπάνω, ωστόσο, το σκορ μετά και τα τέσσερα λεπτά των καθυστερήσεων έδειχνε 1-1 κι έτσι οδηγηθήκαμε στην παράταση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αμφότερες οι ομάδες είχαν κάνει και τις τρεις αλλαγές τους. Οι μεν Αρκάδες είχαν δυο αναγκαστικές, καθώς αποχώρησαν Μπαρτολίνι και Πιπίνης, ενώ οι φιλοξενούμενοι έριξαν στο ματς όλους τους επιθετικογενείς παίκτες τους.

Φτάνοντας στην παράταση, ο Αστέρας ήταν πιο δραστήριος και προσπάθησε να κάνει κάτι καλό με Περόνε και Ράγιος, όμως η μπάλα δεν βρήκε εστία σε καμιά περίπτωση.

Στο β' μέρος της παράτασης ο Αστέρας είχε δυο καλές στιγμές με τους Ράγιος και Περόνε, ενώ και η Ιντερ Μπακού είχε μια πολύ καλή στιγμή με τον Γκένοφ, αλλά η μπάλα δεν κατέληξε στην αντίπαλη εστία.

Ετσι λοιπόν οδηγηθήκαμε στην διαδικασία των πέναλτι. Μπορεί η «ρωσική ρουλέτα» να μην ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο, καθώς ο Τσαμπούρης έστειλε τη μπάλα άουτ, όμως το ίδιο έπραξε κι ο Γκεοργκιέφσκι. Ο Μπαντής κι ενώ ο Αστέρας ήταν μπροστά με 2-1 απέκρουσε το πέναλτι του Μπαρμέτλερ, Χουανίτο και Περόνε με α λα Πανένκα εκτέλεση δεν λάθεψαν και οι Αρκάδες έγραψαν ιστορία παίρνοντας την πρόκριση!

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Μπαντής, Τσαμπούρης, Χουανίτο, Μπαρτολίνι (61' λ.τ. Κουρμπέλης), Πιπίνης (76' λ.τ. Γιαλούσης), Ναβάρο, Ουσέρο, Αλβάρες, Φορμίκα (57' Μπακασέτας), Ράγιος, Περόνε
ΙΝΤΕΡ ΜΠΑΚΟΥ: Λομάγια, Μπάρμετλερ, Αμπντουλάγιε, Λέβιν (71' Τσκαντάζε), Ντασντεμίροφ, Ζλατίνοφ, Γκεοργκιέφσκι, Καντελάκι, Χαζίγιεφ (67' Μαμάντοφ), Αντάμια (61' Γκένοφ), Σουτζ