Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Στο νοσοκομείο όλο το ΣΚ ο πρωθυπουργός μετά την επέμβαση - Αύριο θ' αποφασίσουν αν θα πάει στις Βρυξέλλες



Στο Αττικό νοσοκομείο παραμένει για νοσηλεία ο πρωθυοπυργός Αντώνης Σαμαράς, μετά την ολοκλήρωση της επέμβασης που έκανε στα μάτια. Χθες οι γιατροί διάγνωσαν αρχή ρήξης αμφιβληστροειδούς.

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, ο πρωθυπουργός “υποβλήθηκε σε χειρουργική αποκατάσταση υπο γενική αναισθησία. Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε επιτυχώς απο τη χειρουργική ομάδα της β' πανεπιστημιακής οφθαλμολογικής κλινικής. Ο πρωθυπουργός ανένηψε καλώς και θα παραμείνει στο νοσοκομείο μας για τη συνήθη μετεγχειρητική παρακολούθηση

Σε δηλώσεις τους προς τους δημοσιογράφους τόσο ο διοικητής του νοσοκομείου ΑΤΤΙΚΟΝ, Η. Λαμπίρης, όσο και ο επικεφαλής της ομάδας, που πραγματοποίησε την επέμβαση, Π. Θεοδωσιάδης, ανέφεραν ότι στόχος της επέμβασης ήταν η πλήρη αποκατάσταση της βλάβης, κάτι που επετεύχθη και γι αυτό τον λόγο δεν θα χρειαστεί να ακολουθηθεί θεραπεία.
Οι επιστήμονες έκριναν ως σοβαρή την αποκόλληση του αμφιβληστροειδούς και είπαν ότι ο νέος πρωθυπουργός έπρεπε να μπει άμεσα στο χειρουργείο, διότι υπήρχε κίνδυνος να αποκολληθεί ακόμη και η ωχρά, η οποία, σημειώνεται, χθες που έγιναν οι εξετάσεις, φάνηκε ότι ήταν ακέραιη.

Όσο για το εξιτήριο, αυτό μάλλον θα δοθεί το πρωί της Δευτέρας, ενώ οι γιατροί θα είναι σε θέση αύριο να εκτιμήσουν κατά πόσον ο πρωθυπουργός θα μπορεί να ταξιδέψει αεροπορικώς, τις προσεχείς ημέρες, προκειμένου να παραστεί στη Σύνοδο Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών.

Την εγχείρηση έκανε ο Πάνος Θεοδοσιάδης, διευθυντής της Β' Πανεπιστημιακής Οφθαλμολογικης Κλινικής.

Όπως είπε στους δημοσιογράφους ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου γύρω στις 10 ξεκίνησε η προετοιμασία για την επέμβαση η οποία διήρκησε μία ώρα ενώ η εγχείρηση κράτησε ακόμη μια ώρα.
Ο κ.Σαμαράς εφτασε στο "Αττικόν" λίγο μετά τις 09:00 το πρωί. Λίγο νωρίτερα είχαν φτάσει ο νέος υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου καθώς και ο Άκης Γεροντόπουλος.
Χθες το βράδυ υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Ο κ. Τσίπρας ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας του κ. Σαμαρά και του ευχήθηκε ταχεία και πλήρη ανάρρωση. Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αντώνη Σαμαρά είχαν και οι κ.κ. Βενιζέλος και Κουβέλης.

Τηλεγράφημα για γρήγορη ανάρρωση έστειλε και η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.

Σταθερή κρίνεται απο τους γιατρους η κατάσταση της υγείας του νέου υπουργού οικονομικών Β. Ράπανου ο οποίος μεταφέρθηκε χθες στο νοσοκομείο με έντονους κοιλιακούς πόνους, ναυτία, ιλίγγους εφιδρώσεις και καταβολή.

Ο υπουργός έχει υποβληθεί σε πλήρη απεικονιστικό έλεγχο και τα αποτελέσματα κρίνονται άκρως ικανοποιητικά. Η κατάσταση της υγείας του είναι ικανοποιητική και αρκετά βελτιωμένη. Η θεραπευτική αγωγή θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες και αν όλα πάνε καλά τότε θα πάρει εξιτήριο την Δευτέρα.

O κ. Ράπανος ήταν προγραμματισμένο να ορκιστεί υπουργός Οικονομικών στις 7 χθες το απόγευμα, η ορκωμοσία όμως μετατέθηκε για τη Δευτέρα, 25 Ιουνίου, εφόσον η κατάσταση της υγείας του, το επιτρέψει.
newsit.gr