Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Ναύπλιο: Μετά το δημοσίευμα της aftodioikisi.gr, κλείνει ο πεζόδρομος Αρβανιτιάς

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ναυπλίου επανέρχεται με οριστική απαγόρευση εισόδου στον πεζόδρομο της Αρβανιτιάς, ώστε να μην μπορεί να υπάρξει πρόσβαση, αφού υπάρχει μεγάλος κίνδυνος νέας κατολίσθησης. Μάλιστα, υπάρχει τεχνική έκθεση κλιμακίου του ΙΓΜΕ, στην οποία οι μελετητές χαρακτηρίζουν τον χώρο ως άκρως επικίνδυνο. Ανάλογου περιεχομένου είναι και η γνωμοδότηση της αρμόδιας Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ναυπλιέων.
Έτσι, λοιπόν, λαμβάνοντας υπόψη τις παραπάνω εκθέσεις και με δεδομένο ότι, η όλη διαδικασία αποκατάστασης θα είναι χρονοβόρα, αφού θα πρέπει να γίνουν πολλές μελέτες, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο προχώρησε στο κλείσιμο της διάβασης. Ο πρόεδρος του Λιμενικού Σταύρος Αυγουστόπουλος χαρακτήρισε την απόφαση αυτή μονόδρομο τονίζοντας ότι «Η ασφάλεια των πολιτών είναι πολύ σημαντική για μας. Αυτή την στιγμή δεν έχουμε άλλη λύση . Προχωράμε στο κλείσιμο με σκοπό την αποφυγή πιθανού ατυχήματος».
Το κλείσιμο μετά της δημοσίευμα της aftodioikisi.gr
Να σημειωθεί ότι σε προηγούμενο δημοσίευμά της η aftodioikisi.gr είχε επισημάνει τον κίνδυνο που υπάρχει από τις κατολισθήσεις αλλά και την έλλειψη φωτισμού και είχε καυτηριάσει τη στάση της προηγούμενης δημοτικής Αρχής, του Παναγιώτη Αναγνωσταρά, ο οποίος ασχολούνταν περισσότερο με την εκλογή του ως βουλευτής (κάτι που δεν έγινε) παρά για την πόλη και την ασφάλεια των δημοτών του.