Σάββατο 19 Μαΐου 2012

«Από την Τετάρτη μας απειλούσαν οι Παναθηναϊκοί»

ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ
PHOTOS: SentraGoal
ΑΠΟΣΤΟΛΗ-ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ: ΜΑΡΙΑ ΚΑΟΥΚΗ

Στο… πόδι σηκώθηκε το Αργοστόλι από την πυρκαγιά που ξέσπασε στο πούλμαν της ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, τα ξημερώματα του Σαββάτου και είχε ως αποτέλεσμα το όχημα να καταστραφεί ολοσχερώς.

Παρότι μέχρι στιγμής δεν έχουν εξακριβωθεί τα αίτια που προκάλεσαν την φωτιά, υπάρχει έντονη ανησυχία στις τάξεις των αθλητών τόσο του Ολυμπιακού, όσο και του Παναθηναϊκού αλλά και στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.
Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Θοδωρής Βλάχος είπε για το περιστατικό: «Ξυπνήσαμε από τη φασαρία των ανθρώπων του ξενοδοχείου που ειδοποιούσαν τον κόσμο να μετακινήσει από το πάρκινγκ τα αυτοκίνητά του Μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς ακούστηκαν κάποιες εκρήξεις.


Τα γεγονότα θα είχαν άσχημη εξέλιξη αν η πυρκαγιά είχε ξεσπάσει νωρίτερα. Πέντε λεπτά πριν το συμβάν είχαν φτάσει στο ξενοδοχείο δύο ένοικοι. Φανταστείτε τι θα γινόταν αν οι εκρήξεις που ακολούθησαν συνέβαιναν κατά την άφιξή τους. Από την Τετάρτη το βράδυ είχαμε κάποιες ενοχλήσεις από οπαδούς που φορούσαν διακριτικά του Παναθηναϊκού.
Δεν γνωρίζω αν ήταν αυτοί που προκάλεσαν το συμβάν, αλλά δεν μπορώ να αποκλείσω ότι πρόκειται για αντίποινα για την επίθεση που δέχθηκε το πούλμαν, το οποίο μετέφερε την ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού. Αυτά δεν έχουν θέση στον αθλητισμό».
Οι «ερυθρόλευκοι» υποστήριξαν ότι την Τετάρτη το βράδυ ακούστηκε ένας πολύ δυνατός κρότος έξω από δωμάτιά τους, ενώ νωρίτερα μηχανάκια με αναβάτες που φορούσαν διακριτικά του Παναθηναϊκού τους αποδοκίμαζαν και τους απειλούσαν.
Ανησυχία του Μπιτσαξή
Ο Πάνος Μπιτσαξής επικοινώνησε από νωρίς το πρωί με τις αρχές του νησιού, προκειμένου να ενημερωθεί, ενώ εξέφρασε και την ανησυχία του για τα συνεχόμενα περιστατικά που συμβαίνουν, με αρχή τα όσα έγιναν στην Κωνσταντινούπολη και την επίθεση στο πούλμαν της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού, την περασμένη Πέμπτη.

Να σημειωθεί πως η εισαγγελία της Κεφαλονιάς ενήργησε άμεσα και ήδη έχουν γίνει προσαγωγές υπόπτων για εμπρησμό… Ωστόσο, ακόμη από την πυροσβεστική δεν έχουν εξακριβωθεί τα αίτια που προκάλεσαν την φωτιά, ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο να προήλθε από πρόβλημα που αντιμετώπιζε το ίδιο το όχημα.

Παράλληλα, όμως, εξετάζεται και το ενδεχόμενο να φέρει ευθύνη ο οδηγός καθώς σε αντίθεση με τις εντολές που είχε από τις αρχές να παρκάρει το πούλμαν στο λιμεναρχείο, όπως όλες οι ομάδες, προτίμησε να το αφήσει στο πάρκινγκ του ξενοδοχείου μιας και η αποστολή του Ολυμπιακού θα αναχωρούσε νωρίς το πρωί της Κυριακής για την Αθήνα.
Για τον ίδιο λόγο, διερευνάτε και η ευθύνη των δύο αστυνομικών που το συνόδευαν.
Ανάστατοι οι αθλητές των δύο ομάδων
Οι αθλητές του Ολυμπιακού ξύπνησαν ανάστατοι τα ξημερώματα κι έμειναν να βλέπουν το πούλμαν που είχε γίνει παρανάλωμα του πυρός. Λίγες ώρες αργότερα ταξίδεψαν για την Πάτρα μαζί με τους αθλητές της ομάδας του Παναθηναϊκού, ενώ στις μεταξύ τους κουβέντες εξέφραζαν την ανησυχία τους για τα συνεχόμενα ανησυχητικά κρούσματα κι έλεγαν πως εάν πράγματι είναι εμπρησμός, ότι τρέμουν κάθε φορά για να μην καούν ή χτυπηθούν από αντικείμενα.

Ο Nίκος Πλυτάς μιλώντας με το Sentragοal μετέφερε το κλίμα που επικρατούσε: «Οι αθλητές είναι σοκαρισμένοι και τρομοκρατημένοι. Ανησυχούν. Αναρωτιούνται αν οι οπαδοί των δύο ομάδων στρέφουν πλέον την κόντρα τους απέναντι στους αθλητές. Ξύπνησα το πρωί στο ξενοδοχείο για να φύγουμε. Στις 7.20πμ, όταν φεύγαμε από το νησί το έμαθα. Μου έλεγαν τα παιδιά το περιστατικό και δεν το πίστευα. Ειλικρινά νόμιζα ότι μου έκαναν πλάκα... «Πιείτε καφέ και κόψτε την πλάκα!», τους είπα, μέχρι που ο αστυνομικός, ο οποίος μας συνόδευε μου το επιβεβαίωσε. Τρελάθηκα!”



Sentragοal