Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Η δημοσκόπηση της… διόρθωσης

Για πρώτη φορά σε δημοσκόπηση που διενεργήθηκε μετά τις εκλογές της 6ης Μαϊου, και λίγες μέρες μετά το ναυάγιο των προσπαθειών συγκρότησης οικουμενικής κυβέρνησης, η Νέα Δημοκρατία προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ, διαμορφώνοντας νέα δεδομένα στο δρόμο για τις κάλπες της 17ης Ιουνίου.
Πιο συγκεκριμένα λοιπόν, η δημοσκόπηση της “Marc”, τα αποτελέσματα της οποίας παρουσίασε απόψε το βράδυ ο “Alpha”, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού, δείχνει τη Νέα Δημοκρατία να συγκεντρώνει 26,1%, τον ΣΥΡΙΖΑ 23,7%, το ΠΑΣΟΚ 14,9%, τους Ανεξάρτητους Έλληνες 8,1%, τη Δημοκρατική Αριστερά 6,3%, το ΚΚΕ 5,8%, τη Χρυσή Αυγή 4,8%.
Η Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη και ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός του Γιώργου Καρατζαφέρη δεν φαίνεται να είναι σε θέση να διεκδικήσουν την είσοδό τους ούτε στην επόμενη Βουλή, καθώς εμφανίζονται να συγκεντρώνουν 1,6% και 1,5% αντίστοιχα. Όσο για τη Δημιουργία Ξανά, του Θάνου Τζήμερου, προσπερνά και τα δυο προαναφερθέντα κόμματα του χώρου της Κεντροδεξιάς, συγκεντρώνοντας 2%, την ώρα που οι Οικολόγοι βρίσκονται στο 1,8%.

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ / statesmen.gr