Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Καταπολέμηση κουνουπιών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Ενημερωτική εκπαιδευτική ημερίδα με θέμα: «Εφαρμογή ολοκληρωμένου έργου για την καταπολέμηση κουνουπιών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου», πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012 στην Κεντρική Αίθουσα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη σε θέματα Υγείας κ. Ανδρέα Πουλά και με συμμετοχή των εμπλεκομένων υπαλλήλων της Περιφέρειας Πελοποννήσου και των Δήμων.
     Στην ημερίδα παρέστησαν, πέραν των αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων, κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ και ο ειδικός σε θέματα αντοχής εντομοκτόνων Dr. Brogdon, ως εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.). Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς ενημερώθηκαν για τις ενέργειες της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ώστε να αποτυπωθεί το εφαρμοζόμενο σχέδιο δράσης για την καταπολέμηση των κουνουπιών.   
Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου παρουσίασε στοιχεία της μελέτης, που εκπόνησε για την Περιφέρεια Πελοποννήσου η εταιρεία Οικοανάπτυξη, και ανέλυσε εκτενώς τον τρόπο καταπολέμησης και ελέγχου της αποτελεσματικότητας του εφαρμοζόμενου προγράμματος.
Στα πλαίσια της ημερίδας, ο Dr Brogdon εκπαίδευσε τους υπαλλήλους που παρέστησαν, σχετικά με τους εσωτερικούς ψεκασμούς, οι οποίοι και έλαβαν σχετικό πιστοποιητικό εκπαίδευσης από το ΚΕΕΛΠΝΟ και τον Π.Ο.Υ.