Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Προβάδισμα στη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, δίνει νέα δημοσκόπηση της DATA RC

Προβάδισμα στη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, δίνει νέα δημοσκόπηση της DATA RC. Βουλή επτά κομμάτων. Κυβέρνηση συνεργασίας επιθυμεί η πλειοψηφία

Προβάδισμα τη τάξης των 2,4 ποσοστιαίων μονάδων δίνει στη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ μια νέα πανελλαδική δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από την DATA RC για το pelop.gr.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 24,5% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 22,1%, το ΠΑΣΟΚ με 12%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 6,1% η Δημοκρατική Αριστερά με 5,3% το ΚΚΕ με 4,9% και η Χρυσή Αυγή με 4,9%. Εκτός Βουλής μένουν η Δημιουργία Ξανά με 2,4%, ενώ εντύπωση προκαλούν τα ιδιαίτερα χαμηλά ποσοστά που καταγράφουν ο ΛΑ.Ο.Σ. και οι Οικολόγοι Πράσινοι με 1,1% και 0,8% αντίστοιχα. Άλλο κόμμα δηλώνει ότι θα ψηφίσει το 2,4% των ερωτηθέντων, άκυρο ή λευκό το 1%, ενώ 2,4% δηλώνει ότι δεν θα προσέλθει στις κάλπες για να ψηφίσει. Πάντως, και σε αυτή τη δημοσκόπηση αρκετά υψηλό είναι το ποσοστό των αναποφάσιστων, το οποίο φτάνει το  10,4%, αφήνοντας περιθώρια για σημαντικές διαφοροποιήσεις. Στην παράσταση νίκης προηγείται η ΝΔ με 61,4% έναντι 27,1% του ΣΥΡΙΖΑ.
Σύμφωνα με την έρευνα, η συσπείρωση της ΝΔ βρίσκεται στο 9%, ενώ το κόμμα φέρεται να κερδίζει σημαντικό ποσοστό ψήφων από τους Ανεξάρτητους Έλληνες και τα μικρότερα κόμματα. Η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 78,1%, ενώ το κόμμα κερδίζει επίσης σημαντικό ποσοστό ψήφων από τους Ανεξάρτητους Έλληνες και τα μικρότερα κόμματα. Τέλος, η συσπείρωση του ΠΑΣΟΚ διαμορφώνεται στο 78,8%.
Από την έρευνα, προκύπτει ακόμη ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων επιθυμεί το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας. Συγκεκριμένα, στο ερώτημα εάν «Από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου θα ήταν καλύτερο για τη χώρα να έχουμε κυβέρνηση από 1 κόμμα που θα έχει αυτοδυναμία ή κυβέρνηση συνεργασίας 2 ή περισσότερων κομμάτων», το 70,2% τάσσεται υπέρ της κυβέρνησης συνεργασίας. Αυτοδύναμη κυβέρνηση επιθυμεί του 27,3%, ενώ το 2,6% των ερωτηθέντων δεν εκφράζει άποψη. 


eklogika.gr