Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Ο Καραμανλής έθεσε το διακύβευμα των εκλογών «Αποχή ή ψήφος διαμαρτυρίας είναι ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ»



Ακολουθώντας τη στρατηγική που εγκαινίασε κατά την προεκλογική περίοδο της 6ης Μαϊου, στηρίζοντας με δημόσιες δηλώσεις του τη Νέα Δημοκρατία και τον Αντώνη Σαμαρά, ο Κώστας Καραμανλής προχώρησε σήμερα σε νέα δημόσια παρέμβαση. Περιγράφοντας την πραγματικότητα που διαμορφώνεται για τη χώρα, ενόψει των κρίσιμων εκλογών της 17ης Ιουνίου, και φυσικά προσδιορίζοντας το εθνικό διακύβευμα της κάλπης, από το αποτέλεσμα της οποίας θα κριθεί η μελλοντική πορεία και διαδρομή του τόπου, σε ένα διεθνές περιβάλλον που αλλάζει με γοργούς και σύνθετους ρυθμούς.
Ο Κώστας Καραμανλής επεσήμανε ότι είναι εσφαλμένη η άποψη ότι δεν μπορούμε να πάθουμε τίποτα χειρότερο, και κάλεσε τους πολιτες σε μαζική στήριξη της Νέας Δημοκρατίας, υπογραμμίζοντας ότι η αποψή, ή μια ψήφος σε μικρότερα κόμματα του ευρύτερου χώρου της Κεντροδεξιάς, θα σήμαινε ουσιαστικά εκλογική στήριξη προς τον ΣΥΡΙΖΑ.
Αναλυτικά, η δήλωση του πρώην πρωθυπουργού:
«Είναι μπροστά μας η σοβαρή πιθανότητα μιας πολύ πιο οδυνηρής περιπέτειας για όλους. Η άποψη ότι δεν μπορούμε να πάθουμε τίποτα χειρότερο είναι εσφαλμένη. Ειδικά όταν η ιστορία του τόπου μας διδάσκει πως κατά κανόνα μεγάλες κοινωνικοπολιτικές κρίσεις συνεπέφεραν και εθνικές συμφορές.
Υπάρχει όσο ποτέ ανάγκη να εξασφαλιστεί πολιτική σταθερότητα και έξοδος από την καταστροφική ύφεση. Προϋπόθεση και για τα δύο είναι μια όσο το δυνατόν ισχυρότερη Νέα Δημοκρατία. Γι αυτό και πιστεύω ότι πρέπει να τη στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις.
Αντιθέτως αν επιλέξουμε την αποχή ή την ψήφο διαμαρτυρίας και μάλιστα σε μικρότερους σχηματισμούς της ευρύτερης κεντροδεξιάς στην ουσία ψηφίζουμε τον ΣΥΡΙΖΑ. Εμμέσως πλην σαφώς δηλαδή πολίτες χωρίς αριστερό προσανατολισμό θα στήριζαν έτσι την Αριστερά. Ειδικά σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση αυτό δεν βοηθάει την Ελλάδα».

statesmen.gr