Μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ο πρόεδρος του κινήματος ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ Πάνος Καμμένος ρωτήθηκε από Γερμανίδα δημοσιογράφο που συνόδευε το Γερμανό αξιωματούχο, τι σχόλιο έχει να κάνει για την πρόταση Μέρκελ περί δημοψηφίσματος.
Ο Πάνος Καμμένος απάντησε ως εξής:
«Εμείς δεν έχουμε κανένα λόγο να κάνουμε δημοψήφισμα. Είμαστε μέσα στην Ευρώπη, είμαστε μέσα στο ευρώ. Και καμία διαδικασία δεν προβλέπει είτε να βγούμε μόνοι μας είτε να μας βγάλουν από το ευρώ.
Αν η Γερμανία, η κ. Μέρκελ, επιμένει σε δημοψήφισμα, ας το κάνει για τη χώρα της, ας το κάνει για τη Γερμανία αν θέλει να παραμείνει εκείνη στο ευρώ».
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΟ
Πριν από λίγο ο Πάνος Καμμένος ανέβασε στο twitter το εξής:
«Η Μέρκελ διέψευσε την Προεδρία! Πάλι ενεπλάκει ο κύριος Μπίτσιος; Είναι η πρώτη φορά που πιστεύω τη Μέρκελ».
ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ
ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ
"Συναντήθηκα με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τον κ. Schulz, με τον οποίο είχαμε μια εκτενή συζήτηση, μια ώρα σχεδόν, πάνω στα θέματα που έχουν προκύψει.
Αρχίσαμε τη συζήτηση με τη δήλωση που έκανε το απόγευμα λέγοντας ότι είμαστε όλοι στην ίδια βάρκα.
Του είπα ότι δυστυχώς επέλεξαν όταν υπεγράφη το πρώτο μνημόνιο, να βάλουν την Ελλάδα σε δυο βάρκες. Να βγάλουν την Ελλάδα από τη βάρκα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, χωρίς αυτό να προβλέπεται από τις ευρωπαϊκές συνθήκες και να βάλουν το άλλο πόδι της Ελλάδας στη βάρκα του ΔΝΤ, δηλαδή στην τρόικα.
Και επειδή, του είπα, είμαστε μια ναυτική χώρα, ξέρουμε ότι όταν κάποιος πατάει σε δύο βάρκες πέφτει κατά κανόνα στη θάλασσα.
Του μίλησα για τη διαφθορά, για τη διαφθορά εκείνων που δωροδοκούνται, ελλήνων πολιτικών, αλλά και για τη διαφθορά εκείνων που δωροδοκούν. Και του μίλησα ευθέως για γερμανικές εταιρίες όπως η SIEMENS , όπως οι εταιρείες εξοπλισμών.
Του είπα για τους τραπεζίτες και συμφώνησε σε αυτό και μου έκανε μεγάλη εντύπωση, οτι δηλαδή δεν είναι δυνατόν να δανείζει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα με 1% και οι έλληνες να δανειζόμαστε με 5%, με 6%, με 7%.
Για να υπάρχει η δυνατότητα να συνεχίσουμε μαζί στην ίδια βάρκα, που εμείς το θέλουμε, και εξάλλου δεν μπορεί να μας βγάλει κανείς από αυτή τη βάρκα, θα πρέπει να αντιληφθούν και εκείνοι (και βεβαίως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να εξηγήσει στους Γερμανούς), ότι η Ευρώπη πρέπει να παραμείνει μια Ευρώπη των εθνών και όχι μια Ευρώπη των τραπεζιτών".